Προώθηση ιστοσελίδων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η προώθηση ιστοσελίδων είναι ένα σύνολο από ενέργειες και τεχνικές μάρκετινγκ που σκοπό έχουν την αύξηση της επισκεψιμότητας μιας ιστοσελίδας ή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος.

Βελτιστοποίηση μηχανισμού αναζήτησης (SEO)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η πιο συνηθισμένη μορφή προώθησης είναι αυτή που αφορά τη βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης, το λεγόμενο SEO (Search Engine Optimization).[1]

Με αυτόν τον όρο αναφερόμαστε στη διαδικασία βελτίωσης της κατάταξης μιας ιστοσελίδας σε μηχανές αναζήτησης όπως η Google. Όσο υψηλότερη κατάταξη έχει μια ιστοσελίδα σε λέξεις και φράσεις που σχετίζονται με αυτήν, τόσο πιο ψηλά θα εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης και έτσι περισσότεροι χρήστες θα επισκέπτονται τη σελίδα. Ως συνέπεια, θα αυξάνονται οι πωλήσεις της.[2]

Μερικά από τα πιο σημαντικά στοιχεία για την προώθηση μιας ιστοσελίδας είναι η βελτιστοποίησή της. Η αποτελεσματική βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας μπορεί να απαιτήσει αλλαγές στον πηγαίο κώδικα HTML/PHP/CSS μιας ιστοσελίδας και του περιεχομένου του ιστότοπου καθαυτού. Η βελτιστοποίηση ενός δικτυακού τόπου μπορεί να περιλαμβάνει την επεξεργασία του κώδικα της ιστοσελίδας και την αφαίρεση σφαλμάτων κώδικα, τη συμπίεση ορισμένων αρχείων για να παραδίδονται στης μηχανές αναζήτησης πιο γρήγορα, την προσθήκη λέξεων-κλειδιά, τη βελτιστοποίηση των URL, τον εμπλουτισμό των κειμένων, τη συμπίεση και βελτιστοποίηση των εικόνων κλπ.

Πέρα από το SEO, άλλοι τρόποι προώθησης ιστοσελίδας είναι οι εξής:

Μάρκετινγκ περιεχομένου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρόκειται για μια στρατηγική μάρκετινγκ η οποία εστιάζει στη δημιουργία και διάδοση ποιοτικού και πρωτότυπου περιεχομένου.

Ιστολόγιο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ενσωματώνοντας ένα ιστολόγιο σε μια ιστοσελίδα ή ηλεκτρονικό κατάστημα, αυξάνεται η αξιοπιστία της επιχείρησης. Μέσα από άρθρα που καλύπτουν θέματα σχετικά με το αντικείμενο της επιχείρησης, τόσο το κοινό όσο και οι μηχανές αναζήτησης θεωρούν την ιστοσελίδα αξιόλογη.

UI & UX σχεδιασμός[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ένας από τους πιο σύγχρονους τρόπους προώθησης ιστοσελίδας είναι η βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη. Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες ανανεώσεις στον αλγόριθμο της Google, η εμπειρία του χρήστη είναι το πιο σημαντικό πράγμα σε μια ιστοσελίδα. Με τον σωστό σχεδιασμό σε επίπεδο UX (User eXperience – εμπειρία χρήστη) και UI (User Interface – διεπαφή χρήστη) η ιστοσελίδα προωθείται αποτελεσματικά.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

[1] Οδηγός Προώθησης Ιστοσελίδων