Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ποταμόχοιρος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ποταμόχοιρος
Ο Ποταμόχοιρος των Θάμνων
Ο Ποταμόχοιρος των Θάμνων
Συστηματική ταξινόμηση
Βασίλειο: Ζώα (Animalia)
Συνομοταξία: Χορδωτά (Chordata)
Ομοταξία: Θηλαστικά (Mamalia)
Τάξη: Αρτιοδάκτυλα (Artiodactyla)
Οικογένεια: Συίδες (Suidae)
Υποοικογένεια: Suinae
Γένος: Ποταμόχοιρος (Potamochoerus)
Gray , 1854
Είδη

Ο Ποταμόχοιρος (Potamochoerus),είναι ένα γένος Αρτιοδάκτυλων Θηλαστικών και ανήκει στην οικογένεια των Συΐδων.Στο γένος αυτό ανήκουν 2 είδη:Ο Ποταμόχοιρος των Θάμνων (Potamochoerus Larvatus) και ο Κόκκινος Ποταμόχοιρος (Potamochoerus Porcus).

Περιγραφή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αυτά τα Θηλαστικά μπορούν να φτάσουν σε μήκος από 100 έως 150 εκ. και βάρος από 45 έως 130 κιλά.Ο Κόκκινος Ποταμόχοιρος έχει ένα εντυπωσιακό κόκκινο τρίχωμα ενώ στις τούφες των αυτιών του και στην πλάτη του το τρίχωμα είναι λευκό.Το τρίχωμα του Ποταμόχοιρου των Θάμνων είναι κόκκινο - καφέ και χαρακτηριστικό του είναι η χαίτη κατά μήκος του λαιμού του και της πλάτης του καθώς και τους 2 μικρούς χαυλιόδοντές του.Οι Ποταμόχοιροι ζούν στην Υποσαχάρια Αφρική και σε κάποια νησιά του Ινδικού Ωκεανού όπως η Μαδαγασκάρη.Και τα 2 είδη ζούν σε οικογενειακές ομάδες και είναι παμφάγα.Το θηλυκό γεννά 1-6 μικρά μετά από κύηση 120 - 127 ημερών.Οι Ποταμόχοιροι είναι δραστήριοι κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες.

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Buschschweine της Γερμανικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).