Περιοχή Κιγκαμπόνι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Συντεταγμένες: 6°49′S 39°19′E / 6.817°S 39.317°E / -6.817; 39.317

Περιοχή Κιγκαμπόνι ή
Επαρχία Κιγκαμπόνι
(Kigamboni District)
Τοπική ονομασία Wilaya ya Kigamboni
Χάρτης της Τανζανίας (σε ανοικτό γκρι) όπου φαίνονται:
α. η Περιφέρεια Νταρ ες Σαλαάμ (σε ανοικτό πράσινο) και
β. η Περιοχή Τεμέκε (σε σκούρο πράσινο).
Χάρτης της Περιφέρειας Νταρ ες Σαλαάμ. Σε κόκκινο διακρίνεται η Περιοχή Τεμέκε, απ'όπου η Περιοχή Κιγκαμπόνι διαχωρίστηκε.
Χώρα Τανζανία
Ζώνη Παράκτια
Περιφέρεια Νταρ ες Σαλαάμ
(Dar es Salaam Region)
Πρωτεύουσα Νταρ ες Σαλαάμ
(Dar es Salaam)
Επιφάνεια 4,83 km²[1]
1,87 mi²
Πληθυσμός 30.496(2012)[1]
Πυκνότητα Πληθυσμού 6.313,9 / km² (2012)[1]
16,3 / mi²
Ζώνη Ώρας Ανατολικής Αφρικής +3
Ταχυδρομικός Κώδικας 11xxx
Κωδικός κλήσης 022
Δικτυακός Ιστότοπος Περιφέρειας

Η Περιοχή Κιγκαμπόνι[Σημ. 1] (Αγγλικά: Kigamboni District, Σουαχίλι: Wilaya ya Kigamboni), είναι πρώην Τμήμα της Περιοχής Τεμέκε (Temeke District), στην Περιφέρεια Νταρ ες Σαλαάμ (Dar es Salaam Region), της Τανζανίας.

Σύμφωνα με την απογραφή του 2002, το Τμήμα είχε συνολικό πληθυσμό 36.701 άτομα[2] και το 2012, 30.496 σε άτομα.[1] Η Γέφυρα Κιγκαμπόνι (Kigamboni Bridge), επί του παρόντος υπό κατασκευή, θα συνδέει την περιοχή με την κεντρική επιχειρηματική περιοχή.

Μελλοντική ανάπτυξη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Επαρχία Κιγκαμπόνι, λόγω της επέκτασης των οικονομικών δραστηριοτήτων στο Νταρ ες Σαλαάμ, επεκτείνεται γρήγορα. Τα επόμενα λίγα χρόνια, αναμένεται να επεκταθεί ακόμη περισσότερο και η οικονομική δραστηριότητα θα αυξηθεί. Ειδικά, στο Κιγκαμπόνι (Kigamboni), η τοποθεσία έχει μια ισχυρή παρουσία με μεγάλα τεμάχια καλής, ανεκμετάλλευτης γης.

Σύμφωνα με διάφορες μελέτες σχετικά με την παρουσία μια ρυπασμένων παραλιών, η ανάπλαση του Κιγκαμπόνι (Kigamboni) θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στην οικονομική ανάπτυξη και την αύξηση του εθνικού εισοδήματος. Η μεγάλη εικόνα του νέου ρυθμιστικού σχεδίου (master plan) για το Κιγκαμπόνι (Kigamboni)), είναι να παρέχει επαρκείς υποδομές, ώστε οι κάτοικοι να έχουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής και να οικοδομηθεί ένας πυρήνας για την ανάπτυξη νέων απαιτήσεων γης στο Νταρ ες Σαλαάμ, όπως κατοικιών, εμπορίου, συναλλαγών και επιχειρήσεων, βιομηχανίας, εκπαίδευσης και εγκαταστάσεων τουρισμού.

Αυτή η έκθεση του νέου ρυθμιστικού σχεδίου (master plan) για το Κιγκαμπόνι (Kigamboni), χωρίζεται σε 8 μέρη.

Το πρώτο τμήμα είναι η εισαγωγή, η οποία παρέχει τη γενική περιγραφή του έργου, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας πεδίου εφαρμογής και τις διαδικασίες. Το δεύτερο τμήμα παρέχει φυσική, κοινωνική και οικονομική ανάλυση του χώρου και διάφορες μελέτες που προσφέρει καλά παραδείγματα ενός ρυθμιστικού σχεδίου (master plan) νέας πόλης. Τα λεπτομερή σχέδια εκάστου πεδίου όπως το Ρυθμιστικό σχέδιο, το σχέδιο Υποδομών, Πληροφορικής - Επικοινωνιών και Τεχνολογίας, σχέδιο ανάπτυξης Τουριστικού θέρετρου και Αρχιτεκτονικές κατευθυντήριες γραμμές θεσπίζονται από τα τμήματα 3 έως 7. Το τελευταίο τμήμα είναι το πρόγραμμα εφαρμογής και περιγράφει τη φάση ανάπτυξης. Σε αυτόν το σύνδεσμο, υπάρχουν με παρουσίαση με powerpoint και ένα PDF με τα σχέδια, τα οποία δύνανται να ανακτηθούν.[3]

Αξιόλογα μνημεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Το TIPER, πρώην διυλιστήριο, το οποίο προς το παρόν χρησιμοποιείται ως τερματικός σταθμός πετρελαίου
  • Ναυτική Βάση Κιγκαμπόνι (Kigamboni)

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Χάριν της μετάφρασης, προτιμήθηκε να διατηρηθούν τα τμήματα με την Αγγλική-Σουαχίλι γραφή έναντι της Ελληνικής τους γραφής. Ο λόγος που γίνεται αυτό, είναι διότι ορισμένες ονομασίες δεν μπορούν να αποδοθούν 100% με την Ελληνική γραφή, π.χ. τόσο η Αγγλική-Σουαχίλι ονομασία Kigamboni όσο και η ονομασία Kigaboni, στα Ελληνικά γράφονται ως «Κιγκαμπόνι». Η αναγραφή λοιπόν της Αγγλικής-Σουαχίλι ονομασίας, μας βοηθά στη συγκεκριμένη περίπτωση, να δούμε ότι η Ελληνική ονομασία προφέρεται ως «Κι-γκα-μ-μπό-νι» και όχι ως «Κι-γκα-μπό-νι» (γιατί δεν είναι Kigaboni αλλά Kigamboni). Υπάρχουν αρκετές τέτοιες περιπτώσεις, οπότε η παράλληλη παράθεση της Αγγλικής-Σουαχίλι ονομασίας, διευκολύνει στην Ελληνική ανάγνωση της ονομασίας. Επιπλέον, όπου υπάρχει ονομασία σε Ελληνική γραφή, παρατίθεται απαραιτήτως (εντός παρενθέσεως) και η Αγγλική-Σουαχίλι ονομασία, ώστε να διευκολυνθεί περαιτέρω, ο μη εξοικειωμένος (με τις Σουαχίλι ονομασίες) αναγνώστης.
Παραπομπές σημειώσεων

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 Thomas Brinkhoff (12 Σεπτεμβρίου 2014). «TANZANIA: Wards in Coastal Tanzania (Temeke Municipality)». City Population. Ανακτήθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2017. 
  2. «2002 Population and Housing Census General Report». Government of Tanzania. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 27 Απριλίου 2008. Ανακτήθηκε στις 21 Αυγούστου 2008. 
  3. «Kigamboni New City Plans». Government of Tanzania Ministry of Lands, Housing & Human Settlements Development. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 25 Φεβρουαρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 15 Μαρτίου 2012.