Παπάκι (παιχνίδι)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Παπάκι σε μπολ με νερό.

Το παπάκι είναι παιχνίδι με μορφή πάπιας, κατασκευασμένο από καουτσούκ ή υλικά που μοιάζουν με καουτσούκ. Συνήθως η πάπια του μπάνιου είναι φτιαγμένη έτσι ώστε να μπορεί να επιπλέει και προορίζεται για παιχνίδι στο μπάνιο.

Ενώ το κλασικό παπάκι είναι κίτρινο με κόκκινο ράμφος και έχει σχεδιαστεί για να είναι παιδικό παιχνίδι, τα παπάκια πλέον κυκλοφορούν σε πολλά σχέδια και χρώματα. Αυτά έχουν γίνει δημοφιλή συλλεκτικά αντικείμενα μεταξύ των ενθουσιωδών.

Το 1992 ένα κοντέινερ που περιείχε 29.000 παπάκια έπεσε από ένα φορτηγό πλοίο στο Ειρηνικό.  Ο άνεμος και τα θαλάσσια ρεύματα έφεραν χιλιάδες από τα παπάκια στην Αλάσκα, και μερικές εκατοντάδες πέρασαν μέσα από τον Βερίγγειο Πορθμό, όπου μέσα στο πάγο των αρκτικών παγετώνων έφτασαν στο βόρειο Πόλο. Τα παπάκια από αυτό το μέρος έχουν βρεθεί πολλά χρόνια αργότερα στις παραλίες του Ατλαντικού από το Μέιν έως τη Μασαχουσέτη, προσφέροντας πολύτιμες γνώσεις για τα θαλάσσια ρεύματα. Τα παπάκια έχουν αποδειχθεί ότι μπορούν να διατηρούνται σε καλή κατάσταση παρά το γεγονός ότι έχουν εκτίθενται για την επίδραση των φυσικών δυνάμεων για χρόνια, καθώς είναι σχεδιασμένα για να αντέχουν στο παιχνίδι των μικρών παιδιών.[1][2]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]