Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Logo university of nicosia greek 1.png
Ίδρυση 2007 (1980)
Έδρα Λευκωσία, Κύπρος
Ιστοσελίδα http://www.unic.ac.cy

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι ιδιωτικό πανεπιστήμιο ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης στην Κύπρο. Ονομάζεται επίσης Intercollege of Nicosia και ιδρύθηκε το 1980. Ξεκίνησε την λειτουργία του στην Κύπρο ως ιδιωτικό πανεπιστήμιο τον Οκτώβριο του 2007, μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου[1]. Παραρτήματα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας υπάρχουν επίσης στη Λεμεσό και τη Λάρνακα.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στεγάζεται στην περιοχή της Μακεδονίτισσας. Είναι χωρισμένο σε τρία μέρη τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους, το main building, το millenium building και το europa building. Διαθέτει έξι αμφιθέατρα διαλέξεων και ένα μεγάλο υπαίθριο αμφιθέατρο, εργαστήριο με Η/Υ και για τεχνικούς Η/Υ, εργαστήρια αισθητικής, μαγειρικής και τεχνών, ενώ πλούσια είναι η βιβλιοθήκη του με χώρο μελέτης για τους φοιτητές.

Προσφέρει ποικίλα προγράμματα σπουδών. Στεγάζει διάφορους κλάδους όπως τους κλάδους παιδαγωγικών, νοσηλευτικής, μαγειρικής και άλλους. Η διδασκαλία γίνεται στα Αγγλικά. Ο μόνος κλάδος που διδάσκεται στα Ελληνικά είναι ο κλάδος των παιδαγωγικών. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει επίσης και μεταπτυχιακά προγράμματα στην ψυχολογία, την κοινωνιολογία, τις διεθνείς σχέσεις, την εκπαίδευση, την ειδική εκπαίδευση και στη διοίκηση επιχειρήσεων. Έχει περίπου 5000 φοιτητές

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]