Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Logo university of nicosia greek 1.png
Ίδρυση2007 (1980)
ΈδραΛευκωσία, Κύπρος
Ιστοσελίδαhttp://www.unic.ac.cy

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι ιδιωτικό πανεπιστήμιο ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης στην Κύπρο. Ονομάζεται επίσης Intercollege of Nicosia και ιδρύθηκε το 1980. Ξεκίνησε την λειτουργία του στην Κύπρο ως ιδιωτικό πανεπιστήμιο τον Οκτώβριο του 2007, μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου[1]. Παραρτήματα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας υπάρχουν επίσης στη Λεμεσό και τη Λάρνακα.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει πάνω από 12000 φοιτητές που προέρχονται από 70+ χώρες και σπουδάζουν στα Προπτυχιακά, Μεταπτυχιακά και Διδακτορικά προγράμματά του.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στεγάζεται στην περιοχή της Μακεδονίτισσας. Είναι χωρισμένο σε τρία μέρη τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους, το main building, το millenium building και το europa building. Διαθέτει έξι αμφιθέατρα διαλέξεων και ένα μεγάλο υπαίθριο αμφιθέατρο, εργαστήριο με Η/Υ και για τεχνικούς Η/Υ, εργαστήρια αισθητικής, μαγειρικής και τεχνών, ενώ πλούσια είναι η βιβλιοθήκη του με χώρο μελέτης για τους φοιτητές.

Προσφέρει ποικίλα προγράμματα σπουδών. Στεγάζει διάφορους κλάδους όπως τους κλάδους παιδαγωγικών, νοσηλευτικής, μαγειρικής και άλλους. Η διδασκαλία γίνεται στα Αγγλικά. Ο μόνος κλάδος που διδάσκεται στα Ελληνικά είναι ο κλάδος των παιδαγωγικών. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει επίσης και μεταπτυχιακά προγράμματα στην ψυχολογία, την κοινωνιολογία, τις διεθνείς σχέσεις, την εκπαίδευση, την ειδική εκπαίδευση και στη διοίκηση επιχειρήσεων.

Ιατρική σχολή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ιατρική σχολή προσφέρει δύο προγράμματα Ιατρικής καί 4 μεταπτυχιακά προγράμματα. Το τετραετές πτυχίο Ιατρικής MB BS προσφέρεται σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Saint George’s University of London [2] και δέχεται πτυχιούχους. Το εξαετές πτυχίο Ιατρικής MD δέχεται αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η Ιατρική Σχολή προσφέρει τρία μεταπτυχιακά προγράμματα σε επίπεδο μάστερ, στη Δημόσια Υγεία (MPH), στην Οικογενειακή Ιατρική (MSC FM) και στη Διοίκηση ιατρικών υπηρεσιών (MHSA). Η σχολή προσφέρει επίσης διδακτορικό πρόγραμμα (PhD).[3]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Εφημερίδα Κέρδος
  2. «Search Results». www.sgul.ac.uk (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 25 Αυγούστου 2020. 
  3. poladmin2. «Medical School at a Glance». Medical School - University of Nicosia (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 23 Αυγούστου 2020.