Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Ίδρυση1980
ΤοποθεσίαΛευκωσία, Κύπρος, Κύπρος
Ιστότοποςwww.unic.ac.cy

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (αγγλικά: University of Nicosia, UNIC) είναι ιδιωτικό πανεπιστήμιο ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης στην Κύπρο. Ονομάζεται επίσης Intercollege of Nicosia και ιδρύθηκε το 1980. Ξεκίνησε τη λειτουργία του στην Κύπρο ως ιδιωτικό πανεπιστήμιο τον Οκτώβριο του 2007, μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου[1] της Κύπρου. Παραρτήματα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας υπάρχουν επίσης στη Λεμεσό και τη Λάρνακα.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει πάνω από 12.000 φοιτητές που προέρχονται από 70 διαφορετικές χώρες και σπουδάζουν στα προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματά του.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στεγάζεται στην περιοχή της Μακεδονίτισσας. Είναι χωρισμένο σε τρία κτίρια τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους, το main building, το millenium building και το europa building. Διαθέτει έξι αμφιθέατρα διαλέξεων και ένα μεγάλο υπαίθριο αμφιθέατρο, εργαστήριο με Η/Υ και για τεχνικούς Η/Υ, εργαστήρια αισθητικής, μαγειρικής και τεχνών, ενώ πλούσια είναι η βιβλιοθήκη του με χώρο μελέτης για τους φοιτητές.

Προσφέρει ποικίλα προγράμματα σπουδών. Στεγάζει διάφορους κλάδους όπως τους κλάδους παιδαγωγικών, νοσηλευτικής, μαγειρικής και άλλους. Η διδασκαλία γίνεται στα Αγγλικά. Ο μόνος κλάδος που διδάσκεται στα Ελληνικά είναι ο κλάδος των παιδαγωγικών. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει επίσης και μεταπτυχιακά προγράμματα στην ψυχολογία, την κοινωνιολογία, τις διεθνείς σχέσεις, την εκπαίδευση, την ειδική εκπαίδευση και στη διοίκηση επιχειρήσεων.

Σχολές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιατρική σχολή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ιατρική σχολή προσφέρει δύο προγράμματα Ιατρικής καί 4 μεταπτυχιακά προγράμματα. Το τετραετές πτυχίο Ιατρικής MB BS προσφέρεται σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Saint George’s University of London [2] και δέχεται πτυχιούχους. Το εξαετές πτυχίο Ιατρικής MD δέχεται αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υψηλής εκπαιδευτικής στάθμης. Η Ιατρική Σχολή προσφέρει τρία μεταπτυχιακά προγράμματα σε επίπεδο Μάστερ, στη Δημόσια υγεία (MPH), στην Οικογενειακή ιατρική (MSC FM) και στη Διοίκηση ιατρικών υπηρεσιών (MHSA). Η σχολή προσφέρει επίσης διδακτορικό πρόγραμμα (PhD).[3]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Εφημερίδα Κέρδος
  2. «Search Results». www.sgul.ac.uk (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 25 Αυγούστου 2020. 
  3. poladmin2. «Medical School at a Glance». Medical School - University of Nicosia (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 23 Αυγούστου 2020. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]