Παναγιώτης Πρεζεράκος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Παναγιώτης Πρεζεράκος
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Παναγιώτης Πρεζεράκος (Ελληνικά)
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΕλληνικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
ΣπουδέςΕθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητανοσηλευτής
καθηγητής πανεπιστημίου
μάνατζερ
γενικός γραμματέας

Ο Παναγιώτης Πρεζεράκος είναι καθηγητής και πρόεδρος στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας από τις 18 Ιουλίου 2019.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου με ειδίκευση (MSc.) στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας από το University of London καθώς και διδακτορικού διπλώματος (Ph.D) του Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ.

Διετέλεσε Διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και στη συνέχεια Διοικητής της Β’ Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής. Είχε εργαστεί στο ΕΣΥ ως Κλινικός Νοσηλευτής, ως Υπεύθυνος Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης Προσωπικού και τέλος ως Διευθυντής του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Νοσοκομείου «Η Σωτηρία».

Σήμερα κατέχει τη θέση του Καθηγητή στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του οποίου είναι πρόεδρος και έχει διδάξει σε Πανεπιστήμια της ημεδαπής και της αλλοδαπής. Η ερευνητική και συγγραφική δραστηριότητά του αφορά στον τομέα της Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας και της Δημόσιας Υγείας.[1]

Από τις 18 Ιουλίου 2019 υπηρετεί ως Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας[2].

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας». Υπουργείο Υγείας. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 28 Απριλίου 2020. Ανακτήθηκε στις 3 Μαΐου 2020.  CC BY v.3.0
  2. Team, ΤοΒΗΜΑ (17 Ιουλίου 2019). «Ποιοι είναι οι 24 νέοι γενικοί γραμματείς των υπουργείων της κυβέρνησης Μητσοτάκη (ονόματα)». Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online. Ανακτήθηκε στις 3 Μαΐου 2020.