Παναγής Καππάτος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Παναγής Καππάτος
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Παναγής Καππάτος (Ελληνικά)
Γέννηση15  Ιουνίου 1963
Κεφαλονιά
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΕλληνικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
ΣπουδέςΕθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταδικηγόρος
πολιτικός
Πολιτική τοποθέτηση
Πολιτικό κόμμα/ΚίνημαΝέα Δημοκρατία
Αξιώματα και βραβεύσεις
Αξίωμαμέλος της Βουλής των Ελλήνων (από 2019, εκλογική περιφέρεια Κεφαλληνίας)[1]

Ο Παναγής Καππάτος[2] είναι Έλληνας δικηγόρος Παρ' Αρείω Πάγω και βουλευτής Κεφαλληνίας[3] της Νέας Δημοκρατίας[4].

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου 1963 στην Κεφαλονιά. Ο πατέρας του, Σπυρίδων Καππάτος, δικηγόρος για 56 έτη και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλληνίας για 18 έτη. Η μητέρα του Καίτη Καππάτου, ήταν δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αργοστολίου στις δεκαετίες του ‘70 και ‘80 για τρεις συνεχείς τετραετίες.

Μεγάλωσε στο Αργοστόλι, όπου ολοκλήρωσε την εγκύκλια εκπαίδευσή του και το 1987 αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι παντρεμένος με την Ευτέρπη Κεκάτου, παιδαγωγό και έχουν δύο παιδιά, την Αικατερίνη και την Υακίνθη, φοιτήτριες Νομικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Επαγγελματική σταδιοδρομία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ασκεί δικηγορία στο Αργοστόλι από το 1989. Υπήρξε Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλληνίας από το 2008 ως το 2017, διατηρεί την ιδιότητα του Δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω από το 1998 και είναι διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής από το 2017.

Πολιτική σταδιοδρομία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Την περίοδο 1990-1994 διετέλεσε  Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Αργοστολίου καθώς και Σύμβουλος του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κατά την περίοδο 1991-1992.

Στις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, οι οποίες ανέδειξαν την ΙΗ’ Αναθεωρητική Βουλή της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας, εξελέγη βουλευτής στη μονοεδρική περιφέρεια Κεφαλληνίας με τη Νέα Δημοκρατία, συγκεντρώνοντας 3.520 σταυρούς προτίμησης[5].

Μετά την εκλογή του ορίστηκε να συμμετέχει ως μέλος στις παρακάτω επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων:

Επίσης, ορίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία ως ένα από τα 14 μέλη της στην «Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δ. Παπαγγελόπουλο[6]».

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]