Πάρης Βάλβης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πάρης Βάλβης
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1  Ιουλίου 1972
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςνέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταποδοσφαιριστής

Ο Παράσχος (Πάρης) Βάλβης (γεν. Αιγάλεω, 1 Ιουλίου 1972) είναι παλαίμαχος, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής που αγωνιζόταν στη θέση του επιθετικού (ακραίος ή σέντερ-φορ) και νυν προπονητής ποδοσφαίρου.

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις Ακαδημίες του Αιγάλεω Α.Ο., υπό την επίβλεψη του Σάββα Παπάζογλου και σε ηλικία 17 ετών προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα. Με το Αιγάλεω αναδείχθηκε σε μεγάλο σκόρερ, επιτυγχάνοντας συνολικά 49 τέρματα σε 215 συμμετοχές.

Τον Ιανουάριο του 1997 μεταγράφηκε στον Πανσερραϊκό και αργότερα έπαιξε στον Εθνικό Πειραιώς, όπου χρησιμοποιήθηκε και ως αριστερός μπακ. Στο απόγειο της αγωνιστικής του σταδιοδρομίας και ενώ ήταν ακόμη σε νεαρή ηλικία, κλήθηκε στην Εθνική Ομάδα των Ελπίδων. Κατέκτησε επίσης, ένα πρωτάθλημα Δ΄Εθνικής (1996).

Μετά τη λήξη της καριέρας του ως παίκτης, εργάσθηκε σαν προπονητής ομάδων, κυρίως της Ε.Π.Σ. Αθηνών (ΑΕ Ηρακλείου κ.α.) Την περίοδο 2012-13 αρχικά ήταν βοηθός του Μάρκου Μαυρομάτη στο Αιγάλεω, ενώ στη συνέχεια, για σύντομο διάστημα, τον αντικατέστησε σαν πρώτος προπονητής.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]