Πάνος Παπαλάμπρος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πάνος Παπαλάμπρος
Εκπαίδευση και γλώσσες
ΣπουδέςΠανεπιστήμιο Στάνφορντ
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο[1]
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταακαδημαϊκός
ΕργοδότηςΠανεπιστήμιο του Μίσιγκαν

Ο Πάνος Παπαλάμπρος είναι Ελληνοαμερικανός ακαδημαϊκός,[2] γνωστός για τη συνεισφορά του στη βελτιστοποίηση σχεδιασμού προϊόντων και πολύπλοκων συστημάτων και για την προώθηση της έρευνας και εκπαίδευσης στη μηχανική του σχεδιασμού, συμπεριλαμβανομένης της καθιέρωσης της Επιστήμης Σχεδιασμού ως αυτόνομου επιστημονικού πεδίου. Είναι Ομότιμος Καθηγητής Μηχανολόγων Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, όπου έχει ανακηρυχθεί ως Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Τζέιμς Μπ. Άνγκελ και Ομότιμος Καθηγητής Μηχανικής του Ντόναλντ Κ. Γκρέιχαμ. Διετέλεσε επίσης Καθηγητής Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομίας, Καθηγητής Τέχνης και Σχεδιασμού και πρώτος Καθηγητής και ιδρυτής του Τμήματος Ολοκληρωμένων Συστημάτων και Σχεδιασμού στο Κολλέγιο Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Είναι μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Μηχανικών των ΗΠΑ[3] και επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών.[4]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Ανακτήθηκε στις 10  Ιουλίου 2019.
  2. «Panos Y. Papalambros - Google Scholar Citations». scholar.google.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Ιουλίου 2020. Ανακτήθηκε στις 22 Μαΐου 2018. 
  3. «Professor Panos Y. Papalambros». NAE Website (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2023. 
  4. «Αναγορεύεται επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών ο Παναγιώτης Γ. Παπαλάμπρος». THE BEST. 6 Δεκεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2023.