Πάμπος Στυλιανού

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πάμπος Στυλιανού
Γενικές πληροφορίες
ΓέννησηΑμμόχωστος
ΕθνικότηταΕλληνική
Χώρα πολιτογράφησηςΚυπριακή
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΠρώην Πρόεδρος ΚΟΑ
ΑντιπρόσωποςΝέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου

Ο Πάμπος Στυλιανού είναι Ελληνοκύπριος λογιστής και συγγραφέας που διετέλεσε πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ).

Βιογραφικά Στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Πάμπος Στυλιανού γεννήθηκε το Σεπτέμβριο 1950 στην Έγκωμη Αμμοχώστου, η οποία από το 1974 είναι υπό κατοχή από τα τουρκικά στρατεύματα. Φοίτησε στο Β' Γυμνάσιο Αμμοχώστου από το οποίο αποφοίτησε το 1968.

Ακολούθως κατατάγηκε στην Εθνική Φρουρά και με το τέλος της θητείας του πήγε στο Λονδίνο όπου και σπούδασε Λογιστικά. Όντας φοιτητής στο Λονδίνο, αναμίχθηκε στην οργάνωση των Κυπρίων Φοιτητών στην Αγγλία.

Διετέλεσε Γραμματέας της Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων Βρετανίας (Φ.Ε.Κ.Β) και συνέβαλε στην ενοποίηση του φοιτητικού κινήματος με την ίδρυση του Συνδέσμου Κυπρίων Φοιτητών Αγγλίας (ΣΥ.Κ.Φ.Α). Ζει και εργάζεται στη Λευκωσία από το 1979.

Είναι παντρεμένος με την Μάρθα το γένος Τσουρή, από την Κάτω Ζώδια, με την οποία απέκτησε δυο γιους, τον Κωνσταντίνο και Αλέξη.

Επαγγελματική Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Διετέλεσε Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας Cosmos Trading Ltd, ενώ εργάστηκε και ως Αρχιλογιστής στην εμπορική εταιρεία «Wights Ltd». Από το 2006 μέχρι το 2011 εργαζόταν ως επαγγελματικό στέλεχος στην Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ και ήταν Υπεύθυνος του Αθλητικού Γραφείου και του Γραφείου Περιβάλλοντος της Κεντρικής Επιτροπής.

Κοινωνικές δραστηριότητες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Πάμπος Στυλιανού αναμίχθηκε στα κοινά, κυρίως στον τομέα του αθλητισμού, από διάφορα πόστα. Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΚΟΑ για δύο θητείες από το 2003 έως το 2009. Επιπρόσθετα, διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΠΑΠ Κύπρου από τον Μάιο του 2008 έως τον Οκτώβριο του 2011.

Διετέλεσε Εκπρόσωπος Τύπου και Αντιπρόεδρος του σωματείου Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου την περίοδο 1989-1992 και Γενικός Γραμματέας του σωματείου την περίοδο 1996-2000.

Πρόεδρος ΚΟΑ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Οκτώβριο του 2011 διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, μετά την κένωση της θέσης από την παραίτηση του Νίκου Καρτακούλλη. Ο διορισμός ίσχυε για το υπόλοιπο της θητείας του τότε Διοικητικού Συμβουλίου. Επαναδιορίστηκε στη θέση αυτή τον Αύγουστο του 2012 μέχρι τον Ιανουάριο του 2014 και την διαδοχή του από την Δρ. Κλέα Χατζηστεφάνου-Παπαέλληνα.

Συγγραφικό έργο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Πάμπος Στυλιανού διαθέτει συγγραφικό έργο. Συνεργάσθηκε με την αθλητική εφημερίδα «Κόσμος των Σπορ» και την εφημερίδα Χαραυγή, ενώ αρθρογραφία του έχει φιλοξενηθεί σε ολόκληρο τον αθλητικό τύπο της Κύπρου. Αρθρογραφεί σε εβδομαδιαία βάση.

Η συγγραφική του δραστηριότητα επεκτάθηκε με την έκδοση τριών βιβλίων/λευκωμάτων:

  1. «Νέα Σαλαμίνα 1948-1988», με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυση του σωματείου
  2. «50 χρόνια Νέα Σαλαμίνα 1948-1998», με την ευκαιρία των 50χρονων του σωματείου.
  3. «Νέα Σαλαμίνα 1948-2018», με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 70 χρόνων από την ίδρυση του σωματείου [1]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «70 χρόνια Νέα Σαλαμίνα – Το επετειακό λεύκωμα! – ShootandGoal». shootandgoal.cyprustimes.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 28 Μαρτίου 2018. [νεκρός σύνδεσμος]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]