Ο Χιονάνθρωπος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ο Χιονάνθρωπος
ΣκηνοθεσίαΤρόι Μίλερ
ΠαραγωγήΊρβινγκ Άζοφ
Μαρκ Κάντον
ΣενάριοΜαρκ Στίβεν Τζόνσον
Στιβ Μπλουμ
Τζόναθαν Ρόμπερτς
Τζεφ Κεσάριο
ΠρωταγωνιστέςΜάικλ Κίτον
Κέλι Πρέστον
Τζόζεφ Κρος
Μαρκ Άντι
Χένρι Λόρινς
ΜουσικήΤρέβορ Ράμπιν
ΦωτογραφίαΛάζλο Κοβάκς
ΜοντάζΜάρτα Βελάσκο
ΕνδυματολόγοςΣάρα Έντουαρντς
Εταιρεία παραγωγήςAzoff Entertainment
The Canton Company
Πρώτη προβολή11 Δεκεμβρίου 1998 (ΗΠΑ)
2 Απριλίου 1999 (Ελλάδα)
Κυκλοφορία1998
Διάρκεια101 λεπτά
Προέλευση ΗΠΑ
ΓλώσσαΑγγλικά
Προϋπολογισμός$85 εκ.[1]
Ακαθάριστα έσοδα$34.5 εκ.

Ο Χιονάνθρωπος (Jack Frost) είναι μία Αμερικανική Χριστουγεννιάτικη κοινωνική, δραματική και φαντασίας ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Μάικλ Κίτον και Κέλι Πρέστον. Ο Κίτον πρωταγωνιστεί ως ο κεντρικός χαρακτήρας, ένας άντρας, ο οποίος πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και επανήλθε στη ζωή ως χιονάνθρωπος.

Το κοστούμι του χιονάνθρωπου κατασκευάστηκε από το Jim Henson's Creature Shop.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Τζακ Φροστ είναι επαγγελματίας μουσικός και βασικός ερμηνευτής της ομώνυμης μπάντας. Οι περιοδείες με το συγκρότημα τον απομακρύνουν συχνά από το σπίτι του με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κρατά τις υποσχέσεις που δίνει στον εντεκάχρονο γιο του. Η τελευταία υπόσχεση του Τζακ στο γιο του ήταν πως θα περάσουν τα Χριστούγεννα όλοι μαζί αλλά δεν καταφέρνει να την τηρήσει, καθώς επιστρέφοντας σπίτι ο Τζακ σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό. Ένα χρόνο μετά, ο Τζακ Φροστ επιστρέφει στη ζωή σαν χιονάνθρωπος κι έχει τη δυνατότητα να επανορθώσει απέναντι στο γιο του.

Ηθοποιοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Απόδοση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κριτική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ταινία πήρε κυρίως αρνητικές κριτικές και σχόλια. Το Rotten Tomatoes έδωσε στην ταινία ένα 20% με βάση 55 κριτικές[2].

Έσοδα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ταινία είχε προϋπολογισμό 85 εκ. δολλάρια και την πρώτη εβδομάδα προβολής έκανε έσοδα 7 εκ. δολλάρια[3]. Συνολικά έκανε έσοδα 34.5 εκ. δολλάρια, στη Βόρεια Αμερική, κάνοντάς την μία αποτυχία.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Jack Frost». boxofficemojo.com. http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=jackfrost.htm. Ανακτήθηκε στις 1 Ιανουαρίου 2017. 
  2. «Jack Frost (1998)». rottentomatoes.com. https://www.rottentomatoes.com/m/1090089-jack_frost. Ανακτήθηκε στις 1 Ιανουαρίου 2017. 
  3. «'Star Trek: Insurrection' Melts 'Jack Frost'». latimes.com. 15 Δεκεμβρίου 1998. http://articles.latimes.com/1998/dec/15/entertainment/ca-54069. Ανακτήθηκε στις 1 Ιανουαρίου 2017. 

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]