Ουλωτική Αλωπεκία

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η ουλωτική αλωπεκία[1], γνωστή και ως ουλωτική τριχόπτωση, είναι η απώλεια μαλλιών που συνοδεύεται από ουλές. Αυτό είναι σε αντίθεση με τη μη ουλωτική αλωπεκία.[2]

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η τριχόπτωση είναι σταδιακή, χωρίς συμπτώματα, και παραμένει απαρατήρητη για μεγάλες περιόδους. Σε άλλες περιπτώσεις, η απώλεια μαλλιών σχετίζεται με σοβαρή φαγούρα, κάψιμο και πόνο και εξελίσσεται ταχύτατα. Η φλεγμονή που καταστρέφει το θυλάκιο βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος και συνήθως δεν παρατηρείται "ουλή" στο τριχωτό της κεφαλής. Οι πληγείσες περιοχές του τριχωτού της κεφαλής μπορεί να εμφανίζουν λίγα σημάδια φλεγμονής ή να έχουν ερυθρότητα, κλιμάκωση, αυξημένο ή μειωμένο χρηματισμό, φλύκταινες ή αποστράγγιση των ιγμορείων. Η τριχόπτωση της τρίχας εμφανίζεται σε άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών και εμφανίζεται σε όλο τον κόσμο. Μπορεί να προκληθεί από μια ποικιλία ομάδων σπάνιων διαταραχών που καταστρέφουν το θυλάκιο της τρίχας, όπου την αντικαθιστούν με ουλώδη ιστό και προκαλούν μόνιμη τριχόπτωση. Έχει διάφορες παραλλαγές.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Ουλωτική Αλωπεκία». Bergmann Kord Κλινικές Μαλλιών. Ανακτήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2018. 
  2. Freedberg, et al. (2003). Fitzpatrick's Dermatology in General Medicine. (6th ed.). Page 647. McGraw-Hill. (ISBN 0-07-138076-0).