Οι Γαλαζοαίματοι (σειρά βιβλίων)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Οι Γαλαζοαίματοι
ΣυγγραφέαςΜελίσα Ντε Λα Κρουζ
ΤίτλοςBlue Bloods
ΓλώσσαΑγγλικά
Ημερομηνία δημοσίευσης2006
Μορφήεφηβική λογοτεχνία
Θέμαβαμπίρ, μυστήριο, αγάπη
Σειρά«Οι Γαλαζοαίματοι»
ΤόποςΝέα Υόρκη
Μανχάταν[1]
Πρώτη έκδοσηDisney Publishing Worldwide

Οι Γαλαζοαίματοι (πρωτότυπος τίτλος Blue Bloods) είναι μια σειρά βιβλίων με βαμπίρ από την συγγραφέα Μελίσα Ντε Λα Κρουζ. Η πλήρης σειρά αποτελείται από επτά βιβλία: Οι Γαλαζοαίματοι, Χορός Μεταμφιεσμένων, Αποκαλύψεις, Η Κληρονομιά των Βαν Άλεν, Το Μυστικό του Αγγέλου, Χαμένοι στον Χρόνο και Οι Πύλες του Παραδείσου. Η συγγραφέας έγραψε επίσης δύο βοηθητικά βιβλία για τη σειρά, Keys to Repository και Το Δαχτυλίδι της Φωτιάς (Παντοτινός Βαλεντίνος), εκ των οποίων μόνο το δεύτερο κυκλοφορεί στα ελληνικά με την μορφή e-book. Παράλληλα, κυκλοφόρησαν και δύο spin-off σειρές βιβλίων, Wolf Pact και Witches of East End. Τα βιβλία κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Η σειρά διαδραματίζεται στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης και ακολουθεί τους χαρακτήρες σε διάφορες περιπέτειες για την λύση μυστηρίων, την αγάπη, την εμπιστοσύνη και τον πόλεμο.

Η Μελίσα Ντε Λα Κρουζ έχει ξεκινήσει και μία δεύτερη σειρά βιβλίων για τους Γαλαζοαίματους με τίτλο Vampires of Manhattan.

Χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σκάιλερ Βαν Άλεν: Ένα ημίαιμο βαμπίρ, το πρώτο και μόνο του είδους της. Κύριος χαρακτήρας της σειράς, πρέπει να βοηθήσει στην επίλυση των μυστηρίων που απειλούν το συμβούλιο των Γαλαζοαίματων και στην αντιμετώπιση των αιώνιων εχθρών τους, των Ασημοαίματων.

Όλιβερ Χάζαρντ- Πέρι: Άνθρωπος, καλύτερος φίλος και πρώην της Σκάιλερ, ανθρώπινος αγωγός.

Ντίλαν Γουόρντ: Βαμπίρ, φίλος της Σκάιλερ και του 'Ολιβερ, το "κακό αγόρι", σε σχέση με την Μπλις Λουγουέλιν.

Μπέντζαμιν "Τζακ" Φορς (Άμπαντον): Βαμπίρ, Άγγελος της Καταστροφής, ένας από τους δύο Αγγέλους της Αποκάλυψης. Δίδυμος της Μίμη Φορς, εγκαταλείπει τον δεσμό τους για την Σκάιλερ.

Μαντελέιν "Μίμη" Φορς(Αζραήλ): Βαμπίρ, Άγγελος του Θανάτου, ο δεύτερος Άγγελος της Αποκάλυψης. Δίδυμη του Τζακ Φορς.

Μπλις Λουγουέλιν: Βαμπίρ, καλή φίλη της Μίμη αρχικά, στη συνέχεια κολλητή της Σκάιλερ και θετή αδερφή της.

Αλέγκρα Βαν Άλεν- Τσέις: Βαμπίρ, Γαβριήλ, ο Άγγελος του φωτός. Μητέρα της Σκάιλερ. "Έσπασε" τον βαμπίρ-δεσμό της με τον Τσαρλς Φορς για να είναι με έναν άνθρωπο (κοκκινοαίματο) υποτακτικό της, τον Στίφεν Τσέις. Ο ισχυρότερος από τους επτά αγγελιοφόρους, έπεσε σε κώμα όταν η Σκάιλερ ήταν τριών.

Τσαρλς (Βαν Άλεν) Φορς: Βαμπίρ, Μιχαήλ, ο αγαθός στην καρδιά. Πατέρας του Τζακ και της Μίμη, άλλαξε το επίθετό του σε Φορς όταν η Αλέγκρα έσπασε τον δεσμό τους.

Κορντέλια Βαν Άλεν: Γιαγιά και φύλακας της Σκάιλερ.

Κατηγορίες Βαμπίρ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι Γαλαζοαίματοι (Blue Bloods), πιστός στρατός αγγέλων του Εωσφόρου που πολέμησαν μαζί του σε έναν επικό πόλεμο, όταν προσπάθησε να κερδίσει τον ουράνιο θρόνο, είναι πεσμένοι άγγελοι αναγκασμένοι να ζουν στη γη σαν βαμπίρ. Έχουν εξαιρετική ταχύτητα, υψηλή νοημοσύνη, φωτογραφική μνήμη και ενισχυμένες αισθήσεις. Όταν η νίκη ήταν σχεδόν εφικτή για τον Εωσφόρο, οι δίδυμοι άγγελοι Abbadon και Azrael, οι πιο πιστοί υπολοχαγοί του, τον εγκατέλειψαν, μια πράξη που σύντομα ακολουθήθηκε από πολλούς άλλους. Εγκατέλειψαν τον Εωσφόρο και γύρισαν στον Michael, αλλά ήταν πολύ αργά για να σωθούν. Εξορισμένοι από τον Ουρανό, οι άγγελοι ξύπνησαν στη Γη σαν αθάνατοι, καταραμένοι να επιβιώσουν με ανθρώπινο αίμα και να ζήσουν για πάντα μέσα από κύκλους μετενσάρκωσης.

Ο Γαβριήλ επέλεξε να κατέβει στη Γη από αγάπη γι 'αυτούς και ενώθηκε με τον ουράνιο δίδυμό της, Μιχαήλ, που δεν μπορούσε να αντέξει χωρίς αυτόν. Ονομάζονταν Ακάθαρτοι επειδή δεν ήταν βρικόλακες από αμαρτία, αλλά από επιλογή. Μαζί, ο Μιχαήλ και ο Γαβριήλ δημιούργησαν τον κώδικα των βαμπίρ, τους κανόνες που θα ακολουθούσαν όλοι στους αιώνες για να φέρουν την ειρήνη και την ομορφιά στον κόσμο, με την ελπίδα να συγχωρεθούν μια μέρα και να τους επιτραπεί να επιστρέψουν στον Παράδεισο.

Οι Ασημοαίματοι (Silver Bloods), πεσμένοι άγγελοι που παρέμειναν πιστοί στον Lucifer και δεν έχουν καμία επιθυμία να επιστρέψουν στον Παράδεισο ή να ακολουθήσουν τον Κώδικα, έχουν τη δύναμη χιλίων βαμπίρ. Αντί να τρέφονται από τους ανθρώπους, τρέφονατι από γαλαζοαίματους και καταναλώνουν τις ψυχές και τις αναμνήσεις τους. Αυτή η πράξη οδήγησε σε μια ζωή αναταραχής και δυστυχίας, και έκανε το αίμα τους ασημί. Εμφανίζονται σχιζοφρενείς. Κατά τους προηγούμενους αιώνες, είχαν υποδουλωθεί από τους Γαλαζοαίματους στη Γη, μέχρι να σηκωθούν και να πολεμήσουν εναντίον τους σε μια αδίστακτη σφαγή. Ο Μιχαήλ δήλωσε πόλεμο εναντίον του Εωσφόρου και των οπαδών του, στέλνοντας τον Εωσφόρο στην κόλαση, κλείνοντάς τον πίσω από επτά αδιαπέραστες πύλες. Οι Γαλαζοαίματοι συνέχισαν να ζουν με ασφάλεια, αλλά οι φήμες για την επιστροφή των Ασημοαίματων συνέχισαν να κυκλοφορούν κάθε 100 χρόνια περίπου.

Βιβλία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η συγγραφέας των «Γαλαζοαίματων», Μελίσα ντε λα Κρουζ.

Οι Γαλαζοαίματοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ανάμεσα στις πιο εκλεκτές οικογένειες της Νέας Υόρκης κρύβεται μια μυστική κοινωνία ισχυρών και πλούσιων Αμερικανών˙ είναι οι Γαλαζοαίματοι, μια αρχαία ομάδα βαμπίρ.

Η Σκάιλερ Βαλ Άλεν δεν ταίριαξε ποτέ στο Ντατσέσν, το φημισμένο ιδιωτικό σχολείο της πόλης. Προτιμά τα φαρδιά, παλιομοδίτικα ρούχα αντί για τα Πράντα και τα μαργαριτάρια που φορούν οι συμμαθήτριές της και ζει με τη γιαγιά της σ’ ένα ερειπωμένο μέγαρο. Η Σκάιλερ είναι μοναχική, όμως ευτυχισμένη απ’ τη ζωή της και τους δυο φίλους της, Όλιβερ Χάζαρντ-Πέρι και Ντίλαν Γουόρντ.

Όμως όταν κλείνει τα 15 η ζωή της αλλάζει. Ένα μωσαικό από μπλε φλέβες εμφανίζεται στα χέρια της, αρχίζει να λιγουρεύεται το ωμό κρέας, ενώ το πιο δημοφιλές αγόρι του σχολείου, ο Τζακ Φορς δείχνει ενδιαφέρον γι' αυτήν. Παράλληλα, μια συμμαθήτριά της στο Ντατσέσν, η Άγκυ Καροντόλετ, βρίσκεται νεκρή έξω από ένα νυχτερινό κλαμπ της Νέας Υόρκης.

Το ίδιο χρονικό διάστημα λαμβάνει μια επιστολή αποδοχής από την «Επιτροπή», και παρά τους ενδοιασμούς της, δέχεται τελικά να πάει αφού την πιέζει η γιαγιά της, Κορντέλια. Στην Επιτροπή ανακαλύπτει ότι έχει περισσότερα κοινά με τους συμμαθητές της από όσα νόμιζε: είναι μια Γαλαζοαίματη, ένα βαμπίρ. Ανήκει σε μια κοινωνία ισχυρών Αμερικανών, η ιστορία των οποίων πάει πίσω στους αιώνες. Μαζί με τον φίλο της Όλιβερ, ο οποίος είναι και Αγωγός της, προσπαθούν να βρουν απαντήσεις στα ερωτήματα που βασανίζουν την ίδια, αλλά και ολόκληρη την κοινότητα των Γαλαζοαίματων. Μήπως οι Ασημοαίματοι- οι αιώνιοι εχθροί τους- έχουν επιστρέψει; Φταίει μήπως η γέννηση της Σκάιλερ που ήταν ενάντια του κώδικα των βαμπίρ και έριξε την μητέρα της, Αλέγκρα, σε κώμα;

Μετά από μια τραγική επίθεση εναντίον της γιαγιάς της, Κορντέλια, η Σκάιλερ αντιλαμβάνεται ότι βρίσκεται σε κίνδυνο και ότι έχει ένα μακρύ ταξίδι μπροστά της που θα την οδηγήσει σε κάθε άκρη του κόσμου.

Οι Γαλαζοαίματοι: Χορός Μεταμφιεσμένων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το δεύτερο βιβλίο της σειράς λαμβάνει χώρα στη Βενετία.

Η Σκάιλερ και ο Όλιβερ ταξιδεύουν στην Βενετία για να βρουν τον παππού της Σκάιλερ, Λόρενς Βαν Άλεν, ο οποίος έχει τις απαντήσεις σχετικά με τους Ασημοαίματους. Παρόλα αυτά ο Λόρενς δεν είναι πρόθυμος να βοηθήσει και οι δυο τους επιστρέφουν στη Νέα Υόρκη απογοητευμένοι. Ολόκληρη η κοινότητα των Γαλαζοαίματων της Νέας Υόρκης ετοιμάζεται για τον ετήσιο «Χορό των Τετρακοσίων», το μεγαλύτερο κοινωνικό γεγονός της πόλης. Η Σκάιλερ πηγαίνει στον χορό, ελπίζοντας να τραβήξει την προσοχή του Τζακ, όμως εκείνος μετά βίας την προσέχει. Παρόλα αυτά, το μεταμεσονύκτιο πάρτι που ακολουθεί, ή αλλιώς ο Χορός των Μεταμφιεσμένων είναι, μια εντελώς διαφορετική περίπτωση. Πίσω από τις μάσκες των Γαλαζοαίματων κρύβεται κάποιος ή κάποια που θα αλλάξει για πάντα τη ζωή της νεαρής Σκάιλερ.

Όταν η Σκάιλερ επιστρέφει σπίτι, έκπληκτη βρίσκει τον Λόρενς να την περιμένει. Ο Λόρενς αναλαμβάνει την εκπαίδευσή της ώστε να εξασκήσει τις ιδιότητές της ως βαμπίρ. Ωστόσο, οι ζωές των βαμπίρ περιπλέκονται όλο και περισσότερο, καθώς η Μπλις έχει οράματα και βιώνει επαναλαμβανόμενες συστολές, ενώ η Σκάιλερ αντιμετωπίζει προβλήματα ανάπτυξης εξαιτίας του ανάμεικτου αίματος της. Ο Λόρενς της προτείνει να βρει υποτακτικό.

Η Μίμη συνεργάζεται με τον Κίνγκσλει Μάρτιν, τον νέο μαθητή του Ντατσέσν, προκειμένου να βγάλει από την μέση τη Σκάιλερ, καθώς την θεωρεί απειλή για τον ιερό δεσμό της με τον δίδυμό της,Τζακ. Το σχέδιό της καταλήγει σε τραγωδία που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές πολλών βαμπίρ και η ίδια οδηγείται σε δίκη αίματος. Είναι αληθινοί οι ισχυρισμοί εναντίον της Μίμη;

Οι Γαλαζοαίματοι: Αποκαλύψεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η κληρονομιά της Σκάιλερ Βαν Άλεν τίθεται σε αμφισβήτηση: είναι πραγματικά Γαλαζοαίματη ή τελικά τρέχει στις φλέβες της το αίμα των Ασημοαίματων; Μετά τις κατηγορίες του Ντίλαν οι απόψεις διίστανται όσον αφορά την ταυτότητα της νεαρής Σκάιλερ και η ίδια βρίσκεται εγκλωβισμένη στο σπίτι της οικογένειας Φορς, παρέα με την εχθρό της, Μίμη, και τον απαγορευμένο έρωτά της, Τζακ. Ο Τσαρλς Φορς έχει απαγορεύσει στη Σκάιλερ οποιαδήποτε επαφή με τον κολλητό της, Όλιβερ ή τον παππού της, Λόρενς.

Η Μίμη ανακαλύπτει ότι ο Τζακ και η Σκάιλερ έχουν κρυφά δεσμό, κι έτσι αρχίζει τις ετοιμασίες για την τελετή ένωσής της με τον Τζακ προκειμένου να σώσει τον δεσμό της. Ταυτόχρονα, κάνει την ζωή της Σκάιλερ μαρτύριο. Η Σκάιλερ πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στον Όλιβερ και τον Τζακ, όμως οποιαδήποτε επιλογή της θα έχει συνέπειες.

Η Μπλις βλέπει τον Ντίλαν, όμως δεν το αποκαλύπτει σε κανέναν, καθώς φοβάται ότι το Συμβούλιο θα τον τιμωρήσει. Όταν ο Ντίλαν επιτίθεται στην Σκάιλερ -και μάλιστα ασυνείδητα- η Μπλις αποφασίζει να μιλήσει στον πατέρα της και εκείνος στέλνει τον Ντίλαν για θεραπεία σε ένα κέντρο αποτοξίνωσης. Η αδερφή της Μπλις αρχίζει να συμπεριφέρεται περίεργα και αργότερα η Μπλις μαθαίνει την πραγματική της ταυτότητα.

O Λόρενς, ως η νέα κεφαλή του Συμβουλίου, ταξιδεύει στο Ρίο για να μάθει περισσότερα για την απειλή των Ασημοαίματων. Όταν τα περισσότερα μέλη του συμβουλίου τον ακολουθούν, ταξιδεύουν μαζί τους και η Σκάιλερ με τον Όλιβερ κρυφά. Ένα δείπνο του Κονκλαβίου καταλήγει σε μαζική σφαγή. Τα περισσότερα μέλη σφαγιάζονται. Αποκαλύπτεται ότι υπάρχουν Ασημοαίματοι προδότες ανάμεσα στα μέλη του Συμβουλίου.

Ο Λόρενς, η Σκάιλερ και ο Όλιβερ αντιμετωπίζουν τον ίδιο τον Εωσφόρο στο άγαλμα του λυτρωτή, καθώς εκεί βρίσκεται η πύλη που κρατά παγιδευμένο τον αδερφό του Εωσφόρου, Λεβίαθαν. Ο Λόρενς τραυματίζεται θανάσιμα και καταστρέφεται κάθε ελπίδα μετενσάρκωσής του σε επόμενη ζωή.

Οι Γαλαζοαίματοι: Η Κληρονομιά των Βαν Άλεν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ένα χρόνο μετά την μάχη στο Ρίο, ο Όλιβερ και η Σκάιλερ έχουν τραπεί σε φυγή καθώς η Σκάιλερ κατηγορείται για τον θάνατο του Λόρενς. Ακολουθώντας τα τελευταία λόγια του Λόρενς, η Σκάιλερ ψάχνει τον Τσαρλς Φορς προκειμένου να μάθει για την κληρονομιά των Βαν Άλεν. Καταλήγει στο Παρίσι, σε ένα γεύμα του Ευρωπαϊκού Κονκλαβίου, όπου συναντά τον Τζακ. Ο Τζακ την προειδοποιεί ότι ο Ασημοαίματος που σκότωσε τον Λόρενς την κυνηγάει και προσπαθεί να την πείσει να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη, χωρίς αποτέλεσμα. Όμως, όταν η υγεία της Σκάιλερ επιδεινώνεται, αποφασίζουν με τον Όλιβερ να επιστρέψουν σπίτι. Όταν φτάνουν στη Νέα Υόρκη η Σκάιλερ μαθαίνει ότι η μητέρα της, Αλέγκρα, έχει ξυπνήσει από το κώμα.

Η Μίμη γίνεται Ανιχνευτής και μαζί με την ομάδα της -τους διδύμους Λένοξ και τον Κίνγκσλει- ψάχνουν για την Τζόρνταν Λουγουέλιν. Το ταξίδι αυτό την φέρνει πιο κοντά με τον Κίνγκσλει. Παρά τα αισθήματά της για αυτόν, η Μίμη επιστρέφει στην Νέα Υόρκη για την τελευταία της χρονιά στο σχολείο και προσπαθεί να σώσει τον ιερό δεσμό της με τον Τζακ.

Η Μπλις μαθαίνει ότι είναι κόρη της Αλέγκρα και του Εωσφόρου από προηγούμενο κύκλο ζωής, και αποφασίζει να μείνει μακριά από τους φίλους της και κυρίως την Σκάιλερ, εξαιτίας της έντονης επιθυμίας του Εωσφόρου να την σκοτώσει. Αναγκάζεται να συναντήσει τους φίλους της στην τελετή ένωσης του Τζακ και της Μίμη, μίας και η Μίμη την διάλεξε ως παράνυφό της. Εκεί, η Μπλις χάνει τον έλεγχο και ελευθερώνει από μέσα της τον Εωσφόρο. Αποφασίζει να μαχαιρωθεί με το σπαθί του Μιχαήλ, προκειμένου να εξαφανίσει τον Εωσφόρο και να απαλαχθεί από αυτόν. Ο Εωσφόρος παγιδεύει την Σκάιλερ, τον Τζακ, την Μίμη και τον Κίνγκσλει. Καθώς προσπαθούν να ξεφύγουν, ο Κίνγκσλει παγιδεύεται στον Κάτω Κόσμο.

Οι Γαλαζοαίματοι: Το Μυστικό του Αγγέλου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Σκάιλερ και ο Τζακ βρίσκονται στην Φλωρεντία προκειμένου να βρουν και να προστατέψουν τις πέντε πύλες που κρατάνε τον Εωσφόρο μακριά από τη γη. Εκεί βρίσκονται σε κίνδυνο καθώς παρακολουθούνται από το Ευρωπαϊκό Κονκλάβιο.

Πίσω στη Νέα Υόρκη η Μίμι έχει να παλέψει με την επιθυμία της να καταστρέψει τον Τζακ και να αντιμετωπίσει μια νέα απειλή καθώς βαμπίρ έχουν απαχθεί και οι απαγωγείς τους σχεδιάζουν να τα κάψουν στο διαδίκτυο. Για να βρει τους δράστες, συνεργάζεται με τον Όλιβερ και τους αδερφούς Λένοξ. Το Συμβούλιο προσπαθεί να πείσει τους ανθρώπους ότι το βίντεο με τα βαμπίρ που καίγονται στο διαδίκτυο είναι στην πραγματικότητα διαφήμιση για μια νέα ταινία. Μια ανιχνευτής από την Κίνα φτάνει για βοήθεια και προσπαθεί να λύσει το μυστήριο πριν αποκαλυφθεί το μυστικό των βαμπίρ. Στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν, αποκαλύπτουν ένα θανάσιμο μυστικό, μια αλήθεια που είχε ανακαλύψει πρώτη η μητέρα της Σκάιλερ κατά την Αναγέννηση. Και καθώς οι Γαλαζοαίματοι χάνουν δυνάμεις, η Σκάιλερ είναι αναγκασμένη να κάνει μια τραγική επιλογή που θα σημαδέψει την καρδιά της.

Η Μίμη στέλνει ανιχνευτές να βρουν τον δίδυμό της, Τζακ, όμως αποφασίζει να τον αντιμετωπίσει αφού πρώτα ταξιδέψει η ίδια στην Κόλαση για να βρει τον Κίνγκσλει.

Οι Γαλαζοαίματοι: Χαμένοι στον Χρόνο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Τζακ και η Σκάιλερ ταξιδεύουν στην Αίγυπτο και προσπαθούν να ανακαλύψουν την πύλη της Αλεξάνδρειας και τον φύλακά της, την Αικατερίνη της Σιένα. Προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να σώσουν τους Γαλαζοαίματους και ταυτόχρονα μια λύση για την καταστροφή του δεσμού του Τζακ και της Μίμη. Εκεί τους βρίσκουν οι δίδυμοι Λένοξ μαζί με την Ντέμινγκ Τσεν, και τους αποκαλύπτουν πως γίνονται απαγωγές των κοκκινοαίματων γυναικών, προκειμένου να γεννήσουν Νεφελίμ από Ασημοαίματους και να τα χρησιμοποιήσουν για να βοηθήσουν τον Εωσφόρο να ξανακερδίσει τον Παράδεισο.

Η Μίμη ταξιδεύει στον Κόλαση με τον Όλιβερ για να βρει τον Κίνγκσλει. Όταν τα καταφέρνει, συνειδητοποιεί πώς ο Κίνγκσλει δεν θέλει να σωθεί. Όταν ο Κίνγκσλει μαθαίνει τον πραγματικό λόγο για τον οποίο η Μίμη πήγε να τον σώσει, της αποκαλύπτει τα αισθήματά του για εκείνη. Ωστόσο, για να πάρει τον Κίνγκσλει από την κόλαση, η Μίμη πρέπει να αφήσει μια άλλη ψυχή στην θέση του: τον Όλιβερ.

Ταυτόχρονα, αποκαλύπτονται περισσότερες πληροφορίες για την σχέση της Αλέγκρα με τον κοκκινοαίματο Μπεν και τη διάλυση του ιερού δεσμού της με τον Τσαρλς.

Ο Τζακ αποφασίζει να αντιμετωπίσει την Μίμη ώστε να σπάσει τον δεσμό τους, παρόλα αυτά οι δυο τους καταλήγουν να παραδοθούν στον Εωσφόρο.

Οι Γαλαζοαίματοι: Οι Πύλες του Παραδείσου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο χρόνος τελειώνει για τη Σκάιλερ Βαν Άλεν. Ο Σκοτεινός Πρίγκιπας βρίσκεται προ των Πυλών του Παραδείσου, αποφασισμένος να κυριεύσει μια για πάντα τον ουράνιο θρόνο. Αυτή τη φορά έχει στο πλάι του τους αγγέλους Άμπαντον και Αζραήλ – ή αλλιώς Τζακ και Μίμι. Έτσι νομίζει τουλάχιστον. Ακόμη κι όταν ο Εωσφόρος αναθέτει στον Τζακ και στη Μίμι να σκοτώσουν τους αγαπημένους τους, εκείνοι ορκίζονται κρυφά να νικήσουν τον Σκοτεινό Πρίγκιπα.

Στο μεταξύ, η Μπλις έχει ενώσει τις δυνάμεις της με τον Λόουσον, τον μεγαλύτερο λύκο του Κάτω Κόσμου, προκειμένου να ελευθερώσει τον λαό του από την Κόλαση. Από την επιτυχία αυτής της αποστολής εξαρτώνται πολλά. Όταν συλλαμβάνεται η Σκάιλερ, πρέπει να πάρει μια τρομερή απόφαση. Θα βρει, άραγε, τη δύναμη να κάνει το ασύλληπτο;

Η επική σειρά των Γαλαζοαίματων ολοκληρώνεται στο έβδομο βιβλίο με πρωταγωνιστές το θάρρος, τη θυσία και την αιώνια αληθινή αγάπη.

Ταινία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Walt Disney Pictures αγόρασε τα δικαιώματα της σειράς για να την μεταφέρει στον κινηματογράφο. Οι παραγωγοί δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει ποιος θα σκηνοθετήσει την ταινία.

Κριτικές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

" Η Ντε λα Κρουζ εισάγει μια νέα αντίληψη για τους βρικόλακες που διαφέρει πολύ από τις παραδοσιακές ιστορίες τρόμου, συνδυάζοντας το πονηρό χιούμορ με τις παγίδες που κρύβει το να είσαι φτερωτός και υπέροχος" -Booklist.

"Η ενδιαφέρουσα πλοκή θα αφοσιώσει τους έφηβους στο διάβασμα." -Journal of School Library.

"Μια ζουμερή ματιά στις ζωές των κατοίκων του Μανχάταν- που τυχαίνει να είναι και βρικόλακες" -Kirkus Reviews.

  1. Ανακτήθηκε στις 9  Μαρτίου 2022.