Ντμίτρι Κοζάκ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ντμίτρι Κοζάκ
Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας
Εν ενεργεία
Ανέλαβε καθήκοντα
14 Οκτωβρίου 2008
ΠρωθυπουργόςΝτμίτρι Μεντβέντεφ
Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ρωσίας
Περίοδος
24 Σεπτεμβρίου 2007 – 14 Οκτωβρίου 2008
ΠρωθυπουργόςΒλαντίμιρ Πούτιν
ΠροκάτοχοςΒλαντιμίρ Γιάκοφλεφ
ΔιάδοχοςΒίκτορ Μπασάργκιν
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση7 Νοεμβρίου 1958 (1958-11-07) (65 ετών), Μπαντούροβο, Περιφέρεια Κιρόβογκραντ, Ουκρανική Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία, ΕΣΣΔ (σήμερα Ουκρανία)
ΣπουδέςΚρατικό Πανεπιστήμιο του Λένινγκραντ
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Ντμίτρι Κοζάκ (Ρωσικά: Дмитрий Николаевич Козак) (γεννημένος 7 Νοεμβρίου, 1958), είναι Ρώσος πολιτικός. Υπηρετεί από τον Οκτώβριο του 2008, ως αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Εντός της Κυβέρνησης Βλαντιμίρ Πούτιν 2007 ήταν υπουργός περιφερειακής ανάπτυξης. Από το 2004 έως το 2007 υπηρέτησε ως Προεδρικός Απεσταλμένος στην ομόσπονδη Περιοχή του Βόρειου και Νότιου Καυκάσου. Είναι γνωστός στενός συνεργάτης του Βλαντίμιρ Πούτιν, έχοντας εργαστεί μαζί του στη διοίκηση της πόλης της Αγίας Πετρούπολης κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 και στην συνέχεια έγινε ένα από τα πιο βασικά μέλη στις προεδρικές ομάδες του Πούτιν. Κατά τη διάρκεια των ρωσικών προεδρικών εκλογών του 2004 ήταν επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της ομάδας του Πούτιν. Επίσης είχαν δημοσιευτεί στοιχεία ότι υπάρχει ενδεχόμενο να διαδεχθεί στην προεδρία τον Πούτιν το 2008. Τελικά στην προεδρία διαδέχθηκε τον Πούτιν ο σημερινός πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 1958 στο χωριό Μπαντούροβο (Бандурово), στην περιοχή Κιροβογκράντ της Ουκρανικής Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Λένινγκραντ, (σημερινή Αγία Πετρούπολη), το 1985 με πτυχίο νομικής. Από το 1985 έως το 1989 εργάστηκε στο γραφείο του εισαγγελέα του Λένινγκραντ. Το 1989 άρχισε να δραστηριοποιείται στον τομέα των επιχειρήσεων, και εργάζεται ως επικεφαλής του νομικού τμήματος της κατασκευαστικής εταιρείας Μονολίτ-Κιροφστρόι (Монолит-Кировстрой) και νομικός επικεφαλής σύμβουλος του Συνδέσμου Εμπορικών Λιμένων. Σήμερα είναι αναπληρωτής πρωθυπουργός εντός της κυβέρνησης Μεντβέντεφ .

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]