Digimon 2: Next Generation

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Ντίτζιμον 2: Next Generation)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Το Digimon 2: Next Generation, γνωστό ως Digimon Adventure 02 (ιαπωνικά: デジモンアドベンチャー02 Χέπμπορν: Dejimon Adobenchā Zero Tsū) στην Ιαπωνία, είναι ιαπωνική τηλεοπτική σειρά anime της Toei Animation. Αποτελεί τη δεύτερη σεζόν της σειράς Digimon: Digital Monsters και τη συνέχεια του Digimon Adventure. Τα γεγονότα της διαδραματίζονται τρία χρόνια μετά τα γεγονότα του Digimon Adventure, και περιλαμβάνει όλους τους πρωταγωνιστές της πρώτης σειράς, αλλά και νέους χαρακτήρες. Η σεζόν ολοκληρώθηκε σε 50 επεισόδια.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τρία χρόνια μετά το τέλος των γεγονότων του DIGIMON Περιπέτεια, ο ψηφιακός κόσμος δέχεται επίθεση από ένα μυστηριώδες άνθρωπο που αποκαλεί τον εαυτό του Αυτοκράτορα των Digimon. Αυτός προσπαθεί να καταστρέψει τον ψηφιακό κόσμο υποδουλώνοντας τα Digimon χρησιμοποιώντας μαύρους κύκλους και οικοδομώντας πύργους ελέγχου που αναιρούν την εξέλιξη των Digimon και δρουν ως κέντρα για τη μετάδοση ισχύος στους μαύρους κύκλους. Για να τον πολεμήσουν εμφανίζονται τρία νέα εκλεκτά παιδιά (DigiDestined): ο Davis, η Yolei και ο Cody. Ο καθένας από αυτούς θα αποκτήσει ένα αρχαίο Digimon για σύντροφο: Veemon, Hawkmon και Armadillomon. Οι τρεις, μαζί με τους έφηβους πλέον ΤΚ και Kari, διαθέτουν ένα νέου τύπου Digivice που ονομάζεται D3 και τους επιτρέπει να ανοίξουν μια πύλη για να μεταφερθούν στον ψηφιακό κόσμο μέσα από οποιονδήποτε υπολογιστή. Τους δίνονται επίσης D-τερματικά που αποθηκεύουν Digi-αυγά (DigiMentals στα ιαπωνικά) που επιτρέπουν στους εταίρους τους Digimon να υποβληθούν σε μια ψευδο-μορφή εξέλιξης, τη θωρακομεταμόρφωση (Armor Evolution), για την αντιμετώπιση της παρουσίας των πύργων ελέγχου. Ο Αυτοκράτορας των Digimon τελικά αποκαλύφθηκε ότι είναι το αγόρι-ιδιοφυία Ken Ichijouji. Επικουρούμενοι από τον συνεργάτη του Ken, Wormmon, που θυσιάζει τον εαυτό του για το καλό, τα εκλεκτά παιδιά νικούν τον Ken και τον βοηθούν να συνειδητοποιήσει το λάθος του να πιστεύει ότι ο ψηφιακός κόσμος και τα Digimon ήταν απλά μέρος ενός παιχνιδιού.

Με τον Ken να μην αποτελεί πλέον πρόβλημα, οι DigiDestined προχωρούν στην ανοικοδόμηση των σπιτιών των κατοικιών των Digimon ενώ ο Ντέιβις κατάφερε να εξελίξει τον Veemon στη μορφή του Πρωταθλητή, Exveemon, με τους Cody και Yolei να ακολουθούν. Μετά την επανασύνδεση με τον Wormmon, ο Ken επανεμφανίζεται στους DigiDestined με τον συνεργάτη του στη μορφή του Πρωταθλητή, Stingmon, όταν αντιμετωπίζουν ένα υβριδικό ανθρώπινο-Digimon που ονομάζεται Arukenimon και μετατρέπει τους πύργους ελέγχου σε Digimon. Αργότερα, τα παιδιά μαθαίνουν ένα εναλλακτικό μέσο για να εξελίξουν τα Digimon τους στο Απόλυτο επίπεδο: Γενετική Μεταμόρφωση (DNA Digivolution), η οποία επιτρέπει σε δύο Digimon επιπέδου πρωταθλητή να συγχωνευθούν σε ένα ισχυρότερο Digimon Απόλυτου επιπέδου. Έτσι, ο ExVeemon και ο Stingmon ενώνονται και σχηματίζουν τον Paildramon. Ωστόσο, συνοδευμένη από τον υπηρέτη της Mummymon, η Arukenimon ανεβάζει τον πήχη, δημιουργώντας ένα ισχυρό Mega Digimon που ονομάζεται BlackWarGreymon. Αν και μέσα του ενεργεί η δική του θέληση για να αναζητήσει το λόγο της ύπαρξής του, ο BlackWarGreymon έχει πεισθεί από την Arukenimon να καταστρέψει τις Destiny Stones. Τα εκλεκτά παιδιά μαθαίνουν ότι οι Destiny Stones διαχωρίζουν τον ανθρώπινο και τον ψηφιακό κόσμο και η καταστροφή τους θα έχει ως αποτέλεσμα το συνδυασμό των δύο κόσμων, οπότε προσπαθούν να τις προστατέψουν από την απειλή του BlackWarGreymon.

Λίγο καιρό αργότερα, την ημέρα των Χριστουγέννων, πύργοι ελέγχου εμφανίζονται σε ολόκληρο τον πραγματικό κόσμο, φέρνοντας ορδές απατεώνων Digimon μαζί τους. Ο Gennai επανεμφανίζεται έπειτα, με ένα Digi-πυρήνα από τον Azulongmon έτσι ώστε η ενέργειά του να μπορεί να επιτρέψει στους DigiDestined να εξελίξουν, για μια ακόμη φορά, τα Digimon τους στα τελικά τους επίπεδα. Οι ιάπωνες DigiDestined μεταφέρονται σε όλο τον κόσμο χάρη στη βοήθεια του Imperialdramon, της εξέλιξης του Paildramon, αφανίζοντας τις σπείρες ελέγχου με τη βοήθεια άλλων DigiDestined των χωρών αυτών. Αλλά αυτό ήταν όλο το μέρος ενός σχεδίου που έχει συσταθεί από τον ιθύνων νου πίσω από τους Arukenimon και Mummymon, έναν άνθρωπο με το όνομα Yukio Oikawa, ο οποίος ήθελε να συγκεντρώσει ορισμένα παιδιά που επιθυμούν να είναι ιδιοφυίες, όπως ο Ken. Στη συνέχεια, ο Oikawa προχωρεί στην αναπαραγωγή δεδομένων του Σκοτεινού Σπόρου, ένα θραύσμα του Milleniummon που προκάλεσε την τρέλα του Ken μετά την ενσωμάτωση στο λαιμό του κατά την πρώτη περιπέτεια του στον Ψηφιακό Κόσμο, και την εμφύτευση των αντιγράφων στα πρόθυμα παιδιά. Λίγο μετά, ο BlackWarGreymon εμφανίζεται για να σκοτώσει τον Oikawa και σταματάται από τους Imperialdramon και Agumon, ο οποίος είχε ανακτήσει την ικανότητά του να εξελίσσεται σε WarGreymon. Μετά τη μάχη, ο BlackWarGreymon πείθεται να βρει νόημα στη ζωή του, βοηθώντας τους υπόλοιπους.

Αφού οι DigiDestined μαθαίνουν περισσότερα σχετικά με τον Oikawa, ότι ήταν ένας φίλος του πατέρα του Cody και στόχος του είναι να εισέλθει στον ψηφιακό κόσμο, ο BlackWarGreymon έχει τραυματιστεί θανάσιμα και αποφασίζει να σφραγίσει την πύλη του Digital World για να εμποδίσει οποιαδήποτε κακή βούληση από την επίτευξη του στόχου της. Όταν ο Οikawa προσπαθεί να εισέλθει στον ψηφιακό κόσμο μέσω της πύλης, καταλήγει στην Γη Των Ονείρων. Ήταν εκεί που αποκαλύπτεται ότι ο Oikawa ήταν μόνο ένα πιόνι που υποκινούταν από τον πραγματικό εγκέφαλο της υπόθεσης: τον Myotismon που χρησιμοποιεί τη δύναμη του Σκοτεινόυ Σπόρου για να αποκτήσει τη νέα σωματική του μορφή, MaloMyotismon. Τελικά, μετά από μια μακρά μάχη με τη βοήθεια των DigiDestined από όλο τον κόσμο, οι DigiDestined καταφέρνουν να καταστρέψουν τον MaloMyotismon άπαξ και δια παντός. Αν και αποδυναμώθηκε από την κατοχή του κακού Digimon, o Oikawa θυσιάζει τη φυσική ύπαρξη του να να επιστρέψει τον ψηφιακό κόσμο στην αρχική του κατάσταση. Στον απόηχο της σειράς, είκοσι πέντε χρόνια αργότερα, οι άνθρωποι και τα Digimon ζουν κοντά, ενώ οι ιάπωνες DigiDestined συγκεντρώνονται μαζί με τις οικογένειές τους.

Κύριοι χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βασικοί πρωταγωνιστές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Daisuke "Davis" Motomiya
Ο νέος ηγέτης των εκλεκτών παιδιών. Όπως ο Τάι από την πρώτη σειρά, είναι γενναίος, αλλά πολύ πεισματάρης και παρορμητικός. Παίζει κι αυτός ποδόσφαιρο. Τρέφει αισθήματα για την Kari, τα οποία τον οδηγούν σε αντιπαλότητα με τον Τ.Κ. λόγω της ισχυρής φιλίας τους. Έχει τα Digi-αυγά θάρρους και Φιλίας.

Takeru "T.K." Takaishi
Ένα από τα αρχικά οκτώ εκλεκτά παιδιά από το Digimon Adventure, είναι ο νεότερος αδελφός του Ματ. Από την πρώτη σειρά, έχει μεγαλώσει και είναι πιο ψύχραιμος σε επικίνδυνες καταστάσεις, αλλά αναπτύσσει μνησικακίες κατά του κακού. Αναπτύσσει μια ισχυρότερη φιλία με την Kari κατά τη διάρκεια της σειράς, η οποία οδηγεί σε μια, μερικές φορές, αντιπαλότητα με τον Ντέιβις. Έχει το Digi-αυγό της Ελπίδας.

Hikari "Kari" Kamiya
Όπως και ο Τ.Κ., έτσι και η Kari ανήκε στα αρχικά οκτώ εκλεκτά παιδιά. Από την πρώτη σειρά, η Kari έχει γίνει πιο εξωστρεφής, αισιόδοξη και με αυτοπεποίθηση, αλλά μερικές φορές βρίσκει τον εαυτό της να «χάνεται» σε καταστάσεις. Έχει το Digi-αυγό του Φωτός.

Miyako "Yolei" Inoue
Μια νέα δυναμική DigiDestined. Είναι ισχυρογνώμων, αλλά είναι μερικές φορές πεισματάρης και υπερβολικά δραματική. Έρχεται μετά τον Izz , όταν πρόκειται για δεξιότητες ηλεκτρονικών υπολογιστών και τεχνικών γνώσεων. Έχει τα Digi-αυγά ειλικρίνειας και αγάπης.

Iori "Cody" Higa
Είναι ο νεότερος της δεύτερης σειράς, αλλά παρ 'όλα αυτά , είναι ένα πολύ ώριμο παιδί και σκέφτεται τα πράγματα προσεκτικά, σαν τον Joe από το Digimon Adventure. Έχει τα Digi-αυγά της γνώσης και αξιοπιστίας.

Ken Ichijouji
Αρχικά εμφανίζεται σαν παιδί-θαύμα, ο Ken ήταν εκλεκτό παιδί πολύ πριν τους υπόλοιπους κύριους χαρακτήρες. Οι ικανότητές του είχαν ενισχυθεί από το Σκοτεινό Σπόρο που μπήκε μέσα του(στην προσπάθεια να σώσει τον Ryo Akiyama ένας χαρακτήρας που εμφανίζετε στο ντιτζιμον ταμερς), δηλητηριάζοντας το μυαλό του, επηρεάζοντας τον να γίνει ο Αυτοκράτορας των Digimon και να κατακτήσει τον ψηφιακό κόσμο, που θεωρούσε ότι ήταν ένα video game. Αργότερα εντάχθηκε στην ομάδα των εκλεκτών παιδιών και γίνεται φίλος τους, μετανοώντας για το πώς είχαν πληγωθεί αυτοί, αμέτρητα Digimon, και οι γονείς του. Κατά τη διάρκεια του χρόνου του ως Αυτοκράτορα των Digimon, ο Ken ήταν απόμακρος και σκληρός, αλλά αφού εξαφανιστηκαν τα αποτελέσματα του Σκοτεινού Σπόρου, επέστρεψε για να είναι ένα κανονικό αγόρι και ενώνει τις δυνάμεις του με τα υπόλοιπα παιδιά. Είχε αρχικά το Digi-αυγό και το έμβλημα της καλοσύνης, αλλά ποτέ δεν τα χρησιμοποίησε για εξέλιξη.

Χαρακτήρες της πρώτης σειράς Digimon Advneture[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επειδή το Digimon Adventure 02 αποτελεί συνέχεια του Digimon Adventure, περιλαμβάνει χαρακτήρες και από την προηγούμενη σειρά. Αν και επιβαρύνεται από τις νεοαποκτηθείσες ευθύνες της, η προηγούμενη ομάδα DigiDestined προσφέρει, κατά καιρούς, ένα χέρι βοήθειας.

Τaichi "Tai" Kamiya
Ήταν ο ηγέτης της προηγούμενης ομάδας εκλεκτών παιδιών και είναι ο μεγάλος αδελφός της Kari. Πηγαίνει πλέον στο γυμνάσιο. Έδωσε στον Davis τα γυαλιά του για να τον αντικαταστήσει ως το νέο αρχηγό των εκλεκτών παιδιών. Βρίσκεται ακόμη στην ομάδα ποδοσφαίρου.

-Yamato "Matt" Ishida
Ο μεγάλος αδελφός του ΤΚ, πηγαίνει στο γυμνάσιο. Έχει τη δική του μπάντα. Η αδελφή του Davis είχε ένα όχι και τόσο μυστικό φλερτ με αυτόν.

Sora Takenouchi
Πηγαίνει γυμνάσιο και εντάχθηκε στην ομάδα του τένις.

Koushiro "Izzy" Izumi
Πολύ έξυπνος και λογικός στοχαστής, οι δεξιότητες του στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές αποδείχθηκαν ανεκτίμητες στα νέα εκλεκτά παιδιά

Mimi Tachikawa
Έχει μετακομίσει στη Νέα Υόρκη. Κατά καιρούς επισκέπτεται τους άλλους μέσω αεροπλάνου ή DigiPort.

Joe Kido
Λόγω της σκληρής δουλειάς του, ο Τζο πηγαίνει σε ιδιωτικό σχολείο. Έχει τώρα σπουδές για εισαγωγικές εξετάσεις γυμνασίου και χρησιμοποιεί τον ελεύθερο χρόνο του για να βοηθήσει τους άλλους όταν είναι εφικτό.

Άλλες σειρές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Digimon Adventure (1999-2000)

Digimon Tamers (2001-2002) Ο συνολικός αριθμός επεισοδίων της σειράς είναι 51
Digimon Tamers (デジモンテイマーズ, Dejimon Teimāzu) επίσης γνωστό έκτος Ιαπωνίας ως Digimon: Digital Monsters 3 , είναι η τρίτη τηλεοπτική άνιμε σειρά που παράγεται από Toei Animation με βάση το ιαπωνικό Digimon franchise. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες περιόδους ντιτσιμον, το Tamers λαμβάνει χώρα σε ένα διαφορετικό σύμπαν, όπου οι πρώτες δύο εποχές είναι ένα video game, διαθέτη όμως αρκετούς κοινούς χαρακτήρες με της προηγούμενες περιόδους κάποιοι εκ των οποίων ειναι ο Ryo Akiyama, τα Digimon μονάρχες και ο Omegamon (Battle of Adventurers), η παράσταση λαμβάνει χώρα κυρίως στον πραγματικό κόσμο με το δεύτερο μέρος της σειράς να μας μεταφέρει στο ψηφιακό κόσμο. Οι κύριοι χαρακτήρες της σειράς είναι ο Takato Matsuki με εταίρο ντιτζιμον, τον Guilmon ένα ντιτζιμον που δημιούργησε ο ίδιος, ο Henry Wong με εταίρο του ντιτζιμον, τον Terriermon που έγινε σύντροφό του απο ένα video game, και η Rika Nonaka με εταίρο ντιτζιμον, την Renamon κατά την διάρκεια της σειράς αλλά παιδιά που απέκτησαν το δικό τους προσωπικό ντιτζιμον ειναι ο Ryo Akiyama με τον Cyberdramon, η Jeri Katou με τον Leomon, ο Kazu Shioda με τον Guardromon, ο Kenta Kitagawa με τον MarineAngemon, η Suzie Wong με την Lopmon, η Alice McCoy με τον Dobermon και τα αδέλφια Ai και Mako με τον Impmon.

Digimon Frontier (2002-2003) Ο συνολικός αριθμός επεισοδίων της σειράς είναι 50
Digimon Frontier (デジモンフロンティア, Dejimon Furontia) επίσης γνωστό έκτος Ιαπωνίας και ως Digimon: Digital Monsters 4 είναι η τέταρτη τηλεοπτική άνιμε σειρά που παράγεται από Toei Animation με βάση το Digimon franchise. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες περιόδους ντιτζιμον, οι κύριοι χαρακτήρες, δεν έχουν κάποιο Digimon να τους συντροφεύει στην περιπέτειες τους, αλλά αντ' αυτού συγχωνεύονται οι ίδιοι με τα αρχαία πνεύματα (γνωστοί και ως «θρυλικοί Πολεμιστές»).

Digimon Data Squad (2006-2007) Ο συνολικός αριθμός επεισοδίων της σειράς είναι 48
Digimon Data Squad, γνωστό στην Ιαπωνία ως Digimon Savers (デジモンセイバーズ, Dejimon Seibāzu) είναι μια άνιμε τηλεοπτική σειρά που παράγεται από Toei Animation, ως πέμπτη σειρά του Digimon franchise. Ο κύριος πρωταγωνιστής της σειράς, Marcus Damon είναι ο γιος του ερευνητή, Spencer Damon, ο οποίος εξαφανίστηκε μέσα στο μυστηριώδες βασίλειο γνωστό ως Digital World σχεδόν 10 χρόνια πριν. Δυνατός και ειλικρινής, ο Marcus αυτοαποκαλείται ο υπ 'αριθμόν ένα απόλυτο μαχητής (μαχητής του δρόμου στην αρχική ιαπωνική εκδοχή). Με τον Agumon, να γίνεται συντροφικό του Digimon μετά την παραλαβή, ενός Digivice από εναν μυστηριώδες γέρο θα γίνουν μέλη της κυβερνητικής οργάνωσης dats προκειμένου να αντιμετωπίσουν πιο σκληρούς και δυνατότερους αντιπάλους. Ως εταίρος του Agumon, ο ίδιος υποστηρίζει την πλήρη ευθύνη για τις ενέργειες Agumon του. Συνεργάτες στην dats θα είναι ο Tohma Η Norstein με εταίρο του ντιτζιμον τον Gaomon και η Yoshino "Yoshi" Fujieda με εταίρο της ντιτζιμον την Lalamon.

Digimon Fusion (2010-2012) Ο συνολικός αριθμός επεισοδίων της σειράς είναι 79
Digimon Fusion, γνωστή στην Ιαπωνία ως Digimon Xros Wars (デジモンクロスウォー Dejimon Kurosu) είναι μια άνιμε τηλεοπτική σειρά που παράγεται από Toei Animation, ως έκτη σειρά του Digimon franchise και αποτελείτε από τρείς σεζόν. Ο κύριος πρωταγωνιστής της σειράς, ένα αγόρι που ονομάζεται Taiki KUDO (Mikey Kudo στο αγγλικό), ο οποίος χρησιμοποιεί τη δύναμη συνένωσης Digimon, προκειμένου να σώσει τον ψηφιακό κόσμο, μαζί με τους φίλους και συμμάχους του Akari, Zenjirō, Kiriha, Nene, Yuu και Tagiru. Στην τρίτη και τελευταία σεζόν της σειράς επιστρέφουν αρκετοί χαρακτήρες των προηγούμενων πέντε σειρών.

Digimon Universe: Appli Monsters (2016-2017)
Digimon Universe: Appli Monsters είναι μια άνιμε τηλεοπτική σειρά που παράγεται από Toei Animation. Ο κύριος πρωταγωνιστής της σειράς, είναι ένα αγόρι που ονομάζεται Haru Shinkai και έχει σαν συντροφικό του Appmon τον Gatchmon.

Digimon Adventure tri (2015-Present)

Ταινίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μέχρι σήμερα, συνολικά δεκατέσσερις ταινίες (δεκατρείς ιαπωνικές και μία αμερικάνικη ταινία) και δύο OVA έχουν κυκλοφορήσει, μία εκ των οποίων είναι το (Digital Monster X-Evolution) που είναι κινούμενο πλήρως στο CGI, και δεν έχει σχέση με οποιαδήποτε εποχή της τηλεοπτικής σειράς.

Η δέκατη πέμπτη Ιαπωνική ταινία, Digimon Adventure tri: Symbiosis αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2017.

Digimon Adventure ταινίες: Digimon Adventure (1999), Our War Game! (2000)

Digimon Adventure 02 ταινίες: Digimon Hurricane Touchdown/Supreme Evolution! (2000), Revenge of Diaboromon (2001)

Digimon Adventure tri ταινίες: Reunion (2015), Determination (2016), Confession (2016), Loss (2017)

Digimon Tamers ταινίες: Battle of Adventurers (2001), Runaway Locomon (2002)

Digimon Frontier ταινία: Island of Lost Digimon (2002)

Digimon Savers ταινία: Ultimate Power!Activate Burst Mode!! (2006)

Digimon ταινίες OVA: Digimon Adventure 3D: Digimon Grandprix! (2009), Savers 3D: The Digital World in Imminent Danger! (2009)

H αυτόνομη ταινία Digital Monster X-Evolution και η αμερικανική ταινία της Fox (Digimon: The Movie) που δανείζεται υλικό από της τρεις πρώτες Ιαπωνικές ταινίες.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Digimon Adventure 02 της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).