Ναυτικά Χρονικά

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα Ναυτικά Χρονικά είναι περιοδικό το οποίο αποτελεί το παλαιότερο, ως προς την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του, περιοδικό στο χώρο της ελληνικής ναυτιλίας και των διεθνών μεταφορών. Ιδρύθηκε το 1931 υπό τη διεύθυνση του Δημητρίου Κωτάκη, ενώ στη περίοδο της κατοχής διέκοψε τη κυκλοφορία του την οποία και συνέχισε από το 1945. Στη θέση του διευθυντή του περιοδικού απο το 1997 μέχρι και σήμερα βρίσκεται ο Ηλίας Μπίσιας.

Με την 90ετή σταθερή πορεία του αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς καλύπτοντας σφαιρικά και αντικειμενικά την οικονομία της ναυτιλιακής κοινότητας και όχι μόνο. Τα Ναυτικά Χρονικά βραβεύτηκαν το 2001 από την Ακαδημία Αθηνών, για την πολυετή συμβολή τους στην έγκυρη ναυτιλιακή ενημέρωση. Θεωρούνται ως ένα από τα εγκυρότερα δημοσιογραφικά μέσα της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας που διακρίνεται για την ενημερότητα και ακρίβεια των δημοσιευμένων σ' αυτό στοιχείων, ενώ κυκλοφορεί μηνιαίως.

Κάθε έκδοση του περιοδικού συγκεντρώνει την ιδιαίτερη προσοχή και το ενδιαφέρον όλου του ελληνικού ναυτιλιακού κόσμου, καθώς και των παραναυτιλιακών επαγγελμάτων και όλων των ξένων που θέλουν να έχουν δεσμούς και να παρακολουθούν τις εξελίξεις στην ελληνική και διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα. Πρόσφατα η ύλη τους εμπλουτίστηκε με σελίδες για τις αερομεταφορές και το θαλάσσιο τουρισμό και δημιουργούν μια σειρά ειδικών αφιερωμάτων και τευχών με στόχο την κάλυψη των αναγνωστικών αναγκών του κοινού τους.

Τα Ναυτικά Χρονικά απευθύνονται στον ευρύτερο χώρο της ελληνικής ναυτιλίας, σε τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, δικηγορικά γραφεία, χρηματιστές, μεταφορικές εταιρείες, σε δικαστικούς λειτουργούς καθώς και σε ανώτατους κρατικούς λειτουργούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα που συνδέονται και δραστηριοποιούνται στο χώρο των μεταφορών και του διεθνούς εμπορίου.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]