Μπάι Τζινγκτίνγκ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μπάι Τζινγκτίνγκ
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
白敬亭 (Κινεζικά)
Γέννηση15  Οκτωβρίου 1993
Περιφέρεια Χουαιρού
Χώρα πολιτογράφησηςΛαϊκή Δημοκρατία της Κίνας
Εκπαίδευση και γλώσσες
ΣπουδέςΚανονικό Πανεπιστήμιο της Πρωτευουσας
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός
ηθοποιός τηλεόρασης
Περίοδος ακμής2014
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Μπάι Τζινγκτίνγκ (Κινέζικα: 白敬亭, γεννημένος στις 15 Οκτωβρίου 1993) είναι Κινέζος ηθοποιός. Έκανε το ντεμπούτο του στη διαδικτυακή σειρά Back in Time (Πίσω στον Χρόνο) (2014). Από τότε έχει κερδίσει αναγνώριση για τους ρόλους του στην τηλεοπτική σειρά The Whirlwind Girl (Το Κορίτσι-Ανεμοστρόβιλος) (2015) και Rush to the Dead Summer (Ορμή στο Νεκρό Καλοκαίρι) (2017), καθώς και για την ταινία Yesterday Once More (Άλλη Μια Φορά Χτες) (2016).

Πρόωρη ζωή και εκπαίδευση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Μπάι Τζινγτίνγκ γεννήθηκε στην περιοχή Χουάιροου, Πεκίνο, Κίνα Μαντζουριανικής καταγωγής. Ενώ ήταν αφοσιωμένος στη μουσική, ήταν επίσης αθλητής σφαιροβολίας, άλματος εις μήκος και άλματος εις ύψος, καθώς και μπασκετμπολίστας στο γυμνάσιο. Σπούδασε στο Μουσικό Κολέγιο του Κανονικού πανεπιστημίου της Πρωτεύουσας με σπουδές στην ηχογράφηση. Ο Μπάι παίζει πιάνο και πέτυχε βαθμολογία δέκα στην αξιολόγηση επιπέδου μη επαγγελματιών παικτών. Κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, ξεκίνησε την καριέρα ηθοποιίας του το 2014.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αρχές και καριέρα υποκριτικής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Μπάι έκανε το ντεμπούτο του στο διαδικτυακό νεανικό δράμα Back in Time (2014), προσαρμοσμένο από το μυθιστόρημα Cong Cong Na Nian του κινέζου συγγραφέα Τζιό Γιεχουέι. Πρώτη φορά κέρδισε την προσοχή για την ερμηνεία του ως Γιου Τσουγιουάν στο The Whirlwind Girl (Το Κορίτσι-Ανεμοστρόβιλος) (2015), ένα αθλητικό δράμα για νέους που βασίζεται στο μυθιστόρημα του ίδιου ονόματος της Μινγκ Σιαοσί. Το 2016, έκανε το ντεμπούτο του στην ρομαντική νεανική ταινία Yesterday Once More (Άλλη Μια Φορά Χτες).Την ίδια χρονιά, κέρδισε αυξημένη δημοτικότητα ακολουθώντας την συμμετοχή του στο Who's the Murderer (Ποιος είναι ο δολοφόνος).

Το 2017, πρωταγωνίστησε στο νεανικό μελόδραμα Rush to the Dead Summer (Ορμή στο Νεκρό Καλοκαίρι). Την ίδια χρονιά, πρωταγωνίστησε στο πρώτο ιστορικό δράμα του, The Rise of Phoenixes (Η άνοδος Φοινίκων.

Το 2018, ο Μπάι έπαιξε μαζί με την Σουν Ι στο ρομαντικό δράμα Irreplaceable Love (Αντικατάσταση Αγάπη). Αυτό σηματοδοτεί τον πρώτο ηγετικό ρόλο του στην τηλεόραση. Αργότερα μέσα στη χρονιά, πρωταγωνίστησε στο κινεζικό ριμέικ της τηλεοπτικής σειράς της Νότιας Κορέας Misaeng, με τίτλο Ordinary Glory (Συνηθισμένη Δόξα), ως τιμητικός χαρακτήρας. Είναι επίσης προγραμματισμένος να πρωταγωνιστήσει στο αθλητικό δράμα Ping Pong υποδύοντας έναν παίκτη του πινγκ πονγκ. Το 2019, ο Μπάι κατέλαβε την 72η θέση στη λίστα του Forbes των κορυφαίων 100 Σελέμπριτι της Κίνας. Η Forbes της Κίνας κατέγραψε επίσης τον Μπάι στον κατάλογο των κορυφαίων 30 κάτω από τα 30 το 2019 που αποτελούνταν από 30 άτομα κάτω των 30 ετών που είχαν σημαντική επίδραση στα πεδία τους. Το 2020, ο Μπάι πρωταγωνίστησε στο στρατιωτικό ρομαντικό δράμα Love To Be Loved By You (Αγαπώ Να Αγαπιέμαι Από Εσένα) ως αστυνομικός. Κατατάχθηκε 100ος στη λίστα Forbes των κορυφαίων 100 Σελέμπριτι της Κίνας.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]