Μητροπολιτικό Κάιρο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Δορυφορικός χάρτης της περιοχής

Το Μητροπολιτικό Κάιρο (αραβικά : القاهرة الكبرى) είναι η μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή στην Αίγυπτο και η μεγαλύτερη αστική περιοχή στην Αφρική[1]. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη αστική περιοχή στον ισλαμικό κόσμο μετά την Τζακάρτα και το Καράτσι, και του κόσμου η 16η μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή[2].

Αποτελείται από το κυβερνείο Καΐρου, την πόλη της Γκίζας, την πόλη Σούμπρα ελ Χέιμα, την Πόλη 6ης Οκτωβρίου, την Χελγουάν, την πόλη Ομπούρ, το Νέο Κάιρο, την Νέα Ηλιούπολη, την Μπαρντ κι άλλες , με συνολικό πληθυσμό 17.816.000

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Demographia World Urban Areas & Population Projections, Demographia, April 2009, http://www.demographia.com/db-worldua.pdf 
  2. R.L. Forstall, R.P. Greene, and J.B. Pick, "Which are the largest? Why published populations for major world urban areas vary so greatly", City Futures Conference, (University of Illinois at Chicago, July 2004) – Table 5 (p.34)


Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Greater Cairo της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).