Μεχμέτ Χαρμαντζί

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μεχμέτ Χαρμαντζί
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1977
Λευκωσία
Χώρα πολιτογράφησηςΤουρκία
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσατουρκικά
Ομιλούμενες γλώσσεςτουρκικά
ΣπουδέςΠανεπιστήμιο Λίβερπουλ Τζον Μουρς
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταπολιτικός
Πολιτική τοποθέτηση
Πολιτικό κόμμα/ΚίνημαCommunal Democracy Party
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΑξίωμαΥπουργός πολιτισμού
Commons page Σχετικά πολυμέσα
Μεχμέτ Χαρμαντζί

Ο Μεχμέτ Χαρμαντζί (τουρκικά: Mehmet Harmancı, γεννήθηκε το 1977) είναι ο δήμαρχος του Τουρκικού Δήμου Λευκωσίας, ο οποίος διοικεί την Βόρεια Λευκωσία, το κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας. Γεννήθηκε στην Λευκωσία.

Σπούδασε διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Μεσογείου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Τζον Μουρς στο Λίβερπουλ. Ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα με την ένταξη του στη νεολαία του Κόμματος Κοινοτικής Απελευθέρωσης, ενώ μετά την συγχώνευση του με το Κίνημα Ειρήνης και Δημοκρατίας συνέχισε στο Κόμμα Κοινωνικής Δημοκρατίας. Εργάστηκε ως διευθυντής σε τουριστικό πρακτορείο από το 2005 έως το 2008. Από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2013, υπηρέτησε ως υπουργός τουρισμού, περιβάλλοντος και πολιτισμού σε μεταβατική κυβέρνηση υπό την ηγεσία της Σιμπέλ Σιμπέρ.[1] Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 κέρδισε το 38.6% των ψήφων και εξελέγη δήμαρχος της Βόρειας Λευκωσίας.[2]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «The Mayor» (στα Turkish). Nicosia Turkish Municipality. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 3 Ιανουαρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 23 Αυγούστου 2014. CS1 maint: Μη αναγνωρίσιμη γλώσσα (link)
  2. «Local election results» (στα Turkish). Kıbrıs Gazetesi. Ανακτήθηκε στις 23 Αυγούστου 2014. CS1 maint: Μη αναγνωρίσιμη γλώσσα (link)

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]