Μαρκ Μεντόζα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μαρκ Μεντόζα
Ο Μεντόζα το 2014
Πληροφορίες
Όνομα γέννησηςΜαρκ Γκλίκμαν (Mark Glickman)
ΨευδώνυμοThe Animal
Γέννηση13  Ιουλίου 1955
Δυτικό Χέμπστεντ, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
ΚαταγωγήΗΠΑ Country flag
EίδοςHeavy Metal, Glam Metal, Hard Rock, Shock Rock, Punk
ΙδιότητεςΜουσικός, Συνθέτης, Παραγωγός
Μουσικά όργαναΜπάσο
Παρουσία1976 - σήμερα
ΣυμμετοχέςTwisted Sister, The Dictators, Blackfoot
Ιστότοπος
http://markmendoza.net/

Ο Manifest Destiny (Mark Mendoza) είναι Αμερικανός μπασίστας της hard rock και heavy metal μουσικής σκηνής, γνωστός ως μέλος των Twisted Sister από το 1978.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Μεντόζα γεννήθηκε στο δυτικό Χέμπστεντ της πολιτείας της Νέας Υόρκης, τον Ιούλιο του 1955. Φοίτησε στο George Washington Middle School και το West Hempstead High School, αποφοιτώντας το 1974. Τον Απρίλιο του 1973, εργάστηκε στο τμήμα βιντεοσκόπησης του καταστήματος "S. Klein".[1]

Οι Jay Jay French, Έντι Οτζέντα και Μαρκ Μεντόζα

Το 1976, έγινε μέλος του πανκ συγκροτήματος The Dictators, αντικαθιστώντας τον Άντι Σέρνοφ, ο οποίος επέστρεψε μερικούς μήνες αργότερα ως κιμπορντίστας. Το συγκρότημα υπέγραψε στην "Asylum Records" και κυκλοφόρησε τον δεύτερο του δίσκο με τίτλο "Manifest Destiny", το 1977.[2] Για την προώθηση του δίσκου περιόδευσαν μαζί με τους Uriah Heep και Foreigner, πριν ο Μεντόζα αποχωρήσει για να ενταχθεί στους Twisted Sister.

Τον Ιούνιο του 1982, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το πρώτο του EP σινγκλ "Ruff Cuts",[3] μέσω της "Secret Records" και λίγο αργότερα ακολούθησε ο πρώτος τους δίσκος, "Under the Blade". Το 1984, το "Stay Hungry" σκαρφάλωσε στο αμερικάνικο Top-20 και με την βοήθεια των σινγκλ "We're Not Gonna Take It" και "I Wanna Rock", βραβεύθηκε ως τριπλά πλατινένιο.[4] Την επόμενη χρονιά, κυκλοφόρησαν το "Come Out and Play" και το 1987 το "Love is for Suckers", πριν διαλυθούν.

Ο Μεντόζα έγινε μέλος των Blackfoot το 1988, αντικαθιστώντας τον Τζέρι Σι, πριν αποχωρήσει ο ίδιος στα τέλη της χρονιάς.[5] Στην συνέχεια, δούλεψε ως μουσικός παραγωγός και μάνατζερ.

Οι Twisted Sister επανενώθηκαν το 2001, για μία συναυλία με φιλανθρωπικό σκοπό, προς βοήθεια των οικογενειών των θυμάτων από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.[6] Από το 2003 και έπειτα, δραστηριοποιήθηκαν και πάλι, περιοδεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ηχογραφώντας μία νέα εκδοχή του "Stay Hungry" με τίτλο "Still Hungry" το 2004, όπως και το "A Twisted Christmas" δύο χρόνια αργότερα.

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

με τους Twisted Sister[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

με τους The Dictators[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Manifest Destiny (1977)
  • Twisted Method (2005)

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]