Μαίρη Χατζάκου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μαίρη Χατζάκου
Γενικές πληροφορίες
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητακαινοτόμος επιχειρηματίας

Η Μαίρη Χατζάκου είναι Ελληνίδα επιχειρηματίας και πρόεδρος της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας, ΜΕΒΓΑΛ.[1][2][3]

Βιογραφικά στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.

Σπούδασε οικονομικά και έχει εργαστεί σε διάφορα τμήματα της εταιρείας ΜΕΒΓΑΛ, όπως οικονομική διεύθυνση, πωλήσεις και Marketing. Το 1990, έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Μεβγάλ, και το 2001 ανέλαβε το αξίωμα της διευθύνουσας συμβούλου.

Η Χατζάκου ενεργοποιήθηκε επίσης στον χώρο του επιχειρηματικού επιμελητηρίου, όπου υπηρέτησε ως εκλεγμένη γενική γραμματέας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) από το 2006 έως το 2012.

Το 2015 επέστρεψε στο διοικητικό συμβούλιο της Μεβγάλ ως Αντιπρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος. Τον Ιούλιο του 2021 ανέλαβε το αξίωμα της Προεδρίας της Μεβγάλ και επιχείρησε νέες καινοτομίες και εξυγίανση.[4] Το 2022 έλαβε το βραβείο εξαγωγικής αριστείας, αντιπροσωπεύοντας την επιχείρηση ΜΕΒΓΑΛ.[5]

Τον Ιανουάριο 2024, η Χατζάκου τιμήθηκε με το Βραβείο Επιχειρηματικής Ανθεκτικότητας στον διαγωνισμό "Έλληνας Επιχειρηματίας της Χρονιάς 2023".[6]

Παράλληλα με την επαγγελματική της δραστηριότητα, συμμετέχει ενεργά σε κοινωνικές πρωτοβουλίες, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χαρίσειου Γηροκομείου, ιδρυτικό μέλος του κοινωνικού παντοπωλείου ΜΑΖΙ, και μέλος της ΕΛΕΠΑΠ.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Μ. Χατζάκου: Η σιδηρά κυρία της Μεβγάλ που οδήγησε τη γαλακτοβιομηχανία στη νέα εποχή». Capital.gr. 4 Μαρτίου 2024. Ανακτήθηκε στις 4 Μαρτίου 2024. 
  2. «Μ. Χατζάκου (Μεβγάλ): Από τη Μακεδονία προέρχεται το 70% της παραγωγής γάλακτος στην Ελλάδα». Capital.gr. Ανακτήθηκε στις 4 Μαΐου 2023. 
  3. «Βραβείο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στη ΜΕΒΓΑΛ». Εφημερίδα Μακεδονία. Ανακτήθηκε στις 4 Μαρτίου 2024. 
  4. Μορφίδης, Στέλιος· Οικονομία, Ειδήσεις για την (4 Φεβρουαρίου 2024). «Μαίρη Χατζάκου: Το νοικοκύρεμα της ΜΕΒΓΑΛ». Ειδήσεις για την Οικονομία. Ανακτήθηκε στις 4 Μαρτίου 2024. 
  5. Τσώτση, Δήμητρα (25 Σεπτεμβρίου 2022). «Βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας στην Πρόεδρο της ΜΕΒΓΑΛ Μαίρη Χατζάκου». Ecozen. Ανακτήθηκε στις 4 Μαρτίου 2024. 
  6. Moschou, Lena (10 Ιανουαρίου 2024). «ΕΒΕΑ: Βραβείο γυναικείας επιχειρηματικότητας στη Μαίρη Χατζάκου». Dairy News. Ανακτήθηκε στις 4 Μαρτίου 2024.