Λούκιος Καίσαρας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Λούκιος Καίσαρας
8091 - Roma - Ara Pacis - Lucio Cesare - Foto Giovanni Dall'Orto - 28-Mar-2008.jpg
Γέννηση 17 π.Χ.
Ρώμη
Θάνατος
Μασσαλία
Ιδιότητα πολιτικός
Γονείς Μάρκος Βιψάνιος Αγρίππας και Julia the Elder
Αδέλφια Vipsania Marcella, Αγριππίνα η πρεσβύτερη, Βιψανία Αγριππίνα, Julia the Younger, Agrippa Postumus και Γάιος Καίσαρας
Αξίωμα Ρωμαίος συγκλητικός
Commons page Πολυμέσα

Ο Λούκιος Ιούλιος Καίσαρας (Lucius Iulius Caesar, 17 π.Χ. - 20 Αυγούστου 2 μ.Χ.), γνωστός ως Λούκιος Καίσαρας ήταν ο δεύτερος γιος του Μάρκου Βιψάνιου Αγρίππα και της Ιουλίας της Πρεσβύτερης. Γεννήθηκε μεταξύ 14 Ιουνίου και 17 Ιουλίου του 17 π.Χ. με το όνομα Λεύκιος Βιψάνιος Αγρίππας, αλλά όταν υιοθετήθηκε (μαζί με τον αδερφό του Γάιο) από τον παππού του, αυτοκράτορα Οκταβιανό Αύγουστο, άλλαξε το όνομά του. Μεγάλωσε, όπως και ο αδερφός του Γάιος με τον παππού και τη γιαγιά του. Καθώς ήταν κληρονόμοι του θρόνου, η πολιτική και στρατιωτική τους καριέρα ήταν πολλά υποσχόμενη. Όμως ο Λεύκιος πέθανε στη Γαλατία από κάποια αρρώστια στις 20 Αυγούστου 2 μ.Χ., δεκαοχτώ μήνες πριν τον θάνατο και του αδερφού του στις 21 Φεβρουαρίου του 4 μ.Χ. Νέος θετός διάδοχος του Αυγούστου ήταν ο Τιβέριος.


Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Lucius Caesar της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Луций Юлий Цезарь Випсаниан της Ρωσικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).