Λουίζα Μαρία της Αυστρίας-Έστε

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πριγκίπισσα Λουίζα Μαρία
Πριγκίπισσα του Βελγίου
Αρχιδούκισσα της Αυστρίας-Έστε
Γέννηση11 Οκτωβρίου 1995 (1995-10-11) (28 ετών)
Νοσοκομείο Άγιος Ιωάννης, Βρυξέλλες, Βέλγιο
Πλήρες όνομα
   Λουίζα Μαρία Άννα Μαρτίνα Πιλάρ
Γαλλικά: Luise Marie Anne Martine Pilar
Γερμανικά: Luisa Maria Anna Martine Pilar
ΟίκοςΑυστρίας-Έστε
ΠατέραςΛορέντζ, Αρχιδούκας της Αυστρίας-Έστε
ΜητέραΠριγκίπισσα Άστριντ του Βελγίου
δεδομένα (π  σ  ε )

Η Πριγκίπισσα Λουίζα Μαρία του Βελγίου, Αρχιδούκισσα της Αυστρίας-Έστε (Prinzessin Luisa Maria von Belgien, Erzherzogin von Österreich-Este, 11 Οκτωβρίου 1995 -) είναι το τέταρτο παιδί του Λορέντζ, Αρχιδούκα της Αυστρίας-Έστε.[1]

Είναι δέκατη στην γραμμή διαδοχής του βελγικού θρόνου.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 1995 στο Νοσοκομείο Άγιος Ιωάννης των Βρυξελλών και είναι το τέταρτο παιδί και η δεύτερη κόρη του Λορέντζ, Αρχιδούκα της Αυστρίας-Έστε και της Πριγκίπισσας Άστριντ του Βελγίου.

Όλοι οι παππούδες της και οι προ-παππούδες της είναι βασιλικής και ευγενικής καταγωγής. Προέρχεται από τις βασιλικές οικογένειες της Αυστρίας, του Βελγίου, της Ιταλίας, της Σουηδίας, της Γαλλίας, της Δανίας, της Βρετανίας, της Πορτογαλίας, της Γερμανίας και της Γερμανίας. Μέσω της γιαγιάς της, της πρώην βασίλισσας Πάολα, προέρχεται από μια σειρά από ιταλικών ευγενών οικογενειών.

Σπούδασε στο σχολείο Sint-Jan-Berchmans των Βρυξελλών, όπως και τα περισσότερα νεότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Από το 2009 παρακολουθεί μαθήματα στο σχολείο Sevenoaks στο Κεντ της Αγγλίας, όπως και ο μεγαλύτερος αδελφός της, Αμεδαίος.

Σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο McGill στο Μόντρεαλ του Καναδά. Το 2014 ήταν παράνυφος μαζί με την αδελφή της, Λετίσια Μαρία, στο γάμο του αδελφού της Αμεδαίου.[2] Το 2017, ταξίδεψε στην Αυστραλία με μια ομάδα πανεπιστημιακών φίλων της.

Τίτλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • 11 Οκτωβρίου 1995 – 7 Φεβρουαρίου 1996: Η Αυτοκρατορική και Βασιλική Υψηλότητα Πριγκίπισσα Λουίζα Μαρία του Βελγίου, Αρχιδούκισσα της Αυστρίας-Έστε, Βασιλική Πριγκίπισσα της Ουγγαρίας, της Βοημίας
  • 7 Φεβρουαρίου 1996 – μέχρι σήμερα: Η Αυτοκρατορική και Βασιλική Υψηλότητα Πριγκίπισσα Λουίζα Μαρία του Βελγίου, Αρχιδούκισσα της Αυστρίας-Έστε, Βασιλική Πριγκίπισσα της Ουγγαρίας, της Βοημίας, Πριγκίπισσα της Μόντενα

Όλα τα παιδιά του Αρχιδούκα της Αυστρίας-Έστε, Πρίγκιπα Λορέντζ, φέρουν τον τίτλο "Πρίγκιπας/Πριγκίπισσα του Βελγίου" σύμφωνα με το Βελγικό Βασιλικό Διάταγμα στις 2 Δεκεμβρίου 1991, εκτός από τους παραδοσιακούς αυστριακούς τίτλους "Αρχιδούκας/Αρχιδούκισσα της Αυστρίας-Έστε, Βασιλικός/Βασιλική Πρίγκιπας/Πριγκίπισσα της Ουγγαρίας, της Βοημίας, Πρίγκιπας/Πριγκίπισσα της Μόντενα".

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Λουίζα Μαρία της Αυστρίας-Έστε
Νεότερος κλάδος του Οίκο των Αψβούργων-Λωρραίνης
Γέννηση: 11 Οκτωβρίου 1995
Γραμμή διαδοχής
Προκάτοχος
Πρίγκιπας Ιωακείμ του Βελγίου,
Αρχιδούκας της Αυστρίας-Έστε
Γραμμή διαδοχής στον Βελγικό θρόνο
10η θέση
Διάδοχος
Πριγκίπισσα Λουίζα Μαρία του Βελγίου,
Αρχιδούκισσα της Αυστρίας-Έστε