Λαμιακός

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Λαμιακός
ΌνομαΛαμιακός[1]
Ίδρυση1962
Διάλυση1964
Χρώματα              Πράσινο, Κόκκινο, Λευκό

Ο Λαμιακός υπήρξε ποδοσφαιρικό σωματείο με έδρα τη Λαμία . Επίσημο έτος ίδρυσης του συλλόγου ήταν το 1962, είχε χρώματα το πράσινο το κόκκινο και το λευκό και έδρα του αποτελούσε το Δημοτικό Στάδιο Λαμίας. Το 1964 συγχωνεύτηκε με την Παλλαμιακή και δημιούργησαν τον Α.Σ. Λαμία.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Λαμιακός ιδρύθηκε το 1962 από τη συγχώνευση του Ολυμπιακού Λαμίας και του Παμφθιωτικού.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Ολυμπιακού Λαμίας πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση στις 17 Ιουνίου 1962, όταν πρότειναν στους «κιτρινόμαυρους» της Παλλαμιακής Ένωσης τη συγχώνευσή τους και τη δημιουργία ενός νέου συλλόγου. Αρχικά η απάντηση ήταν καταφατική, όμως, η πρότασή τους να ονομαστεί Παλλαμιακή δεν έγινε αποδεκτή, με συνέπεια να διενεργηθεί νέα Γ.Σ στις 24 Ιουλίου 1962, στην αίθουσα του κινηματογράφου «Ρεξ». Τότε αποφασίστηκε ο «γάμος» του Ολυμπιακού Λαμίας και του Παμφθιωτικού, με πράσινες-κόκκινες κάθετες ρίγες η φανέλα, και λευκό σορτσάκι.[2]

Την περίοδο 1963-64 η ομάδα αγωνίστηκε στον 3ο όμιλο της Β΄ Εθνικής και κατέλαβε την 10η θέση.

Στις 27 Μαΐου 1964, με πρωτοβουλία του τότε δημάρχου της Λαμίας και των ποδοσφαιρικών παραγόντων του νομού, πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση με σκοπό τη συγχώνευση του Λαμιακού και της Παλλαμιακής (που θα αγωνιζόταν την επόμενη περίοδο κι αυτή στη Β' Εθνική) η οποία δεν είχε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, αφού κατέληξε στην δημιουργία δύο νέων συλλόγων του Α.Σ. Λαμία και του Α.Σ. Θερμοπυλών. Τελικά όμως, μετά από μία εβδομάδα, την 1η Ιουνίου 1964, ο Α.Σ. Θερμοπυλών συγχωνεύθηκε με τον Α.Σ. Λαμία..

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]