Λίμνη Μπαμπάτη

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Λίμνη Μπαμπάτι)

Συντεταγμένες: 4°09′S 35°26′E / 4.15°S 35.44°E / -4.15; 35.44

Λίμνη Μπαμπάτη
Ξημερώματα στη Λίμνη Μπαμπάτη.
ΧώρεςΤανζανία
Γεωγραφικό Μήκος35°44'
Γεωγραφικό Πλάτος4°15'
Εισροή-
Εκροή-
Λεκάνη Απορροής- χλμ²
Χώρες ΛεκάνηςΤανζανία Τανζανία
Μέγιστο Μήκος?? χλμ
Μέγιστο Πλάτος?? χλμ
Έκταση??? χλμ²
Μέσο Βάθος?? μ
Μέγιστο Βάθος?? μ
Όγκος Νερού?.??? χλμ3
Όχθη?.??? μ
Ύψος Επιφάνειας?.??? μ
Νησιά?

Η Λίμνη Μπαμπάτη ή άλλως Λίμνη Μπαμπάτι (Αγγλικά Lake Babati και Σουαχίλι Ziwa Babati),[Σημ. 1] η οποία βρίσκεται στην Τανζανία, είναι ευρέως γνωστή για την πληθώρα των ιπποπόταμων.

Πρόσφατες ανομβρίες όμως, οδήγησαν σε μείωση των ιπποπόταμων με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί και ο αριθμός των παρατηρήσεών των, προκαλώντας ανησυχία στους τοπικούς ξενοδόχους.[1][2]

Η λίμνη βρίσκεται πλησίον της πόλεως Μπαμπάτι (Babati), στην Αστική Περιοχή Μπαμπάτη (Babati Urban District) στην Περιφέρεια Μανυάρα (Manyara Region).

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Χάριν της μετάφρασης, προτιμήθηκε να διατηρηθούν τα τμήματα με την Αγγλική-Σουαχίλι γραφή έναντι της Ελληνικής τους γραφής. Ο λόγος που γίνεται αυτό, είναι διότι ορισμένες ονομασίες δεν μπορούν να αποδοθούν 100% με την Ελληνική γραφή, π.χ. τόσο η Αγγλική-Σουαχίλι ονομασία Mbabati όσο και η ονομασία Babati, στα Ελληνικά γράφονται ως «Μπαμπάτη». Η αναγραφή λοιπόν της Αγγλικής-Σουαχίλι ονομασίας, μας βοηθά στη συγκεκριμένη περίπτωση, να δούμε ότι η Ελληνική ονομασία προφέρεται ως «Μπα-μπά-τη» και όχι ως «Μ-μπα-μπά-τη» (γιατί δεν είναι Mbabati αλλά Babati). Υπάρχουν αρκετές τέτοιες περιπτώσεις, οπότε η παράλληλη παράθεση της Αγγλικής-Σουαχίλι ονομασίας, διευκολύνει στην Ελληνική ανάγνωση της ονομασίας. Επιπλέον, όπου υπάρχει ονομασία σε Ελληνική γραφή, παρατίθεται απαραιτήτως (εντός παρενθέσεως) και η Αγγλική-Σουαχίλι ονομασία, ώστε να διευκολυνθεί περαιτέρω, ο μη εξοικειωμένος (με τις Σουαχίλι ονομασίες) αναγνώστης.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Archived copy». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 14 Αυγούστου 2011. Ανακτήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2009. 
  2. «Αρχειοθετημένο αντίγραφο». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Ιουλίου 2011. Ανακτήθηκε στις 25 Αυγούστου 2018.