Λίμνη Μπαμπάτη

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Συντεταγμένες: 4°09′S 35°26′E / 4.15°S 35.44°E / -4.15; 35.44

Λίμνη Μπαμπάτη

Ξημερώματα στη Λίμνη Μπαμπάτη.
Γεωγραφικό Μήκος 35°44'
Γεωγραφικό Πλάτος 4°15'
Εισροή -
Εκροή -
Λεκάνη Απορροής - χλμ²
Χώρες Λεκάνης Τανζανία Τανζανία
Μέγιστο Μήκος ?? χλμ
Μέγιστο Πλάτος ?? χλμ
Έκταση ??? χλμ²
Μέσο Βάθος ?? μ
Μέγιστο Βάθος ?? μ
Όγκος Νερού ?.??? χλμ3
Όχθη ?.??? μ
Ύψος Επιφάνειας ?.??? μ
Νησιά ?

Η Λίμνη Μπαμπάτη ή άλλως Λίμνη Μπαμπάτι (Αγγλικά Lake Babati και Σουαχίλι Ziwa Babati),[Σημ. 1] η οποία βρίσκεται στην Τανζανία, είναι ευρέως γνωστή για την πληθώρα των ιπποπόταμων.

Πρόσφατες ανομβρίες όμως, οδήγησαν σε μείωση των ιπποπόταμων με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί και ο αριθμός των παρατηρήσεών των, προκαλώντας ανησυχία στους τοπικούς ξενοδόχους.[1][2]

Η λίμνη βρίσκεται πλησίον της πόλεως Μπαμπάτι (Babati), στην Αστική Περιοχή Μπαμπάτη (Babati Urban District) στην Περιφέρεια Μανυάρα (Manyara Region).

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Χάριν της μετάφρασης, προτιμήθηκε να διατηρηθούν τα τμήματα με την Αγγλική-Σουαχίλι γραφή έναντι της Ελληνικής τους γραφής. Ο λόγος που γίνεται αυτό, είναι διότι ορισμένες ονομασίες δεν μπορούν να αποδοθούν 100% με την Ελληνική γραφή, π.χ. τόσο η Αγγλική-Σουαχίλι ονομασία Mbabati όσο και η ονομασία Babati, στα Ελληνικά γράφονται ως «Μπαμπάτη». Η αναγραφή λοιπόν της Αγγλικής-Σουαχίλι ονομασίας, μας βοηθά στη συγκεκριμένη περίπτωση, να δούμε ότι η Ελληνική ονομασία προφέρεται ως «Μπα-μπά-τη» και όχι ως «Μ-μπα-μπά-τη» (γιατί δεν είναι Mbabati αλλά Babati). Υπάρχουν αρκετές τέτοιες περιπτώσεις, οπότε η παράλληλη παράθεση της Αγγλικής-Σουαχίλι ονομασίας, διευκολύνει στην Ελληνική ανάγνωση της ονομασίας. Επιπλέον, όπου υπάρχει ονομασία σε Ελληνική γραφή, παρατίθεται απαραιτήτως (εντός παρενθέσεως) και η Αγγλική-Σουαχίλι ονομασία, ώστε να διευκολυνθεί περαιτέρω, ο μη εξοικειωμένος (με τις Σουαχίλι ονομασίες) αναγνώστης.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Archived copy». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2011-08-14. Ανακτήθηκε στις 2009-12-18. 
  2. http://www.eturbonews.com/13335/hotel-operators-lake-babati-concerned-over-drought
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Lake Babati (έκδοση 785231853) της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).