Λίγα Νασιονάλ ντε Φούτμπολ ντε Πουέρτο Ρίκο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Λίγα Νασιονάλ
ΔιοργανωτήςΟμοσπονδία Ποδοσφαίρου Πουέρτο Ρίκο
Ίδρυση2009
ΧώραΠουέρτο Ρίκο Πουέρτο Ρίκο
Αριθμός ομάδων6
ΥποβιβασμόςΌχι
Τρέχων κάτοχοςΚριόγιος ντε Κάγουας (1ος τίτλος)
Περισ. κατακτήσειςΜπαγιαμόν
Μαουνάμπο Λεόνες
(2 τίτλοι έκαστη)
Ιστοσελίδαfedefutbolpr.com
2016

Η Λίγα Νασιονάλ ντε Φούτμπολ ντε Πουέρτο Ρίκο (ισπανικά: Liga Nacional de Fútbol de Puerto Rico, LNF) είναι επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στο Πουέρτο Ρίκο. Συστάθηκε στις 25 Ιουλίου του 2009, με διοργανώτρια αρχή την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Πουέρτο Ρίκο. Στην αγωνιστική περίοδο του 2015 στο πρωτάθλημα μετείχαν 6 ομάδες. Από το 2009 έως και το 2015, η διοργάνωση διεξαγόταν παράλληλα με το Πουέρτο Ρίκο Σόκερ Λιγκ.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το πρωτάθλημα συστάθηκε στις 25 Ιουλίου του 2009 από 16 ομάδες. Αυτές αρχικά χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες των 8 (Ανατολική Κατηγορία και Δυτική Κατηγορία) για την κανονική περίοδο.

Η εναρκτήρια αγωνιστική περίοδος ξεκίνησε με τα παιχνίδια Γιαμπουκόα Μπορικέν εναντίον Μαουνάμπο Λεόνες και Σαν Χουάν Γιουνάιτεντ εναντίον Κλουμπ Ντεπορτίβο Γκαγίτος. Και τα δύο παιχνίδια πραγματοποιήθηκαν στο Γιαμπουκόα. Στον τελικό των Playoffs η Μαουνάμπο Λεόνες επικράτησε της Μπαγιαμόν.

Το 2010, ο αριθμός των ομάδων του πρωταθλήματος αυξήθηκε σε 21, οι οποίες χωρίστηκαν σε τέσσερις κατηγορίες. Τα Playoffs αναμείγνυαν τις κορυφαίες ομάδες σε κάθε κατηγορία.[1] Κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου του 2011, μετείχαν 17 ομάδες και οι κατηγορίες συγχωνεύθηκαν σε μία.[2]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]