Πουέρτο Ρίκο Σόκερ Λιγκ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πουέρτο Ρίκο Σόκερ Λιγκ
ΔιοργανωτήςΟμοσπονδία Ποδοσφαίρου Πουέρτο Ρίκο
Ίδρυση2008
ΧώραΠουέρτο Ρίκο Πουέρτο Ρίκο
Αριθμός ομάδων14
ΥποβιβασμόςΌχι
Τοπικά κύπελλαΚόπα ντε λα Εξελένσια
Κόπα Λουίς Βιγιαρέχο
Τρέχων κάτοχοςΜετροπόλιταν (1ος τίτλος)
Περισ. κατακτήσειςΣεβίλη Πουέρτο Ρίκο
Μπαγιαμόν
Ρίβερ Πλέιτ Πουέρτο Ρίκο
Λεόνες
Κριόγιος ντε Κάγουας
Σπάρτανς
Μετροπόλιταν
(1 τίτλος έκαστη)
Ιστοσελίδαprsoccerleague.com
2017

Πουέρτο Ρίκο Σόκερ Λιγκ (αγγλικά: Puerto Rico Soccer League, PRSL) είναι η διοργανώτρια αρχή του ομώνυμου επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου του Πουέρτο Ρίκο. Συστάθηκε το 2008 και αποτέλεσε το πρώτο ενοποιημένο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην ιστορία της νήσου.[1] Το ποδόσφαιρο είχε γίνει αρκετά δημοφιλές εκείνο το διάστημα και αυτή ήταν μια προσπάθεια για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος στο νησί. Το προηγούμενο σημαντικό πρωτάθλημα στη χώρα ήταν το Καμπεονάτο Νασιονάλ ντε Φούτμπολ ντε Πουέρτο Ρίκο. Από το 2009 έως το 2015, η διοργάνωση διεξόταν παράλληλα με τη Λίγα Νασιονάλ ντε Φούτμπολ ντε Πουέρτο Ρίκο.

Ορισμένα από τα ποδοσφαιρικά σωματεία μέλη συνδέθηκαν με δημοφιλείς συλλόγους οι οποίοι αγωνίζονται σε πιο καθιερωμένα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο. Ορισμένες ομάδες του πρωταθλήματος έλαβαν ονομασίες από διάφορους διεθνείς συλλόγους, όπως τη Ρίβερ Πλέιτ, την Πατσούκα, τη Φλουμινένσε και τη Σεβίλλη. Η μόνη ομάδα που το όνομα δε χρησιμοποίησε παρόμοια ονομασία ήταν η Τορνάδος ντε Ουμακάο, η οποία συνδέεται με την Πατσούκα.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το πρωτάθλημα συστάθηκε το 2008 με 8 ομάδες. Ο πρώτος πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος ήταν ο Μάικ Ρόκα. Εκείνο το διάστημα το ποδόσφαιρο είχε αναπτυχθεί σε όλο το νησί και ήταν μεταξύ των κορυφαίων αθλημάτων στο Πουέρτο Ρίκο, πίσω από το μπέιζμπολ, την καλαθοσφαίριση, την πυγμαχία και την πετοσφαίριση. Το 2009, η FIFA έδωσε 150.000 δολάρια στην Κοινοπολιτεία του Πουέρτο Ρίκο μέσω του προγράμματος «Win with CONCACAF».

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]