Κώστας Φλέγκας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Κώστας Φλέγκας
Ο Κώστας Φλέγκας κάτω από τα γκολπόστ, στον αγώνα Πανιώνιος-Χίος
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση17  Ιουλίου 1988
Αθήνα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ύψος193 cm Edit this on Wikidata
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςνέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταυδατοσφαιριστής
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Κώστας Φλέγκας είναι Έλληνας αθλητής της υδατοσφαίρισης που αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα. Έχει αγωνιστεί την Εθνική Ελλάδας. Γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1988 στην Αθήνα, έχει ύψος 1,93 μ., βάρος 98 κ. και έχει παίξει στις ομάδες: Πανιώνιος ,ΑΕΚ, Νιρεα Λαμίας , Υδραϊκός και μέχρι και σήμερα, στον Αθλητικό Όμιλο του Παλαιού Φαλήρου (ΑΟΠΦ). Είναι πτυχιούχος του τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Βιογραφικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Κώστας Φλέγκας είναι από τους πιο ταλαντούχους τερματοφύλακες του ελληνικού πόλο. Έχει αγωνιστεί στις μικρές εθνικές ομάδες και στην Εθνική ανδρών.

Είναι γέννημα θρέμμα των υποδομών του Πανιωνίου, στον οποίο ξεκίνησε από το τμήμα κολύμβησης το 1993 σε ηλικία πέντε ετών. Το 2001-02, σε ηλικία 13-14 ετών, μεταπήδησε στην υδατοσφαίριση. Τα επόμενα χρόνια καθιερώθηκε διαδοχικά στην παιδική, εφηβική και ομάδα νέων του συλλόγου, κατακτώντας πρώτες και δεύτερες στα αντίστοιχα πανελλήνια πρωταθλήματα. Παράλληλα κλήθηκε στις αντίστοιχες εθνικές ομάδες.

Με τον Πανιώνιο αγωνίζεται στην Α1 από τη σεζόν 2005-12. Τότε γνώρισε την πρώτη του ατομική διάκριση, αφού αναδείχθηκε καλύτερος τερματοφύλακας της χρονιάς. Ήταν μέλος της ομάδας του Πανιωνίου, που έφτασε ως τον τελικό του Λεν Τρόφι του 2009 και από εκείνη τη σεζόν ήταν ο βασικός τερματοφύλακας του συλλόγου, από το 2020 αγωνίζεται για την ΑΕΚ.

Στις Εθνικές ομάδες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2003 κλήθηκε στην Εθνική παίδων και ακολούθησαν οι κλήσεις στις εθνικές εφήβων και νέων ανδρών. Το 2005 κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική ανδρών, με την οποία μετείχε στους Μεσογειακούς Αγώνες της Αλμερία. Επίσης έλαβε μέρος στους Μεσογειακούς Αγώνες 2009 στην Ιταλία.

Με την Εθνική νέων έχει πάρει μέρος το 2005 στο Παγκόσμιο και το 2006 στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών, παίρνοντας και στα δύο την 6η θέση.

Σύλλογοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τίτλοι-Διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Τερματοφύλακας της χρονιάς: 2006
  • Καλύτερος τερματοφύλακας φάιναλ-φορ Κυπέλλου: 2010

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Ι. Τζούστας, "Ωραίος (και) ως Έλληνας ο Πανιώνιος", εφ. Το Βήμα (Κυριακή, 29 Μαρτίου 2009).
  • Αχιλλέας Κώτσογλου, "Κώστας Φλέγκας. Δυνατοί και φέτος" συνέντευξη στην εφ. Πανιώνιος Κόσμος, φ. 39 (24/10/2009), σ. 10.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]