Κώστας Γκόντζος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Κώστας Γκόντζος
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση 1959
Υπηκοότητα Ελλάδα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα δημοσιογράφος
εκδότης

Ο Κώστας Γκόντζος (1959) είναι Έλληνας αθλητικός δημοσιογράφος με ειδικότητα στα θέματα του Παναθηναϊκού. Διατέλεσε επί σειρά ετών υπεύθυνος του ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού στην Αθλητική Ηχώ, και, στην συνέχεια, διευθυντής των καθημερινών αθλητικών εφημερίδων DERBYsports και DERBYnews, καθ' όλη την διάρκεια της κυκλοφορίας τους, από το 2001 έως το 2013.

Βιογραφικά στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε το 1959 στο Θεσπρωτικό Πρέβεζας. Τελείωσε το 2ο Λύκειο Ζωγράφου στην Αθήνα, όπου είχε εγκατασταθεί η οικογένειά του από το 1973. Είναι πτυχιούχος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά την διάρκεια των σπουδών του, υπήρξε στέλεχος της ΚΝΕ.

Δημοσιογραφική σταδιοδρομία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ως επαγγελματίας δημοσιογράφος ξεκίνησε από την Αθλητική Ηχώ, απ' όπου αποχώρησε το 1991 μαζί με αρκετούς συναδέλφους του με προορισμό την νεοσύστατη τότε ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΠΟΡ, για να επανέλθει τελικά στην Αθλητική Ηχώ και να αναλάβει υπεύθυνος του ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Το καλοκαίρι του 2000 ξεκίνησε την έκδοση, με δική του πρωτοβουλία, της εβδομαδιαίας αθλητικής εφημερίδας Fair-play.

Αποχωρώντας εκ νέου από την εφημερίδα Αθλητική Ηχώ, ανέλαβε από την πρώτη μέρα λειτουργίας της (2001) την διεύθυνση της καινούριας αθλητικής εφημερίδας DERBYsports. Μετά την αναστολή της λειτουργίας της τον Ιούνιο του 2009 από τον εκδότη της Αντώνη Δελλατόλα, ο Κώστας Γκόντζος προχώρησε σε συνεργασία με συναδέλφους του στην έκδοση της εφημερίδας DERBYnews, η οποία αποτέλεσε συνέχεια της DERBYsports, διατηρώντας την θέση του διευθυντή.

Έχει συνεργαστεί, ως ραδιοφωνικός παραγωγός και παρουσιαστής, με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΡΑΔΙΟ 5, Αθήνα 9.84, ΣΚΑΙ και NOVASPORTFM. Από το 2017 αρθρογραφεί στην αθλητική ιστοσελίδα sportdog.gr

Σχέσεις με Γιάννη Βαρδινογιάννη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Κώστας Γκόντζος ανέκαθεν στήριζε την διοίκηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη, τόσο επί Γιώργου Βαρδινογιάννη όσο και επί Γιάννη Βαρδινογιάννη. Για αυτόν τον λόγο, έχει έλθει σε σύγκρουση με ένα τμήμα των φιλάθλων του Πανθηναϊκού, και κυρίως τους οργανωμένους. Μετά τις αγωνιστικές αποτυχίες της πολυμετοχικότητας και της διοίκησης Αλαφούζου, ο Γκόντζος υποστηρίζει ότι οι απόψεις του έχουν δικαιωθεί.[1]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προφίλ του Κώστα Γκόντζου στην αθλητική ιστοσελίδα OnSports.gr