Κλέμεντ Άριντελ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Κλέμεντ Άριντελ
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Clement Athelston Arrindell (Αγγλικά)
Γέννηση 19  Απριλίου 1931
Μπας-Τερ
Θάνατος 27  Μαρτίου 2011[1]
Μπαστέρ
Υπηκοότητα Άγιος Χριστόφορος και Νέβις
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα δικαστής
πολιτικός
δικηγόρος
Αξιώματα και βραβεύσεις
Βραβεύσεις Ιππότης του Μεγαλόσταυρου του Βασιλικού Βικτοριανού Τάγματος
Ιππότης Ταξιάρχης του Τάγματος των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου
Μεγαλόσταυρος του Ιππότη του Τάγματος των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου

O Σερ Κλέμεντ Άριντελ (Sir Clement Athelston Arrindell, 19 Απριλίου 1931 – 27 Μαρτίου 2011[2]), Μεγαλόσταυρος Ιππότης του Τάγματος του Αγίου Μιχαήλ και του Αγίου Γεωργίου, Μεγαλόσταυρος Ιππότης του Βασιλικού Βικτωριανού Τάγματος, Βασιλικός Δικηγόρος ήταν Κυβερνήτης του Άγιου Χριστόφορου και Νέβις από το 1981-83 (όταν ήταν τα νησιά υπερπόντιο έδαφος της Βρετανίας) και Γενικός Διοικητής του ανεξάρτητου κράτους Σαιντ Κιτς και Νέβις από το 1983 ως το 1995.

Γεννήθηκε στην Μπαστέρ και σπούδασε νομικά στο Λίνκολνς Ιν. Το 1964 ανέλαβε εισαγγελέας στο νησί του και εν συνεχεία έγινε δικαστής στο Ανώτατο Δικαστήριο των Δυτικών Ινδιών (West Indies Associated States Supreme Court) το 1978. Ανέλαβε Κυβερνήτης το 1981, στη θέση του Σερ Πρόμπιν Ίνις. Το Σεπτέμβριο του 1983 το αξίωμα μετατράπηκε σε Γενικός Κυβερνήτης. Τον διαδέχθηκε το 1995 ο Σερ Κάθμπερτ Σεμπάστιαν.Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Clement Arrindell της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).