Κατάλογος στρατιωτικών ζωνών ώρας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Αυτός είναι ένας κατάλογος των στρατιωτικών ζωνών ώρας, όπως ορίζεται στο πρότυπο ACP 121(I).[1] Χρησιμοποιείται από τον στρατό των ΗΠΑ, καθώς και τα άλλα μέλη των Συμβουλίου Συνδυασμένων Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών. Τα ονόματα είναι πανομοιότυπα με το φωνητικό αλφάβητο του ΝΑΤΟ, αλλά το "A" προφέρεται ως "Alfa", αντί για το "Alpha".

Πηγαίνει ανατολικά από τον πρώτο μεσημβρινό  Γκρίνουιτς, με τα γράμματα "Alfa" μέχρι το "Mike" (παρακάμπτοντας το "J", δείτε παρακάτω) και χρησιμοποιούνται για την 12 ζώνες ώρας με θετικές μετατοπίσεις UTC μέχρι να φταστεί η Διεθνής Γραμμή Ημερομηνίας. Πηγαίνοντας δυτικά από το Γκρίνουιτς, χρησιμοποιούνται τα γράμματα "November" μέχρι το "Yankee" για ζώνες με αρνητικές μετατοπίσεις.

Το σύστημα προφανώς προέρχεται από το βιβλίο American Practical Navigator του Ναθάνιελ Μπόουντιτς το 1802,[εκκρεμεί παραπομπή] όπου οι ζώνες ώρας ονομάζονταν με γράμματα και το "J" παραλειπόταν[2] για να αποφεύγεται η σύγχυση με το "I"[εκκρεμεί παραπομπή] και επειδή κάποια αλφάβητα, συμπεριλαμβανομένου του Κυριλλικού,[εκκρεμεί παραπομπή] δεν έχουν τέτοιο γράμμα.

Το γράμμα "J" ("Juliet"), αρχικά παραλείφθηκε αλλά τώρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δείξει την τοπική ώρα του παρατηρητή.[3] Η πρακτική αυτή δεν είναι τυποποιημένη. Το γράμμα "L" συχνά συγχέεται με τη λέξη "τοπική".[4]

Το γράμμα "Z" ("Zulu") δηλώνει τη Συντονισμένη παγκόσμια Ώρα (UTC).

Χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με την στρατιωτική ώρα: για παράδειγμα, η 6:00 π.μ. στη ζώνη ώρας UTC−5 γράφεται "0600R" και εκφωνείται ως "μηδέν έξι εκατό Romeo".

Όνομα ζώνης ώρας
Γράμμα Μετατόπιση
Alfa Time Zone A +1
Bravo Time Zone B +2
Charlie Time Zone C +3
Delta Time Zone D +4
Echo Time Zone E +5
Foxtrot Time Zone F +6
Golf Time Zone G +7
Hotel Time Zone H +8
India Time Zone I +9
Kilo Time Zone K +10
Lima Time Zone L +11
Mike Time Zone M +12
November Time Zone N −1
Oscar Time Zone O −2
Papa Time Zone P −3
Quebec Time Zone Q −4
Romeo Time Zone R −5
Sierra Time Zone S −6
Tango Time Zone T −7
Uniform Time Zone U −8
Victor Time Zone V −9
Whiskey Time Zone W −10
X-ray Time Zone X −11
Yankee Time Zone Y −12
Zulu Time Zone Z 0

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Κατάλογος ζωνών ώρας

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. "Communication instructions – General Σφάλμα στο πρότυπο webarchive: Ελέγξτε την τιμή |url=. Empty. ", Allied Communications Publication ACP 121(I), Annex A to Chapter 3, Combined Communications-Electronics Board, October 2010
  2. Nathaniel Bowditch, American Practical Navigator, Chapter 18 "Time", Section 1806 "Zone Time".
  3. «Military Time Conversion & Time Zones Charts». http://militarybenefits.info/military-time/. Ανακτήθηκε στις 2013-09-23. 
  4. Guidance for Plans, Orders, and Annexes, United States Army, https://smamedia.army.mil/Institution/ALC/SSD_II/Module_IV/W307_Interpret_Plans_Orders_and_Annexes/sco/eloa_9f.html 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]