Κατάλογος πόλεων της Νικαράγουας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Αυτός είναι ένας κατάλογος πόλεων της Νικαράγουας.

Μεγαλύτερες πόλεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πόλη Πληθυσμός
1 Μανάγουα 927.087
2 Λεόν 184.041
3 Τσιναντέγα 151.701
4 Μασάγια 139.701
5 Τιπιτάπα 130.627
6 Εστελί 129.787
7 Γρανάδα 117.569
8 Ματαγάλπα 109.100

Πόλεις ανά διαμέρισμα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ατλάντικο Νόρτε[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Αλαμικάμπα
  • Αγουαστάρα (Awastara)
  • Γουασλάλα
  • Γουασπάμ
  • Ντάκουρα
  • Ελ Εμπάλμε
  • Κουανγουάλτα;;
  • Κουικουίνα
  • Λεδακούρα
  • Μουλουκούλου
  • Μπίλγουι (Bilwi)
  • Μπισμούνα
  • Μπονάνσα
  • Πάαρα (Páhara)
  • Πόσα Ασούλ
  • Πουέρτο Καμπέσας
  • Πρινσαπόλκα
  • Ροσίτα
  • Σάντα Μάρτα
  • Σιούνα
  • Τουάπι

Ατλάντικο Σουρ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Ελ Αγιότε
  • Ελ Ράμα
  • Ελ Ρεκρέο
  • Ελ Τορτουγκέρο
  • Κορν Άιλαντ
  • Κούκρα Χιλ
  • Λα Κρους δε Ρίο Γκράντε
  • Λα Φε
  • Λαγούνα δε Πέρλας
  • Λος Άνχελες
  • Μουέγιε δε λος Μπουέγιες
  • Μπλούφιλντς
  • Μποκάνα δε Πάιγουας (Bocana de Paiwas)
  • Μπράουν Μπανκ
  • Μπρατάρα
  • Νουέβα Γκίνεα
  • Ντεσεμπεκαδούρα δε λα Κρους δε Ρίο Γκράνδε
  • Σαν Φρανσίσκο
  • Τασμπαπάουνι

Γρανάδα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Γρανάδα
  • Λος Άνχελες
  • Μαλακατόγια
  • Ναντάιμε
  • Ντίρια
  • Ντιριόμο
  • Σαν Ραμόν

Εστελί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Ελ Ρεγαδίο
  • Εστελί
  • Κιαμπού
  • Κοντέγα
  • Λα Λιμπερτάδ
  • Λα Σιρένα
  • Λας Κουρένας
  • Πουέμπλο Νουέβο
  • Σαν Ισίδρο
  • Σαν Νικολάς
  • Σαν Χούαν δε Λιμάι

Καράσο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Βερακρούς
  • Ελ Κρουσέρο
  • Ελ Ροσάριο
  • Κασάρες
  • Λα Κονκίστα
  • Λα Μποκίτα
  • Λα Πας δε Καράσο
  • Λα Τρινιδάδ
  • Λας Εσκίνας
  • Ντιριάμπα
  • Ντολόρες
  • Ουεουέτε
  • Σαν Μάρκος
  • Σαν Χοσέ δε Μασατέπε
  • Σάντα Τερέσα
  • Χινοτέπε

Λεόν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Ελ Βελέρο
  • Ελ Σάουσε
  • Ελ Ταμαρίντο
  • Ελ Τράνσιτο
  • Ελ Χικαράλ
  • Κεσαλγουάκε
  • Κοπαλτέπε
  • Λα Βίγια δε Οπεραδόρες
  • Λα Πας Σέντρο
  • Λαρρεϊνάγα
  • Λας Μερσέδες
  • Λας Πενίτας (Las Peñitas)
  • Λας Περάλτας
  • Λεόν
  • Μαλπαϊσίγιο
  • Ναγαρότε
  • Πονελόγια
  • Ντος Μότες
  • Πουέρτο Μομοτόμπο
  • Σαν Χασίντο
  • Σαν Χοσέ δε Ατσουάπα
  • Σάντα Πάντσα
  • Σάντα Ρόσα δελ Πενιόν
  • Σάντα Τερέσα
  • Τελίκα

Μαδρίς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Γιαλαγουίνα
  • Λας Σαμπάνας
  • Παλακαγουίνα
  • Σαν Λούκας
  • Σαν Χοσέ δε Κουσμάπα
  • Σαν Χουάν δελ Ρίο Κόκο
  • Τελπανέκα
  • Τοτογάλπα

Μανάγουα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Βίγια Ελ Κάρμεν
  • Βίγια Κάρλος Φονσέκα
  • Γκουτιέρρες Νόρτε
  • Ελ Κρουσέρο
  • Ελ Σάλτο
  • Λας Κολίνας
  • Λας Μαδέρας
  • Λος Λαουρέλες Σουρ
  • Μανάγουα
  • Ματεάρε
  • Μόντε Ταμπόρ
  • Μόντε Φρέσκο
  • Μπάρριο Σιέρρα Μαέστρα
  • Ρεπάρτο Σαν Αντόνιο
  • Σαν Μπενίτο
  • Σαν Ραφαέλ δελ Σουρ
  • Σαν Φρανσίσκο Λίμπρε
  • Σάντα Άνα
  • Σάντα Τερέσα
  • Σιουδάδ Σαντίνο
  • Σιταλάπα
  • Τικουαντέπε
  • Τιπιτάπα
  • Χαρδίνες δε Σάντα Κλάρα

Μασάγια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Βίγια Μπόσκο Μόνχε
  • Γκουανακαστίγιο
  • Καταρίνα
  • Λα Κονσεπσιόν
  • Λας Μαλβίνας
  • Λος Άλτος δε Μασάγια
  • Μασάγια
  • Μασατέπε
  • Ναντάσμο
  • Νικινοόμο
  • Νιντιρί
  • Σαμπράνο
  • Σαν Χουάν δε Οριέντε
  • Τίσμα
  • Φορταλέσα Ελ Κογιοτέπε

Ματαγάλπα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Βάγιε Τσαγουιτίγιο
  • Γιασίκα Νόρτε
  • Γουασαγιάμα (Wasayama)
  • Ελ Κάρμεν
  • Εσκιπούλας
  • Ίρλαν
  • Κουσκάγουας (Kuskawas)
  • Λας Καλαμπάσας
  • Λας Μάνγκας
  • Λος Άνχελες
  • Ματαγάλπα
  • Ματίγουας
  • Μούι Μούι
  • Ράντσο Γράντε
  • Ρίο Μπλάνκο
  • Σαν Ισίδρο
  • Σαν Ντιονίσιο
  • Σαν Ραμόν
  • Σάντα Εμίλια
  • Σέμπακο
  • Σιουδάδ Νταρίο
  • Τερραμπόνα
  • Τιέρρα Ασούλ
  • Τούμα-Λα Ντάλια

Μποάκο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Ελ Σαπότε
  • Εμπάλμε δε Μποάκο
  • Καμοάπα
  • Μποάκο
  • Μποάκο Βιέχο
  • Σαν Λορένσο
  • Σαν Χοσέ δε λος Ρεμάτες
  • Σάντα Λουσία
  • Τεουστέπε

Νουέβα Σεγόβια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Γουιγουιλί δε Νουέβα Σεγόβια
  • Ελ Χίκαρο
  • Κιλαλί
  • Λα Μία
  • Λα Πας
  • Μακουελίσο
  • Μοσόντε
  • Μούρρα
  • Ντιπίλτο
  • Οκοκόνα
  • Οκοτάλ
  • Σαν Φερνάντο
  • Σάντα Κλάρα
  • Σάντα Μαρία
  • Σιουδάδ Αντίγουα
  • Σιουδάδ Σαντίνο
  • Σουσουκαγιάν
  • Χαλάπα

Ρίβας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Αλταγράσια
  • Ελ Αμπάρο
  • Ελ Κογιόλ
  • Κάρδενας
  • Καντιμπλόρα
  • Μάτα δε Κάνια
  • Μογιογάλπα
  • Μπελέν
  • Μπουένος Άιρες
  • Νανσίμι
  • Πίκα Πίκα
  • Ποτοσί
  • Πουέμπλο Νουέβο
  • Ρίβας
  • Σαν Ισίδρο
  • Σαν Ραφαέλ
  • Σαν Χόρχε
  • Σαν Χουάν δελ Σουρ
  • Τόλα
  • Τσακαλάπα

Ρίο Σαν Χουάν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Ελ Αλμέντρο
  • Ελ Καστίγιο
  • Ελ Κοπελίτο
  • Λα Φλορ
  • Λαουρέλ Γκαλάν
  • Λος Τσίκες
  • Μορρίτο
  • Μπουένα Βίστα
  • Σαν Κάρλος
  • Σαν Μιγκελίτο
  • Σαν Χουάν δε Νικαράγουα
  • Σάντα Κρους
  • Φάτιμα

Τσιναντέγα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Βάγιε Λας Μαγιόργας
  • Βίγια Νουέβα
  • Ελ Βιέχο
  • Ελ Γκουανακάστε
  • Ελ Ρεαλέχο
  • Ινχένιο Μόντε Ρόσα
  • Κορίντο
  • Κοσιγουΐνα
  • Πασοκαμπάγιος
  • Πετακαλτέπε
  • Ποσολτέγα
  • Ποτοσί
  • Πουέρτο Μορασάν
  • Ραντσερίας
  • Ρομπέρτο Γκονσάλες
  • Σαν Πέδρο δελ Νόρτε
  • Σαν Τομάς δελ Νόρτε
  • Σαν Φρανσίσκο δελ Νόρτε
  • Σαν Χοσέ δε Ομπράχε
  • Σαν Χούαν δε Σίνκο Πίνος
  • Σάντα Μάρτα
  • Σομοτίγιο
  • Τομ Βάγιε
  • Τοναλά
  • Τσιναντέγα
  • Τσιτσιγάλπα
  • Χικιλίγιο

Τσοντάλες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Ακογιάπα
  • Βίγια Σαντίνο
  • Ελ Γκουάσιμο
  • Ελ Κοράλ
  • Ελ Τσίλε
  • Ελ Χικαρίτο
  • Ιβάν Μοντενέγρο
  • Κομαλάπα
  • Κουισάλα
  • Λα Λιμπερτάδ
  • Λα Πάλμα
  • Λα Πελόνα
  • Λας Άνιμας
  • Σαν Πέδρο δε Λόβαγο
  • Σαν Φρανσίσκο δε Κουάπα
  • Σάντο Ντομίνγκο
  • Σάντο Τομάς
  • Χουιγάλπα

Χινοτέγα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Γουιγουιλί
  • Ελ Κουά
  • Κουγιαλί
  • Λα Κονκόρδια
  • Λας Κουρένας
  • Λας Πραδέρας
  • Μποκαϊσίτο
  • Σάντα Μαρία δε Παντάσμα
  • Σαν Πέδρο δε Μπουκουμάι
  • Σαν Ραφαέλ δελ Νόρτε
  • Σαν Σεμπαστιάν δε Γιαλί
  • Σαν Χοσέ δε Μποκάι
  • Σούνι
  • Χινοτέγα