Κατάλογος αστεροειδών/701-800

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
...προηγούμενος < Κατάλογος αστεροειδών/701-800 > επόμενος...
Ονομασία Λατινική ονομασία Προσωρινή ονομασία Ημερομηνία ανακάλυψης Σημείο ανακάλυψης Ανακαλύψας(-ασα) JPL
701 Οριόλα Oriola 1910 KN 12 Ιουλίου 1910 Χαϊδελβέργη Γιόζεφ Χέλφριχ data
702 Αλάουδα Alauda 1910 KQ 16 Ιουλίου 1910 Χαϊδελβέργη Γιόζεφ Χέλφριχ data
703 Νωεμίν Noemi 1910 KT 3 Οκτωβρίου 1910 Βιέννη Γιόχαν Παλίζα data
704 Ιντεράμνια Interamnia 1910 KU 2 Οκτωβρίου 1910 Τεραμο V. Cerulli data
705 Ερμίνια Erminia 1910 KV 6 Οκτωβρίου 1910 Χαϊδελβέργη Έμιλ Ερνστ data
706 Χιρούντο Hirundo 1910 KX 9 Οκτωβρίου 1910 Χαϊδελβέργη Γιόζεφ Χέλφριχ data
707 Στάινα Steina 1910 LD 22 Δεκεμβρίου 1910 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
708 Ραφαέλα Raphaela 1911 LJ 3 Φεβρουαρίου 1911 Χαϊδελβέργη Γιόζεφ Χέλφριχ data
709 Φρινγκίλλα Fringilla 1911 LK 3 Φεβρουαρίου 1911 Χαϊδελβέργη Γιόζεφ Χέλφριχ data
710 Γερτρούδη Gertrud 1911 LM 28 Φεβρουαρίου 1911 Βιέννη Γιόχαν Παλίζα data
711 Μαρμούλλα Marmulla 1911 LN 1η Μαρτίου 1911 Βιέννη Γιόχαν Παλίζα data
712 Βολιβιανή Boliviana 1911 LO 19 Μαρτίου 1911 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
713 Λουσκινία Luscinia 1911 LS 18 Απριλίου 1911 Χαϊδελβέργη Γιόζεφ Χέλφριχ data
714 Ουλούλα Ulula 1911 LW 18 Μαΐου 1911 Χαϊδελβέργη Γιόζεφ Χέλφριχ data
715 Τρανσβααλία Transvaalia 1911 LX 22 Απριλίου 1911 Γιοχάνεσμπουργκ Χάρρυ Έντγουιν Γουντ data
716 Μπέρκλεϋ Berkeley 1911 MD 30 Ιουλίου 1911 Βιέννη Γιόχαν Παλίζα data
717 Βισμπάντα Wisibada 1911 MJ 26 Αυγούστου 1911 Χαϊδελβέργη Φραντς Κάιζερ data
718 Έριδα Erida 1911 MS 29 Σεπτεμβρίου 1911 Βιέννη Γιόχαν Παλίζα data
719 Αλβέρτος Albert 1911 MT 3 Οκτωβρίου 1911 Βιέννη Γιόχαν Παλίζα data
720 Μπολινία Bohlinia 1911 MW 18 Οκτωβρίου 1911 Χαϊδελβέργη Φραντς Κάιζερ data
721 Ταμπόρα Tabora 1911 MZ 18 Οκτωβρίου 1911 Χαϊδελβέργη Φραντς Κάιζερ data
722 Φρίντα Frieda 1911 NA 18 Οκτωβρίου 1911 Βιέννη Γιόχαν Παλίζα data
723 Αμμονία Hammonia 1911 NB 21 Οκτωβρίου 1911 Βιέννη Γιόχαν Παλίζα data
724 Χαπάγκ Hapag 1911 NC 21 Οκτωβρίου 1911 Βιέννη Γιόχαν Παλίζα data
725 Αμάντα Amanda 1911 ND 21 Οκτωβρίου 1911 Βιέννη Γιόχαν Παλίζα data
726 Ιωηλία Joella 1911 NM 22 Νοεμβρίου 1911 Γουίντσεστερ Τζόελ Χάστινγκς Μέτκαλφ data
727 Νιππονία Nipponia 1912 NT 11 Φεβρουρίου 1912 Χαϊδελβέργη Άνταμ Μάσινγκερ data
728 Λεονίσις Leonisis 1912 NU 16 Φεβρουαρίου 1912 Βιέννη Γιόχαν Παλίζα data
729 Γουατσονία Watsonia 1912 OD 9 Φεβρουαρίου 1912 Γουίντσεστερ Τζόελ Χάστινγκς Μέτκαλφ data
730 Αθανασία Athanasia 1912 OK 10 Απριλίου 1912 Βιέννη Γιόχαν Παλίζα data
731 Σόργκα Sorga 1912 OQ 15 Απριλίου 1912 Χαϊδελβέργη Άνταμ Μάσινγκερ data
732 Τγιλάκι Tjilaki 1912 OR 15 Απριλίου 1912 Χαϊδελβέργη Άνταμ Μάσινγκερ data
733 Μοκία Mocia 1912 PF 16 Σεπτεμβρίου 1912 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
734 Μπέντα Benda 1912 PH 11 Οκτωβρίου 1912 Βιέννη Γιόχαν Παλίζα data
735 Μαργάννα Marghanna 1912 PY 9 Δεκεμβρίου 1912 Χαϊδελβέργη Χάινριχ Φοχτ data
736 Χάρβαρντ Harvard 1912 PZ 16 Νοεμβρίου 1912 Γουίντσεστερ Τζόελ Χάστινγκς Μέτκαλφ data
737 Αρεκίπα Arequipa 1912 QB 7 Δεκεμβρίου 1912 Γουίντσεστερ Τζόελ Χάστινγκς Μέτκαλφ data
738 Αλαγάστα Alagasta 1913 QO 7 Ιανουαρίου 1913 Χαϊδελβέργη Φραντς Κάιζερ data
739 Μάντεβιλ Mandeville 1913 QR 7 Φεβρουαρίου 1913 Γουίντσεστερ Τζόελ Χάστινγκς Μέτκαλφ data
740 Κανταβία Cantabia 1913 QS 10 Φεβρουαρίου 1913 Γουίντσεστερ Τζόελ Χάστινγκς Μέτκαλφ data
741 Μποτολφία Botolphia 1913 QT 10 Φεβρουαρίου 1913 Γουίντσεστερ Τζόελ Χάστινγκς Μέτκαλφ data
742 Εντισόνα Edisona 1913 QU 23 Φεβρουαρίου 1913 Χαϊδελβέργη Φραντς Κάιζερ data
743 Ευγέννησις Eugenisis 1913 QV 25 Φεβρουαρίου 1913 Χαϊδελβέργη Φραντς Κάιζερ data
744 Αγουντίνα Aguntina 1913 QW 26 Φεβρουαρίου 1913 Βιέννη Γιόζεφ Ρέντεν data
745 Μαυρικία Mauritia 1913 QX 1η Μαρτίου 1913 Χαϊδελβέργη Φραντς Κάιζερ data
746 Μαρλού Marlu 1913 QY 1η Μαρτίου 1913 Χαϊδελβέργη Φραντς Κάιζερ data
747 Γουίντσεστερ Winchester 1913 QZ 7 Μαρτίου 1913 Γουίντσεστερ Τζόελ Χάστινγκς Μέτκαλφ data
748 Σιμέισα Simeisa 1913 RD 14 Μαρτίου 1913 Σιμέις Γκριγκόρι Νεουγμίν data
749 Μαλζόβια Malzovia 1913 RF 5 Απριλίου 1913 Σιμέις Σεργκέι Μπελυάφσκι data
750 Όσκαρ Oskar 1913 RG 28 Απριλίου 1913 Βιέννη Γιόχαν Παλίζα data
751 Φάινα Faina 1913 RK 28 Απριλίου 1913 Σιμέις Γκριγκόρι Νεουγμίν data
752 Σουλαμίτις Sulamitis 1913 RL 30 Απριλίου 1913 Σιμέις Γκριγκόρι Νεουγμίν data
753 Τιφλίς Tiflis 1913 RM 30 Απριλίου 1913 Σιμέις Γκριγκόρι Νεουγμίν data
754 Μαλαμπάρ Malabar 1906 UT 22 Αυγούστου 1906 Χαϊδελβέργη Άουγκουστ Κοπφ data
755 Κουιντίλλα Quintilla 1908 CZ 6 Απριλίου 1908 Τάουντον Τζόελ Χάστινγκς Μέτκαλφ data
756 Λιλλιάνα Lilliana 1908 DC 26 Απριλίου 1908 Τάουντον Τζόελ Χάστινγκς Μέτκαλφ data
757 Πορτλανδία Portlandia 1908 EJ 30 Σεπτεμβρίου 1908 Τάουντον Τζόελ Χάστινγκς Μέτκαλφ data
758 Μανκουνία Mancunia 1912 PE 18 Μαΐου 1912 Γιοχάνεσμπουργκ Χάρρυ Έντγουιν Γουντ data
759 Οινοφόρος Vinifera 1913 SJ 26 Αυγούστου 1913 Χαϊδελβέργη Φραντς Κάιζερ data
760 Μάσινγκα Massinga 1913 SL 28 Αυγούστου 1913 Χαϊδελβέργη Φραντς Κάιζερ data
761 Μπρεντέλια Brendelia 1913 SO 8 Σεπτεμβρίου 1913 Χαϊδελβέργη Φραντς Κάιζερ data
762 Πούλκοβα Pulcova 1913 SQ 3 Σεπτεμβρίου 1913 Σιμέις Γκριγκόρι Νεουγμίν data
763 Κουπίδο Cupido 1913 ST 25 Σεπτεμβρίου 1913 Χαϊδελβέργη Φραντς Κάιζερ data
764 Γκεντάνια Gedania 1913 SU 26 Σεπτεμβρίου 1913 Χαϊδελβέργη Φραντς Κάιζερ data
765 Ματτιάκα Mattiaca 1913 SV 26 Σεπτεμβρίου 1913 Χαϊδελβέργη Φραντς Κάιζερ data
766 Μογουντία Moguntia 1913 SW 29 Σεπτεμβρίου 1913 Χαϊδελβέργη Φραντς Κάιζερ data
767 Μπόντια Bondia 1913 SX 23 Σεπτεμβρίου 1913 Γουίντσεστερ Τζόελ Χάστινγκς Μέτκαλφ data
768 Στρουβεανή Struveana 1913 SZ 4 Οκτωβρίου 1913 Σιμέις Γκριγκόρι Νεουγμίν data
769 Τατιάνα Tatjana 1913 TA 6 Οκτωβρίου 1913 Σιμέις Γκριγκόρι Νεουγμίν data
770 Μπαλί Bali 1913 TE 31 Οκτωβρίου 1913 Χαϊδελβέργη Άνταμ Μάσινγκερ data
771 Λιμπέρα Libera 1913 TO 21 Νοεμβρίου 1913 Βιέννη Γιόζεφ Ρέντεν data
772 Τανέτε Tanete 1913 TR 19 Δεκεμβρίου 1913 Χαϊδελβέργη Άνταμ Μάσινγκερ data
773 Ίρμιντράουντ Irmintraud 1913 TV 22 Δεκεμβρίου 1913 Χαϊδελβέργη Φραντς Κάιζερ data
774 Αρμόρ Armor 1913 TW 19 Δεκεμβρίου 1913 Παρίσι Σαρλ λε Μορβάν data
775 Λυμιέρ Lumiere 1914 TX 6 Ιανουαρίου 1914 Νίκαια Ζοαννύ-Φιλίπ Λαγκρυλά, data
776 Βερβερικία Berbericia 1914 TY 24 Ιανουαρίου 1914 Χαϊδελβέργη Άνταμ Μάσινγκερ data
777 Γουτεμβέργα Gutemberga 1914 TZ 24 Ιανουαρίου 1914 Χαϊδελβέργη Φραντς Κάιζερ data
778 Θεοβάλδη Theobalda 1914 UA 25 Ιανουαρίου 1914 Χαϊδελβέργη Φραντς Κάιζερ data
779 Νίνα Nina 1914 UB 25 Ιανουαρίου 1914 Σιμέις Γκριγκόρι Νεουγμίν data
780 Αρμενία Armenia 1914 UC 25 Ιανουαρίου 1914 Σιμέις Γκριγκόρι Νεουγμίν data
781 Καρτβελία Kartvelia 1914 UF 25 Ιανουαρίου 1914 Σιμέις Γκριγκόρι Νεουγμίν data
782 Μοντεφιόρε Montefiore 1914 UK 18 Μαρτίου 1914 Βιέννη Γιόχαν Παλίζα data
783 Νόρα Nora 1914 UL 18 Μαρτίου 1914 Βιέννη Γιόχαν Παλίζα data
784 Πικερινγκία Pickeringia 1914 UM 20 Μαρτίου 1914 Γουίντσεστερ Τζόελ Χάστινγκς Μέτκαλφ data
785 Τσβετάνα Zwetana 1914 UN 30 Μαρτίου 1914 Χαϊδελβέργη Άνταμ Μάσινγκερ data
786 Μπρεντίχινα Bredichina 1914 UO 20 Απριλίου 1914 Χαϊδελβέργη Φραντς Κάιζερ data
787 Μόσκβα Moskva 1914 UQ 20 Απριλίου 1914 Σιμέις Γκριγκόρι Νεουγμίν data
788 Χοχενστάινα Hohensteina 1914 UR 28 Απριλίου 1914 Χαϊδελβέργη Φραντς Κάιζερ data
789 Λένα Lena 1914 UU 24 Ιουνίου 1914 Σιμέις Γκριγκόρι Νεουγμίν data
790 Πρετόρια Pretoria 1912 NW 16 Ιανουαρίου 1912 Γιοχάνεσμπουργκ Χάρρυ Έντγουιν Γουντ data
791 Ανί Ani 1914 UV 29 Ιουνίου 1914 Σιμέις Γκριγκόρι Νεουγμίν data
792 Μετκαλφία Metcalfia 1907 ZC 20 Μαρτίου 1907 Τάουντον Τζόελ Χάστινγκς Μέτκαλφ data
793 Αριζόνα Arizona 1907 ZD 9 Απριλίου 1907 Φλάγκσταφ Πέρσιβαλ Λόουελ data
794 Ειρηναία Irenaea 1914 VB 27 Αυγούστου 1914 Βιέννη Γιόχαν Παλίζα data
795 Φίνι Fini 1914 VE 26 Σεπτεμβρίου 1914 Βιέννη Γιόχαν Παλίζα data
796 Ζαρίτα Sarita 1914 VH 15 Οκτωβρίου 1914 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
797 Μοντάνα Montana 1914 VR 17 Νοεμβρίου 1914 Μπέργκεντορφ Χόλγκερ Τίλε data
798 Ρουθ Ruth 1914 VT 21 Νοεμβρίου 1914 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
799 Γκουντούλα Gudula 1915 WO 9 Μαρτίου 1915 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
800 Κρεσμάνια Kressmannia 1915 WP 20 Μαρτίου 1915 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
...προηγούμενος < Κατάλογος αστεροειδών/701-800 > επόμενος...


Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα List of minor planets/701–800 της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).