Κατάλογος αστεροειδών/801-900

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
...προηγούμενος < Κατάλογος αστεροειδών/801-900 > επόμενος...
Ονομασία Λατινική ονομασία Προσωρινή ονομασία Ημερομηνία ανακάλυψης Σημείο ανακάλυψης Ανακαλύψας(-ασα) JPL
801 Χελβέρθια Helwerthia 1915 WQ 20 Μαρτίου 1915 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
802 Επυάξα Epyaxa 1915 WR 20 Μαρτίου 1915 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
803 Πίκα Picka 1915 WS 21 Μαρτίου 1915 Βιέννη Γιόχαν Παλίζα data
804 Ισπανία Hispania 1915 WT 20 Μαρτίου 1915 Βαρκελώνη Χοσέπ Κόμας Σολά data
805 Χορμούτια Hormuthia 1915 WW 17 Απριλίου 1915 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
806 Γκυλντενία Gyldenia 1915 WX 18 Απριλίου 1915 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
807 Σερασκία Ceraskia 1915 WY 18 Απριλίου 1915 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
808 Μερξία Merxia 1901 GY 11 Οκτωβρίου 1901 Χαϊδελβέργη Λουίτζι Καρνέρα data
809 Λουνδία Lundia 1915 XP 11 Αυγούστου 1915 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
810 Άτοσσα Atossa 1915 XQ 8 Σεπτεμβρίου 1915 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
811 Ναουχάιμα Nauheima 1915 XR 8 Σεπτεμβρίου 1915 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
812 Αδέλα Adele 1915 XV 8 Σεπτεμβρίου 1915 Σιμέις της Κριμαίας Σεργκέι Μπελυάφσκι data
813 Μπαούμεια Baumeia 1915 YR 28 Νοεμβρίου 1915 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
814 Ταυρίς Tauris 1916 YT 2 Ιανουαρίου 1916 Σιμέις της Κριμαίας Γκριγκόρι Νεουγμίν data
815 Κοππελία Coppelia 1916 YU 2 Φεβρουαρίου 1916 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
816 Ιουλιανή Juliana 1916 YV 8 Φεβρουαρίου 1916 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
817 Αννίκα Annika 1916 YW 6 Φεβορυαρίου 1916 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
818 Καπτεϋνία Kapteynia 1916 YZ 21 Φεβρουαρίου 1916 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
819 Μπαρναρντιάνα Barnardiana 1916 ZA 3 Μαρτίου 1916 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
820 Αδριανή Adriana 1916 ZB 30 Μαρτίου 1916 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
821 Φάννυ Fanny 1916 ZC 31 Μαρτίου 1916 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
822 Λαλάγη Lalage 1916 ZD 31 Μαρτίου 1916 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
823 Σισύγαμβις Sisigambis 1916 ZG 31 Μαρτίου 1916 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
824 Αναστασία Anastasia 1916 ZH 25 Μαρτίου 1916 Σιμέις της Κριμαίας Γκριγκόρι Νεουγμίν data
825 Τανίνα Tanina 1916 ZL 27 Μαρτίου 1916 Σιμέις της Κριμαίας Γκριγκόρι Νεουγμίν data
826 Ερρίκα Henrika 1916 ZO 28 Απριλίου 1916 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
827 Βολφιανή Wolfiana 1916 ZW 29 Αυγούστου 1916 Βιέννη Γιόχαν Παλίζα data
828 Λιντεμάννια Lindemannia 1916 ZX 29 Αυγούστου 1916 Βιέννη Γιόχαν Παλίζα data
829 Ακαδημία Academia 1916 ZY 25 Αυγούστου 1916 Σιμέις της Κριμαίας Γκριγκόρι Νεουγμίν data
830 Πετρουπολιτανή Petropolitana 1916 ZZ 25 Αυγούστου 1916 Σιμέις της Κριμαίας Γκριγκόρι Νεουγμίν data
831 Στάτειρα Stateira 1916 AA 20 Σεπτεμβρίου 1916 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
832 Κάριν Karin 1916 AB 20 Σεπτεμβρίου 1916 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
833 Μόνικα Monica 1916 AC 20 Σεπτεμβρίου 1916 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
834 Μπερναμία Burnhamia 1916 AD 20 Σεπτεμβρίου 1916 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
835 Ολίβια Olivia 1916 AE 23 Σεπτεμβρίου 1916 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
836 Ιόλη Jole 1916 AF 23 Σεπτεμβρίου 1916 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
837 Σβαρτσίλδη Schwarzschilda 1916 AG 23 Σεπτεμβρίου 1916 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
838 Σεραφίνα Seraphina 1916 AH 24 Σεπτεμβρίου 1916 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
839 Βάλμποργκ Valborg 1916 AJ 24 Σεπτεμβρίου 1916 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
840 Ζηνοβία Zenobia 1916 AK 25 Σεπτεμβρίου 1916 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
841 Αραμπέλλα Arabella 1916 AL 1η Οκτωβρίου 1916 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
842 Κέρστιν Kerstin 1916 AM 1η Οκτωβρίου 1916 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
843 Νικολάια Nicolaia 1916 AN 30 Σεπτεμβρίου 1916 Μπέργκεντορφ Χόλγκερ Τίλε data
844 Λεοντίνη Leontina 1916 AP 1η Οκτωβρίου 1916 Βιέννη Γιόζεφ Ρέντεν data
845 Νάιμα Naëma 1916 AS 16 Νοεμβρίου 1916 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
846 Λιππέρτα Lipperta 1916 AT 26 Νοεμβρίου 1916 Μπέργκεντορφ K. Gyllenberg data
847 Αγνεία Agnia 1915 XX 2 Σεπτεμβρίου 1915 Σιμέις της Κριμαίας Γκριγκόρι Νεουγμίν data
848 Ίννα Inna 1915 XS 5 Σεπτεμβρίου 1915 Σιμέις της Κριμαίας Γκριγκόρι Νεουγμίν data
849 Άρα Ara 1912 NY 9 Φεβρουαρίου 1912 Σιμέις της Κριμαίας Σεργκέι Μπελυάφσκι data
850 Αλτόνα Altona 1916 S24 27 Μαρτίου 1916 Σιμέις της Κριμαίας Σεργκέι Μπελυάφσκι data
851 Τσαϊσία Zeissia 1916 S26 2 Απριλίου 1916 Σιμέις της Κριμαίας Σεργκέι Μπελυάφσκι data
852 Βλαδιλένα Wladilena 1916 S27 2 Απριλίου 1916 Σιμέις της Κριμαίας Σεργκέι Μπελυάφσκι data
853 Νανσενία Nansenia 1916 S28 2 Απριλίου 1916 Σιμέις της Κριμαίας Σεργκέι Μπελυάφσκι data
854 Φρόστια Frostia 1916 S29 3 Απριλίου 1916 Σιμέις της Κριμαίας Σεργκέι Μπελυάφσκι data
855 Νιουκόμπια Newcombia 1916 ZP 3 Απριλίου 1916 Σιμέις της Κριμαίας Σεργκέι Μπελυάφσκι data
856 Μπακλούνδη Backlunda 1916 S30 3 Απριλίου 1916 Σιμέις της Κριμαίας Σεργκέι Μπελυάφσκι data
857 Γκλαζενάπια Glasenappia 1916 S33 6 Απριλίου 1916 Σιμέις της Κριμαίας Σεργκέι Μπελυάφσκι data
858 Ελ Τζεζάιρ El Djezaïr 1916 a 26 Μαΐου 1916 Αλγέρι Φρεντερίκ Συ data
859 Μπουζαρέα Bouzaréah 1916 c 2 Οκτωβρίου 1916 Αλγέρι Φρεντερίκ Συ data
860 Ουρσίνα Ursina 1917 BD 22 Ιανουαρίου 1917 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
861 Αΐντα Aïda 1917 BE 22 Ιανουαρίου 1917 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
862 Φράντσια Franzia 1917 BF 28 Ιανουαρίου 1917 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
863 Μπενκοέλα Benkoela 1917 BH 9 Φεβρουαρίου 1917 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
864 Άαζε Aase A921 SB 30 Σεπτεμβρίου 1921 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
865 Τσουμπάιντα Zubaida 1917 BO 15 Φεβρουαρίου 1917 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
866 Φατμέ Fatme 1917 BQ 25 Φεβρουαρίου 1917 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
867 Κοβάτσια Kovacia 1917 BS 25 Φεβρουαρίου 1917 Βιέννη Γιόχαν Παλίζα data
868 Λόβα Lova 1917 BU 26 Απρίλίου 1917 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
869 Μελλένα Mellena 1917 BV 9 Μαΐου 1917 Μπέργκεντορφ Ρίχαρντ Σορ data
870 Μαντώ Manto 1917 BX 12 Μαΐου 1917 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
871 Άμνερις Amneris 1917 BY 14 Μαΐου 1917 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
872 Χόλντα Holda 1917 BZ 21 Μαΐου 1917 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
873 Μεχθίλδη Mechthild 1917 CA 21 Μαΐου 1917 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
874 Ροτράουτ Rotraut 1917 CC 25 Μαΐου 1917 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
875 Νύμφη Nymphe 1917 CF 19 Μαΐου 1917 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
876 Σκοτ Scott 1917 CH 20 Ιουνίου 1917 Βιέννη Γιόχαν Παλίζα data
877 Βαλκυρία Walküre 1915 S7 13 Σεπτεμβρίου 1915 Σιμέις της Κριμαίας Γκριγκόρι Νεουγμίν data
878 Μίλντρεντ Mildred 1916 f 6 Σεπτεμβρίου 1916 Mount Wilson S. B. Nicholson data
879 Ρικάρντα Ricarda 1917 CJ 22 Ιουλίου 1917 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
880 Χέρμπα Herba 1917 CK 22 Ιουλίου 1917 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
881 Αθηνά Athene 1917 CL 22 Ιουλίου 1917 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
882 Σβετλάνα Swetlana 1917 CM 15 Αυγούστου 1917 Σιμέις της Κριμαίας Γκριγκόρι Νεουγμίν data
883 Ματτεράνια Matterania 1917 CP 14 Σεπτεμβρίου 1917 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
884 Πρίαμος Priamus 1917 CQ 22 Σεπτεμβρίου 1917 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
885 Ούλρικε Ulrike 1917 CX 23 Σεπτεμβρίου 1917 Σιμέις της Κριμαίας Σεργκέι Μπελυάφσκι data
886 Ουασινγκτονία Washingtonia 1917 b 16 Νοεμβρίου 1917 Ουάσιγκτον Τζωρτζ Χένρι Πέτερς data
887 Αλίντα Alinda 1918 DB 3 Ιανουαρίου 1918 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
888 Παρύσατις Parysatis 1918 DC 2 Φεβρουαρίου 1918 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
889 Ερινύα Erynia 1918 DG 5 Μαρτίου 1918 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
890 Βαλτράουτ Waltraut 1918 DK 11 Μαρτίου 1918 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
891 Γκούνχιλντ Gunhild 1918 DQ 17 Μαΐου 1918 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
892 Ζεελιγκέρια Seeligeria 1918 DR 31 Μαΐου 1918 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
893 Λεοπόλδεια Leopoldina 1918 DS 31 Μαΐου 1918 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
894 Έρντα Erda 1918 DT 4 Ιουνίου 1918 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
895 Ηλιώ Helio 1918 DU 11 Ιουλίου 1918 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
896 Σφιγξ Sphinx 1918 DV 1η Αυγούστου 1918 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
897 Λυσιστράτη Lysistrata 1918 DZ 3 Αυγούστου 1918 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
898 Χίλντεγκαρντ Hildegard 1918 EA 3 Αυγούστου 1918 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
899 Ιοκάστη Jokaste 1918 EB 3 Αυγούστου 1918 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
900 Ροζαλίνδη Rosalinde 1918 EC 10 Αυγούστου 1918 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
...προηγούμενος < Κατάλογος αστεροειδών/801-900 > επόμενος...


Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα List of minor planets/801–900 της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).