Κατάλογος έργων του Φρα Αντζέλικο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η σελίδα αυτή είναι εικονογραφημένος κατάλογος των έργων του Φρα Αντζέλικο σε χρονολογική (όχι απολύτως βέβαιη) σειρά.

Α. Έργα διάφορα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πίνακας Τίτλος Χρονολογία Τεχνική και Διαστάσεις (σε εκατ.) Χώρος Παρατηρήσεις
Angelico, tebaide.jpg Θηβαΐδα μεταξύ 1418 και 1420 τέμπερα σε ξύλο
73,5x208 cm
Φλωρεντία, Ουφίτσι αποδιδόμενο στον Αντζέλικο
Angelico, pala di fiesole, full.jpg Pala di Fiesole
Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι με αγγέλους και αγίους
μεταξύ 1424 και 1430 τέμπερα σε πάνελ
212 x 237cm
Φιέζολε, San Domenico
Beato angelico, predella della pala di fiesole 00.jpg Pala di Fiesole – πρεντέλλα :
Ο αναστημένος Χριστός λατρευόμενος από αγγέλους, προφήτες, αγίους και μέλη του Τάγματος των Δομηνικανών -1
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Beato angelico, predella della pala di fiesole 03.jpg Pala di Fiesole – πρεντέλλα :
Ο αναστημένος Χριστός λατρευόμενος από αγγέλους, προφήτες, αγίους και μέλη του Τάγματος των Δομηνικανών -2
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Beato angelico, predella della pala di fiesole 01.jpg Pala di Fiesole – πρεντέλλα :
Ο αναστημένος Χριστός λατρευόμενος από αγγέλους, προφήτες, αγίους και μέλη του Τάγματος των Δομηνικανών -3
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Beato angelico, predella della pala di fiesole 02.jpg Pala di Fiesole – πρεντέλλα :
Ο αναστημένος Χριστός λατρευόμενος από αγγέλους, προφήτες, αγίους και μέλη του Τάγματος των Δομηνικανών -4
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Beato angelico, predella della pala di fiesole 04.jpg Pala di Fiesole – πρεντέλλα :
Ο αναστημένος Χριστός λατρευόμενος από αγγέλους, προφήτες, αγίους και μέλη του Τάγματος των Δομηνικανών -5
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Angelico, pala di san pier maggiore, 1425 ca..jpg Τρίπτυχο του Αγίου Πέτρου Μάρτυρα
Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι με Αγίους Δομήνικο
μεταξύ των αετωμάτων σκηνές του βίου του αγίου
1428-1429 τέμπερα σε ξύλο
137x168 cm
Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco
Angelico, prova del fuoco di san francesco davanti al sultano, 1435-1440 ca.JPG Πρεντέλλα με ιστορίες Φραγκισκανών :
Η δοκιμασία της φωτιάς ενώπιον του σουλτάνου
1429; 1440 ; τέμπερα σε ξύλο
27x31 cm
Altenburg, Lindenau Museum πρόκειται για διασκορπισμένη πρεντέλλα μεγάλης εικόνας βωμού, χαμένης ή μη προσδιορισμένης ακόμη
Angelico, stimmate di san francesco, pinacoteca vaticana.jpg Πρεντέλλα με ιστορίες Φραγκισκανών :
Ο Άγιος Φραγκίσκος δέχεται τα στίγματα
1429; 1440 ; τέμπερα σε ξύλο
27,5x26 cm
Ρώμη, Pinacoteca Vaticana
Angelico, incontro tra san francesco e san domenico.jpg Πρεντέλλα με ιστορίες Φραγκισκανών :
Συνάντηση του Αγίου Φραγκίσκου με τον Άγιο Δομήνικο
1429; 1440 ; τέμπερα σε ξύλο
26x31 cm
Βερολίνο, Πινακοθήκη
Angelico, apparizione di san francesco.jpg Πρεντέλλα με ιστορίες Φραγκισκανών :
Η εμφάνιση του Αγίου στους μοναχούς της Αρλ
1429; 1440 ; τέμπερα σε ξύλο
26x31 cm
Βερολίνο, Πινακοθήκη
Angelico, compianto di san Francesco 01.jpg Πρεντέλλα με ιστορίες Φραγκισκανών :
Η κηδεία του Αγίου Φραγκίσκου
1429; 1440 ; τέμπερα σε ξύλο
28x70 cm
Βερολίνο, Πινακοθήκη
'The Apostle Saint James the Greater Freeing the Magician Hermogenes'.jpg Πρεντέλλα των Αγίων Ιακώβου και Λουκίας :
Ο Άγιος Ιάκωβος ελευθερώνει τον μάγο Ερμογένη
περί το 1426-1428 τέμπερα σε ξύλο
26,8x23,8 cm
Φορτ Γουόρθ (Τέξας), Kimbell Art Museum πρόκειται επίσης για διασκορπισμένη πρεντέλλα μεγάλης εικόνας βωμού, χαμένης ή μη προσδιορισμένης ακόμη
Fra Angelico 002.jpg Πρεντέλλα των Αγίων Ιακώβου και Λουκίας :
Η ονοματοδοσία του Βαπτιστή
περί το 1426-1428 τέμπερα σε ξύλο
26×24 cm
Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco
Angelico, dormitio virginis, philadelphia.JPG Πρεντέλλα των Αγίων Ιακώβου και Λουκίας :
Η Κοίμηση της Θεοτόκου
περί το 1426-1428 τέμπερα σε ξύλο
26x52,9 cm
Φιλαδέλφεια, Museum of Art
Angelico, incontro tra i santi domencio e francesco.jpg Πρεντέλλα των Αγίων Ιακώβου και Λουκίας :
Συνάντηση του Αγίου Φραγκίσκου με τον Άγιο Δομήνικο
περί το 1426-1428 τέμπερα σε ξύλο
26x26,7 cm
Σαν Φρανσίσκο, Legion of Honor (Fine Arts Museums)
Angelico, visione di santa lucia.jpg Πρεντέλλα των Αγίων Ιακώβου και Λουκίας :
Εμφάνιση της Αγίας Αγάθης στην Αγία Λουκία
περί το 1426-1428 τέμπερα σε ξύλο Νέα Υόρκη, ιδιωτική συλλογή Richard L. Feigen
Beato angelico, madonna col bambino, 1430 ca., 189x81.jpg Παρθένος και Βρέφος περί το 1430 τέμπερα σε ξύλο
189x81
Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco
Angelico, madonna col bambino e dodici angeli, 1430 circa.jpg Παρθένος και Βρέφος με δώδεκα αγγέλους 1430-1433 τέμπερα σε πάνελ
37 x 28 cm
Φραγκφούρτη, Μουσείο Σταίντελ
Fra Angelico 009.jpg Δευτέρα Παρουσία περί το 1431 τέμπερα σε ξύλο
105x210 cm
Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco a Firenze
Fra Angelico 069.jpg Ευαγγελισμός της Κορτόνα 1430 τέμπερα σε ξύλο
175x180 cm
Κορτόνα, Museo diocesano
Angelico, annunciazione di cortona, predella, natività della vergine.jpg Ευαγγελισμός της Κορτόνα – πρεντέλλα :
Η γέννηση της Παρθένου
23 x 14 cm Κορτόνα, Museo diocesano
Sposalizio dela vergine, predella annunciazione di cortona.jpg Ευαγγελισμός της Κορτόνα – πρεντέλλα :
Οι γάμοι της Παρθένου
Κορτόνα, Museo diocesano
Angelico, visitazione da predella annunciazioe di cortona.jpg Ευαγγελισμός της Κορτόνα – πρεντέλλα :
Η Επίσκεψη
Κορτόνα, Museo diocesano
Angelico, adorazione dei magi da predella annunciazioe di cortona.jpg Ευαγγελισμός της Κορτόνα – πρεντέλλα :
Η προσκύνηση των Μάγων
Κορτόνα, Museo diocesano
Angelico, cortona poliptych, predella 01.jpg Ευαγγελισμός της Κορτόνα – πρεντέλλα :
Υπαπαντή
Κορτόνα, Museo diocesano
Angelico, annunciazione di cortona, predella, dormitio virginis.jpg Ευαγγελισμός της Κορτόνα – πρεντέλλα :
Η Κοίμηση της Θεοτόκου
Κορτόνα, Museo diocesano
Angelico, annunciazione di cortona, predella.jpg Ευαγγελισμός της Κορτόνα – πρεντέλλα :
Η Παναγία δίνει σε όραμα τον χιτώνα των Δομινικανών στον Άγιο Δομήνικο
Κορτόνα, Museo diocesano
Angelico, pala di annalena con predella.jpg Pala di Annalena
Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι με Αγίους
1430 τέμπερα σε ξύλο
108×202 cm
Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco
Angelico, san damniano riceve denaro.jpg Pala di Annalena - predella :
Ο Άγιος Δαμιανός δέχεται τα χρήματα
Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco ασυμφωνία των ειδικών ως προς την απόδοση της πρεντέλλας στον Αντζέλικο
Angelico, San Cosma e San Damiano davanti al proconsole Lisia.jpg Pala di Annalena - predella :
Οι Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός ενώπιον του ανθύπατου Λυσία
Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco
Angelico, San Cosma e San Damiano salvati dall'annegamento.jpg Pala di Annalena - predella  :
Οι Άγιοι σώζονται από πνιγμό
Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco
Angelico, San Cosma e San Damiano vanamente condannati al rogo.jpg Pala di Annalena - predella :
Οι Άγιοι ανεβαίνουν στην πυρά αλλά δεν καίγονται
Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco
Angelico, San Cosma e San Damiano vanamente crocifissi e lapidati.jpg Pala di Annalena - predella :
Οι Άγιοι σταυρώνονται και λιθοβολούνται αλλά επιζούν
Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco
Angelico, martirio di San Cosma e San Damiano.jpg Pala di Annalena - predella :
Αποκεφαλισμός των Αγίων
Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco
Angelico, guarigione diacono, zurigo.jpg Pala di Annalena - predella :
Οι Άγιοι θεραπεύουν τον διάκονο
Ζυρίχη, Kunsthaus
Annunciation angelico valdarno.jpg Ευαγγελισμός του San Giovanni Valdarno 1430-1432 τέμπερα σε ξύλο
195x158 cm
San Giovanni Valdarno, Museo della basilica di Santa Maria delle Grazie
Angelico, reliquiario con annunciazione e adorazione dei magi.jpg Ευαγγελισμός και Προσκύνηση των Μάγων (λειψανοθήκη) 1430-1434 42 × 25 cm Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco
Angelico, morte e assunzione della Vergine, 62x38,5 cm.jpg Κοίμηση και Ανάληψη της Θεοτόκου (λειψανοθήκη) 1430-1434 62 × 38.5 cm Βοστώνη, Isabella Stewart Gardner Museum
Angelico, reliquiario con incoronazione della Vergine.jpg Η στέψη της Παρθένου (λειψανοθήκη) 1430-1434 Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco
Angelico, madonna della stella, 60x30 cm.jpg Madonna della Stella (λειψανοθήκη) 1430-1434 Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco
Fra Angelico 073.jpg Αποκαθήλωση 1432  ; τέμπερα σε ξύλο
176 × 185 cm
Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco
Fra Angelico 081.jpg Η στέψη της Παρθένου περί το 1432 τέμπερα σε ξύλο
112x114 cm
Φλωρεντία, Ουφίτσι
Amgelico, matrimonio della vergine, 19x50, predella dell'incoronazione della vergine.jpg Η στέψη της Παρθένου (Ουφίτσι) : – πρεντέλλα
Οι γάμοι της Παρθένου
Φλωρεντία, Ουφίτσι
Amgelico, morte della vergine, 19x50, predella dell'incoronazione della vergine.jpg Η στέψη της Παρθένου (Ουφίτσι) : – πρεντέλλα
Η Κοίμηση της Θεοτόκου
Φλωρεντία, Ουφίτσι
Angelico, linaioli tabernacle 02.jpg Tabernacolo dei Linaioli (Ναΐσκος των λινεμπόρων)
Παρθένος και Βρέφος
1432-1433 τέμπερα σε ξύλο
260x330 cm
Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco σε γλυπτική του Λορέντσο Γκιμπέρτι
Angelico, linaioli tabernacle 01.jpg Tabernacolo dei Linaioli - κλειστό :
Οι Άγιοι Λουκάς και Πέτρος
Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco
Angelico, linaioli tabernacle 04.jpg Tabernacolo dei Linaioli – πρεντέλλα :
Ο Άγιος Πέτρος υπαγορεύει το Ευαγγέλιο στον Άγιο Μάρκο
39 x56 cm Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco
Angelico, linaioli tabernacle 03.jpg Tabernacolo dei Linaioli – πρεντέλλα :
Η προσκύνηση των Μάγων
39 x56 cm Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco
Angelico, linaioli tabernacle 05.jpg Tabernacolo dei Linaioli – πρεντέλλα :
Το μαρτύριο του Αγίου Μάρκου
39 x 56 cm
La Anunciación, de Fra Angelico.jpg Ευαγγελισμός 1433-1435, τέμπερα σε ξύλο
194 × 194 cm
Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Angelico, predella dell'annunciazione 01 natività e sposalizio della vergine.JPG Ευαγγελισμός (Πράδο) – πρεντέλλα :
Γέννηση και Γάμοι της Παρθένου
Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Angelico, predella dell'annunciazione 02 visitazione.JPG Ευαγγελισμός (Πράδο) – πρεντέλλα :
Η Επίσκεψη
Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Angelico, predella dell'annunciazione 03 natività.JPG Ευαγγελισμός (Πράδο) – πρεντέλλα :
Η προσκύνηση των Μάγων
Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Angelico, predella dell'annunciazione 04 presentazione al tempio.JPG Ευαγγελισμός (Πράδο) – πρεντέλλα :
Υπαπαντή
Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Angelico, predella dell'annunciazione 05 dormitio virginis.JPG Ευαγγελισμός (Πράδο) – πρεντέλλα :
Η Κοίμηση της Θεοτόκου
Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Fra Angelico 078.jpg Η στέψη της Παρθένου 1434-1435 τέμπερα σε ξύλο
213×211 cm
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Angelico, predella dell'incoronazione della vergine del louvre, storie di san domenico, 1434-35 01.jpg Η στέψη της Παρθένου (Λούβρο) - πρεντέλλα :
Το όνειρο του Ιννοκέντιου Γ΄ και Η εμφάνιση των Αγίων Πέτρου και Παύλου στον Άγιο Δομήνικο
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Angelico, predella dell'incoronazione della vergine del louvre, storie di san domenico, 1434-35 02 resurrezione di napoleone orsini.jpg Η στέψη της Παρθένου (Λούβρο) - πρεντέλλα :
Η ανάσταση της Napoleone Orsini
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Angelico, predella dell'incoronazione della vergine del louvre, storie di san domenico, 1434-35 04 cristo dal sepolcro.jpg Η στέψη της Παρθένου (Λούβρο) - πρεντέλλα :
Ο Χριστός εξερχόμενος του τάφου
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Angelico, predella dell'incoronazione della vergine del louvre, storie di san domenico, 1434-35 05 disputa di san domenico.jpg Η στέψη της Παρθένου (Λούβρο) - πρεντέλλα :
Η λογομαχία του Αγίου Δομηνίκου
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Angelico, predella dell'incoronazione della vergine del louvre, storie di san domenico, 1434-35 06 san Domenico e i compagni.jpg Η στέψη της Παρθένου (Λούβρο) - πρεντέλλα :
Ο Άγιος Δομήνικος και οι σύντροφοί του κατά την ίδρυση της μοναστικής τους κοινότητας
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Angelico, predella dell'incoronazione della vergine del louvre, storie di san domenico, 1434-35 07 morte di San Domenico.jpg Η στέψη της Παρθένου (Λούβρο) - πρεντέλλα :
Ο θάνατος του Αγίου Δομηνίκου
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Angelico, madonna col bambino, uffizi, 1450s.jpg Madonna di Pontassieve 1435  ; 1450 ; τέμπερα και χρυσό σε ξύλο
134x59 cm
Φλωρεντία, Ουφίτσι αποδιδόμενο στον Αντζέλικο
Angelico, crocefissione con san domenico, louvre.jpg Σταύρωση με τον Άγιο Δομήνικο 1435 circa αποκολλημένη νωπογραφία
435x260 cm.
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Angelico, maria tra i santi domenico e tommaso d'aquino.jpg Παρθένος και Βρέφος με τους Αγίους Δομήνικο και Θωμά Ακινάτη περί το 1435 αποκολλημένη νωπογραφία
196x184 cm
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Fra Angelico 076.jpg Θρήνος για τον νεκρό Χριστό 1436 τέμπερα σε ξύλο
105x164 cm
Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco a Firenze.
Angelico, cortona poliptych 01.jpg Τρίπτυχο της Κορτόνα 1436-1437 τέμπερα σε ξύλο
218x240 cm
Κορτόνα, Museo Diocesano
Perugia altarpiece, angelico.jpg Pala di Perugia
Παρθένος και Βρέφος με αγίους
1438 τέμπερα σε ξύλο Περούτζια, Galleria Nazionale dell'Umbria a Perugia
Fra Angelico 086.jpg Pala di Perugia - πρεντέλλα :
Γέννηση, εκπαίδευση και αγαθοεργία του Αγίου Νικολάου
Ρώμη, Pinacoteca Vaticana
Fra Angelico 089.jpg Pala di Perugia - πρεντέλλα :
Θάνατος και ανάληψη του Αγίου Νικολάου
Ρώμη, Pinacoteca Vaticana
TotalPalaSanMarco.jpg Pala di San Marco
Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι με Αγίους
1440 circa τέμπερα σε ξύλο
κεντρικό τμήμα 220×227 cm
Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco
Angelico, predella dei santi cosma e damiano da pala di san marco, guarigione di palladia.jpg Pala di San Marco - πρεντέλλα :
Η θεραπεία της Παλλαδίας
περίπου 36×46 cm Ουάσινγκτον, National Gallery of Art Ιστορίες των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού
Angelico, predella dei santi cosma e damiano da pala di san marco, davanti a lisius.jpg Pala di San Marco - πρεντέλλα :
Οι Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός ενώπιον του ανθύπατου Λυσία
περίπου 36×46 cm Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
Angelico, predella dei santi cosma e damiano da pala di san marco, salvataggio.jpg Pala di San Marco - πρεντέλλα :
Οι Άγιοι σώζονται από πνιγμό
περίπου 36×46 cm Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
Angelico, predella dei santi cosma e damiano da pala di san marco, condanna.jpg Pala di San Marco - πρεντέλλα :
Οι Άγιοι ανεβαίνουν στην πυρά αλλά δεν καίγονται
περίπου 36×46 cm Δουβλίνο, National Gallery of Ireland
Entombment of Christ (Fra Angelico).jpg Pala di San Marco - πρεντέλλα :
Η Ταφή
περίπου 36×46 cm Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
Angelico, predella dei santi cosma e damiano da pala di san marco, crocefissione.jpg Pala di San Marco - πρεντέλλα :
Οι Άγιοι σταυρώνονται και λιθοβολούνται αλλά επιζούν
περίπου 36×46 cm Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
Fra Angelico 066.jpg Pala di San Marco - πρεντέλλα :
Αποκεφαλισμός των Αγίων
περίπου 36×46 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Angelico, predella dei santi cosma e damiano da pala di san marco, sepoltura.jpg Pala di San Marco - πρεντέλλα :
Η ταφή των Αγίων
περίπου 36×46 cm Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco
Angelico, predella dei santi cosma e damiano da pala di san marco, healing.jpg Pala di San Marco - πρεντέλλα :
Οι Άγιοι θεραπεύουν τον διάκονο Ιουστινιανό
περίπου 36×46 cm Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco
Angelico, san tommaso d'aquino alla fondazione cini.jpg Pala di San Marco - πλευρικές εικόνες :
Άγιος Θωμάς ο Ακινάτης
39 × 14 cm Βενετία, Fondazione Cini
Angelico, san bernardo dalla pala di san marco.jpg Pala di San Marco - πλευρικές εικόνες :
Άγιος Βερνάρδος
Altenburg, Lindenau Museum
Angelico, san girolamo dalla pala di san marco.jpg Pala di San Marco - πλευρικές εικόνες :
Άγιος Ιερώνυμος
Altenburg, Lindenau Museum
Angelico, san rocco dalla pala di san marco.jpg Pala di San Marco - πλευρικές εικόνες :
Άγιος Ρόκκος
Altenburg, Lindenau Museum
Angelico, san romulado dalla pala di san marco, Minneapolis.jpg Pala di San Marco - πλευρικές εικόνες :
Άγιος Ρομουάλδος
Μιννεάπολις, Institute of Arts
Angelico, san pietro martire, hampton court.jpg Pala di San Marco - πλευρικές εικόνες :
Άγιος Πέτρος Μάρτυρας
Hampton Court, Royal Collection
Due santi, angelico.jpg Pala di San Marco - πλευρικές εικόνες :
Μακάριος Ιορδάνης της Σαξωνίας (;)
Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco
Due santi, angelico 2.jpg Pala di San Marco - πλευρικές εικόνες :
Μακάριος Βικέντιος Φερρέρ
Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco
Angelico, niccolina 06.jpg Ο Άγιος Στέφανος γίνεται διάκονος και μοιράζει ελεημοσύνες περί το 1447-1448 νωπογραφία Ρώμη, Αποστολικό Ανάκτορο, Cappella Niccolina όλες οι τοιχογραφίες στην Cappella Niccolina με βοηθούς, μεταξύ των οποίων και ο Μπενότσο Γκοτσόλι
Angelico, niccolina 05.jpg Κήρυγμα του Αγίου Στεφάνου και λογομαχία στο Συνέδριο περί το 1447-1448 νωπογραφία
322×412 cm
Ρώμη, Αποστολικό Ανάκτορο, Cappella Niccolina
Angelico, niccolina 04.jpg Ο Άγιος Στέφανος οδηγείται στο μαρτύριο και λιθοβολείται περί το 1447-1448 νωπογραφία
322×412 cm
Ρώμη, Αποστολικό Ανάκτορο, Cappella Niccolina
St. Peter Niccoline Chapel.jpg Ο Άγιος Λαυρέντιος χειροτονείται διάκονος από τον Σίξτο Β΄ περί το 1447-1448 νωπογραφία Ρώμη, Αποστολικό Ανάκτορο, Cappella Niccolina
San Lorenzo (Beato Angelico).jpg Ο Άγιος Λαυρέντιος παραλαμβάνει τους θησαυρούς της Εκκλησίας περί το 1447-1448 νωπογραφία
271x205 cm
Ρώμη, Αποστολικό Ανάκτορο, Cappella Niccolina
Angelico, niccolina 11.jpg Ο Άγιος Λαυρέντιος μοιράζει ελεημοσύνες περί το 1447-1448 νωπογραφία
271x205 cm
Ρώμη, Αποστολικό Παλάτι, Cappella Niccolina
Angelico, niccolina 01.jpg Ο Άγιος Λαυρέντιος ενώπιον του Βαλεριανού περί το 1447-1448 νωπογραφία
271x235 cm
Ρώμη, Αποστολικό Ανάκτορο, Cappella Niccolina
Angelico, niccolina 07.jpg Το μαρτύριο του Αγίου Λαυρεντίου περί το 1447-1448 νωπογραφία
271x236 cm
Ρώμη, Αποστολικό Ανάκτορο, Cappella Niccolina
Angelico, cappella di san brizio 02.jpg Χριστός Δικαστής 1447 νωπογραφία Ορβιέτο, Cattedrale, Cappella di San Brizio με βοηθούς
Angelico, cappella di san brizio 01.jpg Προφήτες 1447 νωπογραφία Ορβιέτο, Cattedrale, Cappella di San Brizio με βοηθούς
Beato angelico, Cristo coronato di spine, livorno, 1420 circa.jpg Ο Ακάνθινος Στέφανος ; τέμπερα σε ξύλο
55×39 cm
Λιβόρνο, Duomo, Cappella del Santissimo Sacramento
Angelico, bosco ai frati altarpiece.jpg Pala di Bosco ai Frati
Παρθένος και Βρέφος με Αγίους
1450-1452 τέμπερα σε ξύλο
174x174 cm
Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco
Predella bosco ai frati.jpg Pala di Bosco ai Frati – πρεντέλλα :
Pietà με έξι μορφές αγίων
Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco
Angelico, trittico del giudizio universale, ascensione e pentecoste.jpg Τρίπτυχο της Δευτέρας Παρουσίας με την Ανάληψη και την Πεντηκοστή 1450-1455 τέμπερα σε ξύλο
55×38 cm
Ρώμη, Galleria nazionale di Palazzo Corsini
Angelico, giudizio universale, 1450-55, palazzo barberini roma.jpg Τρίπτυχο της Δευτέρας Παρουσίας με την Ανάληψη και την Πεντηκοστή :
ο κεντρικός πίνακας της σύνθεσης
Ρώμη, Galleria nazionale di Palazzo Corsini
Fra Angelico - The Last Judgement (Winged Altar) - Google Art Project.jpg Τρίπτυχο της Δευτέρας Παρουσίας περί το 1450 τέμπερα σε ξύλο λεύκας
κεντρικός πίνακας 103x65 cm, πλευρικοί 103x28 καθένας
Βερολίνο, Πινακοθήκη
Armadio degli argenti, 03.jpg Armadio degli argenti (Το ντουλάπι των ασημικών) :
Το όραμα του Ιεζεκιήλ, Ευαγγελισμός, Γέννηση, Περιτομή,

Η προσκύνηση των Μάγων, Υπαπαντή, Φυγή στην Αίγυπτο, Η σφαγή των Αθώων, Ο Ιησούς δωδεκαετής στον Ναό

μεταξύ 1451 και 1453 τέμπερα σε ξύλο Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco, Firenze
Armadio degli argenti, 04.jpg Armadio degli argenti :
Ο εν Κανά γάμος, Βάπτιση, Μεταμόρφωση
Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco, Firenze
Angelico, crocefissione, 1450s.jpg Σταύρωση με τον καρδινάλιο Τορκουεμάδα 1451-1454 τέμπερα σε ξύλο
88x36 cm
Κέιμπριτζ (Μασαχουσέτη), Fogg Art Museum


Β. Φλωρεντία, San Marco[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το μοναστήρι όπου έζησε ο Αντζέλικο (σήμερα Museo Nazionale di San Marco).

Πίνακας Τίτλος Χρονολογία Τεχνική και Διαστάσεις (σε εκατ.) Χώρος Παρατηρήσεις
Fra Angelico - Saint Dominic Adoring the Crucifixion - WGA00562.jpg Σταύρωση με τον Άγιο Δομήνικο περί το 1442 νωπογραφία
340x155 cm
Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco, περίστυλος αυλή
San Pietro Martire che ingiunge il silenzio, angelico san marco.jpg Ο Άγιος Πέτρος Μάρτυρας επιτάσσει σιωπή περί το 1442 νωπογραφία
340x155 cm
Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco, περίστυλος αυλή
Beato angelico, lunetta con san domenico.JPG Ο Άγιος Δομήνικος επιδεικνύει τον Κανόνα του Τάγματος περί το 1442 νωπογραφία
340x155 cm
Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco, περίστυλος αυλή
San tommaso d'aquino con la summa, angelico san marco.jpg Ο Άγιος Θωμάς ο Ακινάτης με την Summa Theologiae περί το 1442 νωπογραφία
340x155 cm
Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco, περίστυλος αυλή
Angelico, cristo pellegrino accolto da due domenicani.jpg Ο Χριστός και δύο Δομηνικανοί περί το 1442 νωπογραφία
340x155 cm
Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco, περίστυλος αυλή
Cristo in pietà, angelico san marco.jpg Ο Χριστός νεκρός περί το 1442 νωπογραφία
340x155 cm
Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco, περίστυλος αυλή
Crucifixion with Saints (Angelico) 1.jpg Σταύρωση με Αγίους 1441-1442 νωπογραφία
550x950 cm
Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco, μεγάλη αίθουσα ισογείου
Beato angelico, madonna delle ombre.jpg Madonna delle Ombre (Η Παναγία των Σκιών) 1440 ή μετά το 1450 νωπογραφία
195x273 cm
Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco, πρώτος όροφος, μεταξύ των κελλιών 25 και 26
ANGELICO, Fra Annunciation, 1437-46 (2236990916).jpg Ευαγγελισμός 1440 ή μετά το 1450 νωπογραφία
230x321 cm
Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco, πρώτος όροφος, βόρειος διάδρομος
Angelico, noli me tangere.jpg Μη μου άπτου 1438-1440 νωπογραφία
177x139 cm
Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco, πρώτος όροφος, κελλί 1
Fra Angelico 021.jpg Θρήνος για τον νεκρό Χριστό 1440-1441 νωπογραφία
192x166,50 cm
Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco, πρώτος όροφος, κελλί 2 με βοηθούς
Fra Angelico 049.jpg Ευαγγελισμός 1438-1440 νωπογραφία
187x157
Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco, πρώτος όροφος, κελλί 3
Fra Angelico 042 adjusted.jpg Μεταμόρφωση 1438-1440 νωπογραφία
189x159
Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco, πρώτος όροφος, κελλί 6
Sangelico, cristo deriso 1440-1441.jpg Ο Εμπαιγμός 1438-1440 νωπογραφία
195x159
Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco, πρώτος όροφος, κελλί 7
Angelico, incoronazione della vergine 1440-1441.jpg Η στέψη της Παρθένου 1438-1440 νωπογραφία
189x159
Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco, πρώτος όροφος, κελλί 9
Presentation of Jesus at the Temple by Fra Angelico (San Marco Cell 10).jpg Υπαπαντή 1438-1440 νωπογραφία
151x131
Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco, πρώτος όροφος, κελλί 10
Comunione degli apostoli, cella 35.jpg Η μετάληψη των Αποστόλων 1440-1442 νωπογραφία
200x248 cm
Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco πρώτος όροφος, κελλί 35
Angelico, affresco s. marco, adorazione dei magi cella 39.jpg Η προσκύνηση των Μάγων 1441-1442 νωπογραφία
184x362
Φλωρεντία, Museo Nazionale di San Marco, πρώτος όροφος, κελλί 39