Κατάλογος έργων του Πωλ Γκωγκέν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η σελίδα αυτή αποτελεί εικονογραφημένο κατάλογο έργων ζωγραφικής του Πωλ Γκωγκέν, με χρονολογική σειρά και σύμφωνα με τις περιόδους δημιουργίας του καλλιτέχνη. Στην δεύτερη στήλη αναγράφεται ο αριθμός του έργου στους πλήρεις καταλόγους των Wildenstein (W [έκδοση 1964/έκδοση 2001]) και Sugana (βλ. Βιβλιογραφία).

1871-1886 Πρώτα χρόνια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πίνακας Αριθμός
καταλόγου
Έτος Τίτλος Τεχνική
Διαστάσεις
Χώρος
Paul Gauguin 200.jpg W.25 1875-1877 Αυτοπροσωπογραφία λάδι
46.7 x 38.4
Κέιμπριτζ (Μασσαχουσέττη), Fogg Art Museum
Paul Gauguin 097.jpg W.26 1878
Η Μέττε Γκωγκέν
λάδι
115 x 80.5
Ζυρίχη, Stiftung Sammlung E. G. Bührle
Paul Gauguin 001.jpg W.39 1880 Σπουδή γυμνού, ή Η Σουζάννα ράβει λάδι
115 x 80
Κοπεγχάγη, Ny Carlsberg Glyptotek
Paul Gauguin 199.jpg W.65/59 πριν το 1882 Νεκρή φύση με πορτοκάλια λάδι
33 x 46
Ρεν, Musée de Beaux-art
Gauguin - Nature Morte à la Cruche d'Argile et Tasse en Fer.jpg W.47/60 1880 Νεκρή φύση με κανάτα και κύπελλο λάδι
62.9 x 52.1
Σικάγο, Art Institute
Gauguin - Mandoline sur une Chaise.jpg W.46/63 1880 Μαντολίνο πάνω σε κάθισμα λάδι
ιδιωτική συλλογή
Paul Gauguin, Interieur du peintre Paris, rue Carcel (1881) - 01.jpg W.50 1881 Εσωτερικό του σπιτιού του καλλιτέχνη στο Παρίσι, στην οδό Carcel λάδι
130 x 162
Όσλο, Nasjonalgalleriet
Paul Gauguin 103.jpg W.66 1882 Ο γλύπτης Aubé και ο γιος του παστέλ
53 x 72
Παρίσι, Musée de Petit-Palais
Paul Gauguin 060.jpg W.67 1881 Η οικογένεια του καλλιτέχνη στον κήπο, στην οδό Carcel λάδι
87 x 114
Κοπεγχάγη, Ny Carlsberg Glyptotek
Paul Gauguin 108.jpg W.75/97 1882 Χιόνι στην οδό Carcel λάδι
60 x 50
Κοπεγχάγη, Ny Carlsberg Glyptotek
Gauguin - Stilleben mit Interieur.jpg W.176/164 1885 Νεκρή φύση σε εσωτερικό λάδι
60 x 73
Λωζάννη, ιδιωτική συλλογή
Gauguin Women Bathing.jpg W.167/179 1885 Λουόμενες στην Διέππη λάδι
61 x 51
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Paul Gauguin 122.jpg 1885 Νεκρή φύση με μαντολίνο λάδι
61 x 51
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Paul Gauguin 055.jpg W.184/-[nb 1] 1886 Η γυναίκα με τον κότσο, 1 λάδι
46 × 38
Τόκιο, Brigdestone Museum of Art
Paul Gauguin 047.jpg W.186 1886 Η κόρη του σπιτονοικοκύρη λάδι
55,3 x 46
Saint-Germain-en-Laye, Musée du Prieuré

1886-1887 Βρετάνη 1, Μαρτινίκα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Αριθμός
καταλόγου
Έτος Τίτλος Τεχνική
Διαστάσεις
Χώρος
Paul Gauguin 046.jpg W.196
S.45
1886 Πλύστρες στο Pont-Aven λάδι
71 × 90
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Paul Gauguin 008.jpg W.272/221
S.103
1886 Μπάνιο στον μύλο του Κήπου του Έρωτα λάδι
60 × 73
Χιροσίμα, Μουσείο Τέχνης
Paul Gauguin 019.jpg W.203/233 1886 Βοσκοπούλα της Βρετάνης λάδι
60 x 73
Νιούκασλ-upon-Tyne, Laing Art Gallery and Museum
Paul Gauguin 053.jpg W.205/235 1886 Βράχια στην ακτή λάδι
71 x 92
Γκέτεμποργκ, Konstmuseum
Paul Gauguin 036.jpg W.201/237 1886 Τέσσερις γυναίκες της Βρετάνης λάδι
72 x 91
Μόναχο, Neue Pinakothek
Paul Gauguin 117.jpg W.207/238 1886 Νεκρή φύση με το προφίλ του Laval λάδι
46 x 38
Ινδιανάπολις, Museum of Art
Gauguin - Badende -1887.jpg W.215/241
S.55
1887 Δύο λουόμενες λάδι
87,5 x 69,5
Μπουένος Άιρες, Museo Nacional de Bellas Artes de Argentina
Paul Gauguin 088.jpg W.217/242
S.57
1887 Στην παραλία, 1 (Το αγκυροβόλιο του Saint-Pierre από την Anse Turin - Μαρτινίκα) λάδι
54 × 90
Κοπεγχάγη, Ny Carlsberg Glyptotek
Paul Gauguin 089.jpg W.218
S.58
1887 Στην παραλία, 2 λάδι
46 x 61
Παρίσι, ιδιωτική συλλογή
Gauguin huttes-arbres.jpg W.230/244 1887 Καλύβες κάτω από τα δέντρα λάδι
92,2 x 72
ιδιωτική συλλογή
Paul Gauguin 077.jpg W.-/245[nb 2] 1887 Κόσμος πάει κι έρχεται, Μαρτινίκα λάδι
72,5 × 92
Μαδρίτη, Museo Thyssen-Bornemisza
Paul Gauguin 087.jpg W.224/250 1887 Το μάζεμα των φρούτων, ή Στα μάνγκος λάδι
89 x 116
Άμστερνταμ, Μουσείο Βαν Γκογκ
Gauguin Conversation Tropiques.jpg W.227/251 1887 Διάλογος στους τροπικούς λάδι
61,5 x 76
Ντάλλας, ιδιωτική συλλογή
Paul Gauguin 130.jpg W.222/252 1887 Στην όχθη του ποταμού λάδι
54 x 65
Άμστερνταμ, Μουσείο Βαν Γκογκ
Paul Gauguin 131.jpg W.232 1887 Τροπική βλάστηση, Μαρτινίκα λάδι
115 x 88,5
Εδιμβούργο, Scottish National Gallery
Paul Gauguin 080.jpg 1887 Ποτάμι που κυλά κάτω απ' τα δέντρα, Μαρτινίκα λάδι
90 x 150
Μόναχο, Neue Pinakothek

1888 Βρετάνη 2, Αρλ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πίνακας Αριθμός
καταλόγου
Έτος Τίτλος Τεχνική
Διαστάσεις
Χώρος
Paul Gauguin 098.jpg W.240
S.130
1888 Madelaine Bernard λάδι
72 x 58
Γκρενόμπλ, Musée de Peinture et de Sculpture
Paul Gauguin 124.jpg W.533/257
S.355
1887 - 1895? Νεκρή φύση με σκίτσο του Ντελακρουά λάδι
45 x 30
Στρασβούργο, Musée d'Art moderne et contemporain
Paul Gauguin 100.jpg W.314/258
S.155
1888 Madame Alexandre Kohler λάδι σε λινό
46,3 x 38
Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Paul Gauguin 114.jpg W.291/261 1888 Νεκρή φύση για τον φίλο Jacob λάδι
27 × 35
Ελβετία, ιδιωτική συλλογή
Paul Gauguin 021.jpg W.256/265
S.78
1888 Μικρός Βρετόνος βοσκός, ή Χειμώνας στο Pont-Aven λάδι
89,3 × 116,6
Τόκιο, Εθνικό Μουσείο Δυτικής Τέχνης
Paul Gauguin 013.jpg W.261/268 1888 Το Aven στους πρόποδες του όρους Sainte-Marguerite λάδι
60 x 73
Τόκιο, Brigdestone Museum of Art
A Meadow on the Banks of the Aven.jpg W.260/269 1888 Λειβάδι κοντά στο Aven λάδι
60 x 73
ιδιωτική συλλογή
Gauguin Bretonnes au Tournant d'une Route.jpg W.252/271
S.90
1888 Βρετόνες και μοσχαράκια στην στροφή του δρόμου λάδι
91 × 72
Κοπεγχάγη, Ny Carlsberg Glyptotek
Paul Gauguin 076.jpg W.258/273
S.80
1888 Μικρός Βρετόνος που βάζει τα παπούτσια του λάδι
90,5 × 71
Κοπεγχάγη, Ny Carlsberg Glyptotek
Gauguin - Die ersten Blumen - 1888.jpg W.249/279
S.77
1888 Άνοιξη στο Lézaven, ή Τα πρώτα φύλλα λάδι
70 × 92
ιδιωτική συλλογή
Paul Gauguin 201.jpg W.250/280
S.76
1888 Βοσκός και βοσκοπούλα στο λειβάδι λάδι
92,5 x 73
Βρυξέλλες, Musée royal d'art moderne
Gauguin - Truthähne - 1888.jpg W.276/283 1888 Γαλοπούλες στο Pont-Aven λάδι
91.5 x 71.9
ιδιωτική συλλογή
Paul Gauguin 032.jpg W.251/296 1888 Χορός των κοριτσιών της Βρετάνης λάδι
73 x 92,7
Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Paul Gauguin 009.jpg W.275/297 1888 Μικροί Βρετόνοι κάνουν μπάνιο λάδι
92 × 73
Αμβούργο, Kunsthalle
Gauguin Jeunes Lutteurs.jpg W.273/298
S.104
1888 Αγόρια που παλεύουν, 1 λάδι
93 × 73
ιδιωτική συλλογή
Paul Gauguin 115.jpg W.290/301 1888 Νεκρή φύση (Fête Gloanec) λάδι
38 × 53
Ορλεάνη, Musée des beaux-arts
Paul Gauguin 018 (The Swineherd).jpg W.255/302 1888 Χοιροβοσκός, Βρετάνη λάδι
73 x 93
Λος Άντζελες, County Museum of Art
Paul Gauguin 137.jpg W.245/308 1888 Όραμα μετά το κήρυγμα (Η πάλη του Ιακώβ με τον άγγελο) λάδι
72 x 91
Εδιμβούργο, Scottish National Gallery
Paul Gauguin 112.jpg W.239/309 1888 Αυτοπροσωπογραφία με προσωπογραφία του Émile Bernard - Οι Άθλιοι λάδι
45 x 55
Άμστερνταμ, Μουσείο Βαν Γκογκ
Paul Gauguin 198.jpg W.263 1888 Το άσπρο ποτάμι λάδι
60 x 72
Γκρενόμπλ, Musée
Paul Gauguin 132.jpg W.282/310 1888 Θαλασσινό τοπίο με αγελάδα (Κάτω από τον γκρεμό) λάδι
72,5 x 61
Παρίσι, Musée des Arts décoratifs
Paul Gauguin 119.jpg W.288
S.127
1888 Νεκρή φύση με φρούτα
(αφιερωμένο στον Laval)
λάδι
43 × 58
Μόσχα, Μουσείο Πούσκιν
Paul Gauguin - Still Life with Three Puppies.jpg W.293/311 1888 Νεκρή φύση με τρία σκυλάκια λάδι
91,8 × 62,6
Νέα Υόρκη, Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης
Paul Gauguin 085.jpg W.307/314
S.138
1888 oct. Les Alyscamps (Οι τρεις Χάριτες στο ναό της Αφροδίτης) λάδι
91,5 x 72,5
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Paul Gauguin, Ferme à Arles (1888).jpg W.308/315 1888 Αγροτόσπιτο στην Αρλ λάδι
91,5 x 72,5
Ινδιανάπολις, Museum of Art
Lane at Alchamps, Arles 1888 Paul Gauguin.jpg W.306/316
S.137
1888 Ο δρόμος στις Alyscamps λάδι
72,5 x 91,5
Τόκιο, Sompo Japan Museum of Art
Gauguin Misères humaines.jpg W.304/317
S.142
1888 Τρύγος στην Αρλ, ή Ανθρώπινες αθλιότητες λάδι σε γιούτα
73,5 x 92
Charlottenlund (Δανία), Ordrupgaard
Paul Gauguin 072.jpg W.305/318 1888 nov. Καφενείο της νύχτας στην Αρλ λάδι σε γιούτα
73 x 92
Μόσχα, Μουσείο Πούσκιν
Washerwomen at the Roubine du Roi Arles 1888 Paul Gauguin.jpg W.302/322 1888 Πλύστρες στην Αρλ, 1 (La Roubine du Roi) λάδι
75,9 x 92,1
Νέα Υόρκη, Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης
Paul Gauguin 043.jpg W.309/323
S.136
1888 Αγροικία στην Αρλ λάδι
72,5 × 92
Στοκχόλμη, Nationalmuseum
Gauguin Paysage d'Arles avec buissons.jpg W.310/324
S.135
1888 Τοπίο της Αρλ με θάμνους λάδι
73,6 x 92,3
ιδιωτική συλλογή
Washerwomen in Arles.jpg W.303/325
S.141
1888 Πλύστρες στην Αρλ, 2 λάδι
74 x 92
Μπιλμπάο, Museo de Bellas Artes
Paul Gauguin 104.jpg W.296/326 1888 Ο Βαν Γκογκ ζωγραφίζοντας ηλιοτρόπια λάδι σε γιούτα
73 x 91
Άμστερνταμ, Μουσείο Βαν Γκογκ
Paul Gauguin - Madame Roulin.jpg W.298/327 1888 Madame Roulin λάδι
50,5 x 63,5
Σαιντ Λούις (Μιζούρι), Art Museum
Paul Gauguin 002.jpg W.300/329 1888 Αρλεζιάνες (Mistral) λάδι σε γιούτα
72 x 93
Σικάγο, Art Institute

1889-1890 Παρίσι, Βρετάνη 3 (Le Pouldu)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πίνακας Αριθμός
καταλόγου
Έτος Τίτλος Τεχνική
Διαστάσεις
Χώρος
Paul Gauguin 078.jpg W.315 1889 ag. Η ωραία Angèle λάδι
92 x 73
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Gauguin Meyer de Haan.jpg W.317 1889 Ο Meijer de Haan δίπλα σε λάμπα λάδι σε ξύλο
79,6 × 51,7
Νέα Υόρκη, Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης
Gauguin Mimi et son chat.jpg W.319 1889-1890 Η Mimi κι ο γάτος της υδατογραφία σε χαρτόνι
17,6 x 16
ιδιωτική συλλογή
Paul Gauguin 092.jpg W.320 1889-1890 Νιρβάνα, προσωπογραφία του Jacob Meijer de Haan λάδι και τέμπερα
20 x 29
Hartford (Κοννέκτικατ), Wadsworth Atheneum
Gauguin Bonjour Monsieur Gauguins.jpg W.321 1889 Καλημέρα, κύριε Γκωγκέν, 1 λάδι σε λινό
74,9 x 54,8
Λος Άντζελες, Hammer Museum
Paul Gauguin 066.jpg W.322 1889 Καλημέρα, κύριε Γκωγκέν, 2 λάδι
113 x 92
Πράγα, Národní Galerie (Εθνικό Μουσείο)
Paul Gauguin - Self-Portrait with Halo and Snake.jpg W.323 1889 Αυτοπροσωπογραφία με φωτοστέφανο λάδι σε ξύλο
79,2 x 51,3
Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Gauguin portrait 1889.JPG W.324 1890-1891 Αυτοπροσωπογραφία με κίτρινο Χριστό λάδι
38 x 46
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Gauguin-christ-in-garden.jpg W.326 1889 Ο Χριστός στον Κήπο των Ελαιών λάδι
73 x 92
West Palm Beach, Norton Gallery and School of Fine Art
The Yellow Christ, Paul Gauguin.jpg W.327 1889 set. Ο κίτρινος Χριστός λάδι
92 x 73
Μπάφαλο (Νέα Υόρκη), Albright-Knox Art Gallery
Paul Gauguin 028.jpg W.328 1889 Ο πράσινος Χριστός, ή Γολγοθάς της Βρετάνης λάδι
92 x 73,5
Βρυξέλλες, Βασιλικά Μουσεία Καλών Τεχνών του Βελγίου
Jeanne d'Arc Paul Gauguin.jpeg W.329 1889 Ζαν ντ' Αρκ, ή Κοπέλλα της Βρετάνης στο ροδάνι νωπογραφία
134 x 62,9
Άμστερνταμ, Μουσείο Βαν Γκογκ
Gauguin Femme Caraibe.jpg W.330 1889 Γυναίκα της Καραϊβικής λάδι σε ξύλο
64 x 54
Σικάγο, Art Institute
Gauguin Eve Bretonne.jpg W.333 1889 Εύα της Βρετάνης, 1 υδατογραφία και παστέλ
33,7 x 31,1
San Antonio (Τέξας), McNay Art Museum
Paul Gauguin - "In the waves" or "Ondine" - 1889.jpg W.336 1889 Στα κύματα, ή Οντίν, 1 λάδι
92 x 72
Κλήβελαντ, Museum of Art
Paul Gauguin 075.jpg W.340 1889 Δύο Βρετόνες στην ακροθαλασσιά λάδι
92,5 x 73
Τόκιο, Εθνικό Μουσείο Δυτικής Τέχνης
Paul Gauguin 129.jpg W.349 1889 Μαζεύοντας φύκια λάδι
87 x 123
Έσσεν, Museum Folkwang
Gauguin Die goldene Ernte - 1889.jpg W.351
S.164
1889 Κίτρινες θημωνιές, ή Ξανθή σοδειά λάδι
73,5 x 92,5
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Paul Gauguin 050.jpg W.352 1889 Θερισμός στην Βρετάνη λάδι
92 x 73,3
Λονδίνο, Ινστιτούτο Τέχνης Κουρτώ
Gauguin Landscape from Bretagne.jpg W.356 1889 Χωράφια κοντά στη θάλασσα λάδι
72,5 x 91
Στοκχόλμη, Nationalmuseum
Gauguin - Die rote Kuh - 1889.jpg W.365 1889 Η κόκκινη αγελάδα λάδι
90,8 x 73
Λος Άντζελες, County Museum of Art
Paul Gauguin 020.jpg W.367 1889 Μικρός Βρετόνος με χήνα λάδι
92 x 73
Παρίσι, συλλογή Pierre Rosenberg
Gauguin Les Foins.jpg W.369 1889-1890 Τα στάχυα λάδι
73 x 92,1
Λονδίνο, Τέιτ Μπρίταιν
Gauguin Vue sur Pont-Aven prise de Lezaven.jpg W.370 1888 Άποψη του Pont-Aven από το Lézaven λάδι σε χαρτόνι
70 x 54
ιδιωτική συλλογή
Gauguin Vue de la Plage de Bellanenay.jpg W.371 1889 Άποψη της παραλίας του Bellangenay λάδι σε χαρτόνι
31,3 x 43,2
ιδιωτική συλλογή
Paul Gauguin 035.jpg W.379 1889 Το ζαμπόν λάδι
50 x 58
Ουάσινγκτον, Philips Memorial Gallery
Paul Gauguin 196.jpg W.381 1889 Νεκρή φύση με ροδάκινα λάδι
36 x 21,8
Κέιμπριτζ (Μασσαχουσέττη), Fogg Art Museum
Gauguin - L'Oie.jpg W.383 1889 Η χήνα λάδι σε γύψο
53 x 72
Quimper, Musée des Beaux-Arts
Paul Gauguin 099.jpg W.387 1890 Προσωπογραφία της Marie Derrien με νεκρή φύση του Σεζάν λάδι
65,3 x 54,9
Σικάγο, Art Institute
Paul Gauguin Mr Loulou.jpg W.388 1890 M. Loulou λάδι
55 x 46,2
Merion (Πενσυλβάνια), Barnes Foundation
Gauguin Le Paradis perdu.jpg W.390 1889 Ο Απολεσθείς Παράδεισος λάδι
46 x 54,9
New Haven (Κοννέκτικατ), Yale University Art Gallery
Gauguin Pêcheuses de Goémon.jpg W.392 1889 o 1890 Ψαρεύοντας φύκια μολύβι και υδρόχρωμα σε χαρτόνι
27,6 × 32,4
ιδιωτική συλλογή
Gaugun - Heuhaufen in der Bretagne -1890.jpg W.397 1890 Οι θημωνιές, ή Χωράφι με πατάτες λάδι
74,3 x 93,6
Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Gauguin - Ein bretonischer Junge 1889.jpg W.399 1890 Μικρός Βρετόνος γυμνός λάδι
93 x 74
Κολωνία, Wallraf-Richartz-Museum
Paul Gauguin 116.jpg W.405 1889 Μήλα, αχλάδια και κεραμικά λάδι
28,6 x 36,2
Κέιμπριτζ (Μασσαχουσέττη), Fogg Art Museum
Paul Gauguin 136.jpg W.412 1890-1891 Η απώλεια της παρθενίας, ή Το ξύπνημα της άνοιξης λάδι
90 x 130
Norfolk (Βιρτζίνια), Chrysler Museum of Art

1891-1893 Ταϊτή 1[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πίνακας Αριθμός
καταλόγου
Έτος Τίτλος Τεχνική
Διαστάσεις
Χώρος
Paul Gauguin 040.jpg W.420 1891 Vahine no te Tiare
(Η γυναίκα με το λουλούδι)
λάδι
70 x 46
Κοπεγχάγη, Ny Carlsberg Glyptotek
Paul Gauguin 102.jpg W.423 1891 Suzanne Bambridge λάδι
70 x 59
Βρυξέλλες, Βασιλικά Μουσεία Καλών Τεχνών του Βελγίου
Paul Gauguin 054.jpg W.424 1891 Faturuma
(Μελαγχολία)
λάδι
93 x 68
Κάνσας Σίτυ (Μιζούρι), Nelson Atkins Museum
Paul Gauguin 065.jpg W.426 1891 Te tiare farani
(Λουλούδια της Γαλλίας)
λάδι
73 x 92
Μόσχα, Μουσείο Πούσκιν
Paul Gauguin 042.jpg W.427
S.249
1891 Το γεύμα (Οι μπανάνες) λάδι
73 x 92
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Paul Gauguin 071.jpg W.428 1891 Ia Orana Maria
(Ave Maria)
λάδι
113,7 x 87,6
Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Gauguin - Tahitischer Tanz (Upaupa) 191.jpg W.433
S.253
1891 Upaupa, ο χορός της φωτιάς λάδι
72,6 x 92.3
Ιερουσαλήμ, Μουσείο του Ισραήλ
Paul Gauguin 029.jpg W.430
S.265
1891 Ο άνθρωπος με το τσεκούρι λάδι
93 x 70
Ελβετία, ιδιωτική συλλογή
Paul Gauguin 070.jpg W.431 1891 I Raro Te Oviri, 1 λάδι
68 x 90
Ντάλλας, Museum of Art
Paul Gauguin 056.jpg W.434
S.270
1891 Γυναίκες της Ταϊτής, ή Στην παραλία λάδι
69 x 91,5
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Paul Gauguin 095.jpg W.435 1891 Les Parau Parau
(Οι κουτσομπόλες)
λάδι
62 x 92
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Gauguin - Der große Baum -1891.jpg W.437 1891 Te raau rahi, 1
(Το μεγάλο δέντρο, 1)
λάδι
74 x 92,8
Κλήβελαντ, Museum of Art
Paul Gauguin 027.jpg W.439 1891 Te raau rahi, 3
(Το μεγάλο δέντρο, 3)
λάδι
73 x 91,5
Σικάγο, Art Institute
Paul Gauguin 045.jpg W.440 1891 Te Faaturuma
(Η μελαγχολία, η σιωπή)
λάδι
91,2 x 68,7
Ουόρστερ (Μασαχουσέτη), Art Museum
Gauguin - Rue de Tahiti.jpg W.441 1891 Δρόμος της Ταϊτής λάδι
115,5 × 88,5
Toledo (Οχάιο), Museum of Art
Gauguin - Die schwarzen Schweine - 1891.jpg W.446 1891 Μαύρα γουρούνια λάδι
Βουδαπέστη, Szépművészeti Múzeum (Μουσείο Καλών Τεχνών)
Paul Gauguin 126.jpg W.449 1892 Vahine no te Vi
(Γυναίκα με μάνγκο)
λάδι
72,7 x 44,5
Βαλτιμόρη, Museum of Art
Gauguin - Ihr Name ist Vairaumati - 1892.jpg W.450 1892 Vairaoumati tei oa
(Το όνομά της είναι Vairaoumati)
λάδι
91 x 68
Μόσχα, Μουσείο Πούσκιν
Paul Gauguin - Te aa no areois - Google Art Project.jpg W.451 1892 Te aa no te areois λάδι
92,1 x 72,1
Νέα Υόρκη, Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης
Paul Gauguin, Nafea Faa Ipoipo? 1892, oil on canvas, 101 x 77 cm.jpg W.454
S.276
1892 Nafea Faaipoipo
(Πότε παντρεύεσαι ;)
λάδι
101,5 x 77,5
Βασιλεία, Kunstmuseum Basel
Paul Gauguin 069.jpg W.455 1892 Te nave nave fenua
(Υπέροχη χώρα)
λάδι
91 x 22
Kurashiki (Ιαπωνία), Μουσείο Τέχνης Ohara
Paul Gauguin 025.jpg W.457 1892 Manao tupapau
(Το πνεύμα των νεκρών παρακολουθεί)
λάδι
73 x 92
Μπάφαλο (Νέα Υόρκη), Albright-Knox Art Gallery
Words of the Devil.jpg W.458
S.279
1892 Parau na te varua ino
(Λόγια του διαβόλου)
λάδι
91,7 x 68,5
Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Eh quoi! Tu es jaloux? by Paul Gauguin.jpg W.461 1892 Aha oe feii?
(Τί, ζηλεύεις;)
λάδι
68 x 92
Μόσχα, Μουσείο Πούσκιν
Paul Gauguin 052.jpg W.463 1892 Fatata te Miti
(Κοντά στη θάλασσα)
λάδι
67,9 x 91,5
Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Paul Gauguin Haere Pape.jpg W.464 1892 Haere pape
(Πρωινή τουαλέτα)
λάδι
91,2 x 66,4
Merion (Πενσυλβάνια), Barnes Foundation
Gauguin - Frau am Ufer - 1892.jpg W.465 1892 Vahine no te miti
(Γυναίκα στη θάλασσα)
λάδι
92,5 x 74
Μπουένος Άιρες, Museo Nacional de Bellas Artes de Argentina
Paul Gauguin 144.jpg W.466 1892 Parau Api λάδι
67 x 91
Δρέσδη, Gemäldegalerie Neue Meister
Arearea, by Paul Gauguin.jpg W.468
S.312
1892 Arearea λάδι
75 x 94
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Gauguin Arearea II.jpg W.469 1892 Arearea, 2 υδρόχρωμα σε λινό
Χιούστον, Museum of Fine Arts
Gauguin, Paul - Pastorales Tahitiennes.jpg W.470 1892 Ταϊτινές βοσκοπούλες λάδι
87,5 x 113.7
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Paul Gauguin 030.jpg W.476 1892 Ta Matete
(Στην αγορά)
λάδι
73 x 91,5
Βασιλεία, Kunstmuseum Basel
Gauguin - Die Hütte der Gesänge (Te Fare Hymenee) 1892.jpg W.477 1892 Te Fare Hymenee
(Το σπίτι των ύμνων)
λάδι
51 x 90,4
ιδιωτική συλλογή
Gauguin - Moe Moea.jpg W.-/-[nb 3] 1892 Moe moea
(Το όνειρο)
λάδι
35,2 x 64,4
ιδιωτική συλλογή
Paul Gauguin 143.jpg W.478 1892 E Haere oe i hia
(Πού πας ;)
λάδι
96 x 69
Στουτγάρδη, Neue Staatsgalerie
Paul Gauguin 049.jpg W.483 1892 Parahi te maras
(Το ιερό)
λάδι
68 x 91
Φιλαδέλφεια, Museum of Art
Paul Gauguin 083.jpg W.484 1892 Matamoe λάδι
115 x 86
Μόσχα, Μουσείο Πούσκιν
Paul Gauguin - Te Poipoi.jpg W.485 1892 Te poipoi
(Πρωινό)
λάδι
68 x 92
Χονγκ Κονγκ, ιδιωτική συλλογή
Paul Gauguin 024.jpg W.486 1892 Te Burao
(Ο ιβίσκος)
λάδι
67 x 89
Σικάγο, Art Institute
Gauguin- Tahamaha hat viele Vorfahren - 1893.jpg W.497 1893 Merahi Metua no Tehamana
(Η Τεχαμάνα έχει πολλούς προγόνους)
λάδι
76,3 x 54,3
Σικάγο, Art Institute
Paul Gauguin 093.jpg W.502
S.327
1893 Otahi
(Μόνη)
λάδι
Παρίσι, συλλογή O. Sainsère
Paul Gauguin 063.jpg W.498
S.328
1893 Pape Moe
(Μυστηριώδες νερό)
λάδι
99 x 75
Ζυρίχη, ιδιωτική συλλογή
Paul Gauguin 031.jpg W.499
S.329
1893 Hina Tefatou
(Το φεγγάρι και η γη)
λάδι
114,3 x 62,2
Νέα Υόρκη, Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης
Paul Gauguin 128.jpg W.501 1893 Ea haere ia oe
(Πού πας ; 2, ή Γυναίκα με φρούτο)
λάδι
92,5 x 73,5
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Paul Gauguin 011.jpg W.504 1893 Ταϊτινά βουνά λάδι
68 x 92
Μιννεάπολις, Institute of Art

1893-1895 Παρίσι, Βρετάνη 4[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πίνακας Αριθμός
καταλόγου
Έτος Τίτλος Τεχνική
Διαστάσεις
Χώρος
Paul Gauguin 111.jpg W.506
S.331
1893-1894 Αυτοπροσωπογραφία με καπέλλο λάδι
46 x 38
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Paul Gauguin 004.jpg W.508 1894 Aita parari te tamari vahine Judith
(Annah la Javanaise - Η μικρή Judith, ακόμα παρθένα)
λάδι
116 x 81
Ελβετία, ιδιωτική συλλογή
Paul Gauguin 068.jpg W.512 1894 Nave Nave Moe
(Υπέροχο νερό)
λάδι
73 x 98
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Paul Gauguin 113.jpg W.513 1894 Mahana no Atua
(Η μέρα των θεών)
λάδι
66 x 87
Σικάγο, Art Institute
Paul Gauguin 044.jpg W.515 1892-1894 Η σιέστα λάδι
89 x 116
Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Gauguin - Der Violoncellist Upaupa Schneklud 1894.jpg W.517 1894 Upaupa Schneklud
(Ο μουσικός Schneklud)
λάδι
73,5 x 52,5
Βαλτιμόρη, Museum of Art
Gauguin - Betende Bretonin - 1894.jpg W.518 1894 Βρετόνη που προσεύχεται λάδι
65,2 x 46,7
Williamstown (Μασσαχουσέττη), Sterling and Francine Clark Art Institute
Paul Gauguin 039.jpg W.528
S.347
1894 Τοπίο της Βρετάνης. Ο μύλος του David λάδι
73 × 92
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Paul Gauguin 016.jpg W.521
S.348
1894 Χωρικές της Βρετάνης λάδι
66 x 93
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Paul Gauguin 140.jpg W.519
S.349
1894-1898? Νύχτα της Γέννησης. Η ευλογία των βοδιών λάδι
71 x 83
Ινδιανάπολις, Museum of Art
Paul Gauguin 022.jpg W.524
S.350
1894-1898? Χωριό της Βρετάνης κάτω από το χιόνι, 1 λάδι
73 x 92
Γκέτεμποργκ, Konstmuseum
Gauguin - Bretonisches Dorf im Schnee -1894-95.jpg W.525
S.351
1894? Χωριό της Βρετάνης κάτω από το χιόνι, 2 λάδι
62 x 87
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ

1895-1901 Παρίσι, Ταϊτή 2[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πίνακας Αριθμός
καταλόγου
Έτος Τίτλος Τεχνική
Διαστάσεις
Χώρος
Gauguin - Bildnis Vaiite (Jeanne) Goupil - 1896.jpg W.535
S.376
1896 Η νεαρή Vaite Goupil λάδι
75 x 65
Charlottenlund (Δανία), Ordrupgaard
Paul Gauguin 110.jpg W.534
S.377
1896 Αυτοπροσωπογραφία κοντά στον Γολγοθά λάδι
76 x 64
Σάο Πάουλο, Museu de Arte
Paul Gauguin - Eiaha 'ohipa (1896).jpg W.538 1896 Eiaha ohipa
(Δεν δουλεύουν)
λάδι
Μόσχα, Μουσείο Πούσκιν
Paul Gauguin 061.jpg W.540 1896 Bé Bé
(Η Γέννηση κατά τους Ταϊτινούς)
λάδι
66 x 75
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Paul Gauguin 062.jpg W.541
S.371
1896 Te Tamari no Atua
(Η Γέννηση)
λάδι
96 x 128
Μόναχο, Bayerische Staatsgemäldesammlug
Te Arii Vahine 1896 Paul Gauguin.jpg W.542 1896 Te arii vahine
(Η γυναίκα με τα μάνγκος)
λάδι
97 x 130
Μόσχα, Μουσείο Πούσκιν
Gauguin - Der Einbaum - 1996.jpg W.544 1896 Te vaa
(Η βάρκα)
λάδι
95,5 x 131,5
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Gauguin - Pobre Pescador.jpg W.545 1896 Φτωχός ψαράς λάδι
74 x 66
Σάο Πάουλο, Museu de Arte
Paul Gauguin 096.jpg W.547
S.373
1896 Βαρβαρικά ποιήματα λάδι
64 x 48
Κέιμπριτζ (Μασσαχουσέττη), Fogg Art Museum
Paul Gauguin 067.jpg W.548 1894 Nave Nave Mahana
(Υπέροχη μέρα)
λάδι
94 x 130
Λυών, Musée des beaux-arts
Paul Gauguin 139.jpg W.550 1896 No te aha oe riri?
(Γιατί είσαι θυμωμένη ;)
λάδι
95,3 x 130,5
Σικάγο, Art Institute
Gauguin- Selbstbildnis dem Freund Daniel gewidmet -1896.jpg W.556
S.378
1896 Αυτοπροσωπογραφία για τον φίλο Daniel λάδι
40,5 x 32
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Paul Gauguin 091.jpg W.558 1897 Nevermore O Taïti λάδι
83,7 x 139
Λονδίνο, Ινστιτούτο Τέχνης Κουρτώ
Paul Gauguin 135.jpg W.559
S.379
1897 Vairumati λάδι
72 x 93
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Woher kommen wir Wer sind wir Wohin gehen wir.jpg W.561
S.381
1897 Από πού ερχόμαστε; Τι είμαστε; Πού πάμε; λάδι
139 x 375
Βοστώνη, Museum of Fine Arts
Gauguin - Tahitischer Mann mit erhobenen Armen - 1897.jpg W.560
S.382
1897 Πρόσωπα του "Από πού ερχόμαστε; Τι είμαστε; Πού πάμε;" λάδι
Νέα Υόρκη, ιδιωτική συλλογή
Paul Gauguin 037.jpg W.557
S.383
1897 Te Rerioa
(Το όνειρο)
λάδι
95 x 130
Λονδίνο, Ινστιτούτο Τέχνης Κουρτώ
Gauguin La récolte.jpg W.565
S.384
1897 Άντρας που κόβει φρούτα λάδι
92,5 × 73,3
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Paul Gauguin 051.jpg W.569
S.392
1898 Faa Iheihe
(Ταϊτινοί βοσκοί)
λάδι
54 x 169,5
Λονδίνο, Τέιτ Μπρίταιν
Paul Gauguin 007.jpg W.572
S.393
1897 Λουόμενες στην Ταϊτή λάδι
60,4 × 93,4
Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Gauguin Rave te iti aamu.jpg W.570
S.394
1898 Rave te iti aamu
(Το είδωλο)
λάδι
73,5 × 92
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Paul Gauguin 034.jpg W.571
S.395
1898 Το άσπρο άλογο λάδι
140,5 x 92
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Paul Gauguin 134.jpg W.573 1899 Τρεις Ταϊτινοι, ή Συζήτηση λάδι
94 x 73
Εδιμβούργο, Scottish National Gallery
Gauguin Femme Tahitienne II.jpg W.577
S.397
1898 Ταϊτινή, 2 λάδι
93,5 × 130
Βελιγράδι, Εθνικό Μουσείο της Σερβίας
Gauguin Femme Tahitienne I.jpg W.576
S.398
1898 Ταϊτινή, 1 λάδι
72,5 × 93,5
Charlottenlund (Δανία), Ordrupgaard
Tahitian Woman and Boy.jpg W.578 1899 Κορίτσι κι αγόρι λάδι
94,6 x 61,9
Πασαντίνα (Καλιφόρνια), Norton Simon Museum
Paul Gauguin 145.jpg W.583
S.399
1899 Τα στήθη με τα κόκκινα λουλούδια λάδι
94 x 72
Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Gauguin - Maternite II.jpg W.582
S.403
1899 Μητρότητα, 2 λάδι σε καμβά
94,6 × 61
ιδιωτική συλλογή
Paul Gauguin 090.jpg W.581
S.404
1899 Γυναίκες στην παραλία
(Μητρότητα, 1)
λάδι
94 x 72
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Gauguin, Paul - Three Tahitian Women Against a Yellow Background.jpg W.584 1899 Τρεις Ταϊτινές σε κίτρινο φόντο λάδι
68 x 73,5
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Paul Gauguin 107.jpg W.585 1899 Ruperupe
(Κόβοντας φρούτα)
λάδι
130 x 190
Μόσχα, Μουσείο Πούσκιν
Gauguin, Paul - The Month of Mary (Te avae no Maria).jpg W.586 1899 Te avae no Maria λάδι
96 x 74,5
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Paul Gauguin - Landscape with a Horse.jpg W.588 1899 Τοπίο με άλογο λάδι σε καμβά
70,8 × 44,5
Σαιντ Λούις (Μιζούρι), Art Museum
Paul Gauguin 084.jpg W.589 1899 Άλογο στον δρόμο λάδι
94 × 73
Μόσχα, Μουσείο Πούσκιν
Paul Gauguin 014.jpg W.592 1899 Νεκρή φύση με γάτες λάδι
Κοπεγχάγη, Ny Carlsberg Glyptotek
Gauguin Nature morte à L'Espérance.jpg W.604
S.420
1901 Νεκρή φύση με την "Ελπίδα" του Puvis de Chavannes λάδι
65,5 x 77
ιδιωτική συλλογή
Gauguin - Nature morte avec des tournesols.jpg W.602
S.421
1901 Νεκρή φύση με ηλιοτρόπια σε πολυθρόνα, 1 λάδι
66 x 75,5
Ζυρίχη, Stiftung Sammlung E. G. Bührle
Paul Gauguin 123.jpg W.603
S.422
1901 Νεκρή φύση με ηλιοτρόπια σε πολυθρόνα, 2 λάδι
73 x 92
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Polynesian Woman with Children 1901 Paul Gauguin.jpg W.595
S.423
1901 Γυναίκα και δύο παιδιά λάδι
97,1 x 74,2
Σικάγο, Art Institute
Gauguin - Und das Gold ihrer Körper 1901.jpg W.596
S.424
1901 Και το χρυσάφι των κορμιών τους λάδι
67 x 76
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Gauguin -Idylle auf Tahiti - 1901.jpg W.598
S.425
1901 Ειδύλλιο στην Ταϊτή λάδι
74,5 x 94,5
Ζυρίχη, Stiftung Sammlung E. G. Bührle

1901-1903 Hiva Oa[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πίνακας Αριθμός
καταλόγου
Έτος Τίτλος Τεχνική
Διαστάσεις
Χώρος
Gauguin paysage 1901.jpg W.600
S.426
1901 Οικογενειακός περίπατος λάδι
76 x 65
Παρίσι, Musée de l'Orangerie
Paul Gauguin 041.jpg W.597
S.429
1901 Η φυγή, ή Το πέρασμα λάδι
73 x 92
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Paul Gauguin 074.jpg W.609
S.435
1902 Γυναίκα με βεντάλια λάδι
92 x 73
Έσσεν, Museum Folkwang
O Guitarrista.jpg W.611
S.436
1894-1901
1900?
Ο κιθαριστής λάδι
90 x 72
Λονδίνο, ιδιωτική συλλογή
Paul Gauguin - Contes barbares (1902).jpg W.625
S.438
1902 Βαρβαρικοί μύθοι λάδι
131,5 x 90,5
Έσσεν, Museum Folkwang
Paul Gauguin 033.jpg W.612
S.440
1902 Η κλήση λάδι
130 x 90
Κλήβελαντ, Museum of Art
Paul Gauguin 038.jpg W.616
S.442
1902 Ο μάγος της Hiva Oa λάδι
92 x 73
Λιέγη, Musée d'Art moderne
Paul Gauguin - A Walk by the Sea or Tahitian Family 1902.jpg W.618
S.445
1902 Ταϊτινή οικογένεια λάδι
92 x 73
ιδιωτική συλλογή
Paul Gauguin 105.jpg W.619
S.452
1902 Καβαλλάρηδες στην παραλία, 1 λάδι
65,5 x 75,9
Έσσεν, Museum Folkwang
Paul Gauguin 106.jpg W.620
S.453
1902 Καβαλλάρηδες στην παραλία, 2 λάδι
73 x 92
Ελλάς, συλλογή Σταύρου Νιάρχου
Gauguin - Femmes et cheval blanc.jpg W.636
S.454
1903 Γυναίκες και άσπρο άλογο λάδι
73,3 x 91,7
Βοστώνη, Museum of Fine Arts
Gauguin Invocation.jpg W.635
S.455
1903 Η επίκληση λάδι σε καμβά
65,5 × 75,6
Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Gauguin Paysage avec chien.jpg W.638
S.456
1903 Τοπίο με σκύλο λάδι
73,5 × 92,5
Ιερουσαλήμ, Μουσείο του Ισραήλ
Paul Gauguin 079.jpg W.637
S.457
1903 Τοπίο με γουρούνι και άλογο λάδι
75 x 64
Ελσίνκι, Ateneumin taidemuseo
Gauguin Autoritratto 1902.jpg W.634
S.459
1903 Αυτοπροσωπογραφία με γυαλιά λάδι
42 x 25
Βασιλεία, Kunstmuseum

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Αμφίβολης αυθεντικότητας κατά την Merete Bodelsen, δεν περιελήφθη στον κατάλογο Wildenstein του 2001.
  2. στον κατάλογο Wildenstein το 2001 για πρώτη φορά
  3. Το Ινσττούτο Wildenstein ανακοίνωσε ότι θα το περιλάβει στον επόμενο κατάλογό του. http://www.christies.com/LotFinder/lot_details.aspx?intObjectID=5075607.  Missing or empty |title= (βοήθεια)

Βιβλιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Wildenstein, Georges (1964). (Editores Daniel Wildenstein y Raymond Cogniat), ed. Gauguin. I. Catalogue. París: Les Beaux-Arts.
  • Sugana, Gabriele Mandel (1988). La obra pictórica de Gauguin. Barcelona: Planeta. ISBN 84-320-2863-0. «Citando la carta dirigida a Emmanuel Bibesco.»
  • Walther, Ingo F (1989). Paul Gauguin, 1848-1903. Colònia: Benedikt Taschen. ISBN 3-8228-0218-2.
  • Bodelsen, Merete (gener 1966). «Review: The Wildenstein-Cogniat Gauguin Catalogue» (accés restringit). The Burlington Magazine (Londres) 108 (núm. 754). ISSN 0007-6287. Consultado el 10 de junio de 2009.
  • Richardson, John (2001). The Sorcerer's Apprentice: Picasso, Provence, and Douglas Cooper (en inglés). Chicago: University of Chicago Press. p. 37-38. ISBN 978-0-226-71245-1. Consultado el 10 de junio de 2010.
  • Danielsson, Bengt (abril de 1967). «Gauguin's Tahitian Titles» (accés restringit). The Burlington Magazine (Londres) 109 (núm. 769). ISSN 0007-6287. Consultado el 7 desembre 2009.