Κατάλογος έργων του Κλωντ Λορραίν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο των έργων του Κλωντ Λορραίν.

Πίνακας Τίτλος Χρονολογία Τεχνική και Διαστάσεις (σε εκατ.) Χώρος Παρατηρήσεις
Claude Lorrain - Siège de La Rochelle par Louis XIII. 1628.jpg Η πολιορκία της Λα Ροσέλ το 1628 από τον Λουδοβίκο ΙΓ΄ 1631 λάδι σε καμβά
28 × 42 cm
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Claude Lorrain - Landscape with a Rock Arch and River - Google Art Project.jpg Τοπίο με αψίδα στον βράχο και ποτάμι μεταξύ 1626-1632 λάδι σε καμβά
95,5 x 134,3 cm
Χιούστον, Museum of Fine Arts
Claude Lorrain - Matin dans le port (I).jpg Πρωινό στο λιμάνι 1634 ; λάδι σε καμβά
97,5 × 120,5 cm
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Paisaje con las tentaciones de San Antonio.jpg Τοπίο με τους πειρασμούς του Αγίου Αντωνίου μεταξύ 1635-1638 Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Campo Vaccino, Claudio de Lorena, 1636.jpg Το Campo Vaccino της Ρώμης (τα Fori Imperiali) 1636 λάδι σε καμβά
56 × 72 cm
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
'Pastoral Landscape', oil on copper painting by Claude Lorrain, c. 1636-7, Art Gallery of New South Wales.JPG Ποιμενικό τοπίο 1636-1637 λάδι σε χαλκό 27,9 × 34,7 cm Σύδνεϋ, Art Gallery of New South Wales
Claude Lorrain 010.jpg Λιμάνι με την Βίλα Μέντιτσι της Ρώμης 1638 λάδι σε μουσαμά 102 × 133 cm Φλωρεντία, Ουφίτσι
La campiña romana,1639, Claude Lorrain.jpg Η ρωμαϊκή εξοχή 1639 λάδι σε καμβά
101,6 x 135,9 cm
Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Sea-Port-at-Sunset-1639-xx-Claude-Lorrain.JPG Λιμάνι το ηλιοβασίλεμα 1639 λάδι σε καμβά
103 x 137 cm
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Claude Lorrain 012.jpg Χορός χωρικών 1639 λάδι σε καμβά
103 × 135 cm
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Claude Lorrain - An Artist Studying from Nature - Google Art Project.jpg Ένας καλλιτέχνης σπουδάζει την φύση 1639 78,1 x 101 cm
Claude Lorrain - Landscape with the Finding of Moses - WGA04979.jpg Τοπίο με την διάσωση του Μωυσή από τα νερά του Νείλου 1639-1640 λάδι σε καμβά
209 × 138 cm
Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Lorrain Santa Serapia.jpg Τοπίο με την ταφή της Αγίας Σεραπίας 1639-1640 λάδι σε καμβά
212 × 145 cm
Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Paisaje con el embarco en Ostia de Santa Paula Romana (Gellée).jpg Τοπίο με την επιβίβαση της Αγίας Πάουλα Ρομάνα στην Όστια 1639-1640 λάδι σε καμβά
211 × 145 cm
Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Paisaje con Tobías y el Arcángel Rafael.jpg Τοπίο με τον Τωβία και τον Αρχάγγελο Ραφαήλ 1639-1640 λάδι σε καμβά
211 × 145 cm
Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Claude Lorrain - Seaport with the Embarkation of Saint Ursula.jpg Τοπίο με την επιβίβαση της Αγίας Ούρσουλας 1641 λάδι σε καμβά
113 × 149 cm
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Claude Lorrain - Imaginary View of Tivoli - WGA04984.jpg Φανταστική άποψη του Τίβολι 1642 λάδι σε χαλκό
21,6 × 25,7 cm
Λονδίνο, Ινστιτούτο Τέχνης Κουρτώ
Claude Lorrain - Italian Coastal Landscape - WGA04983.jpg Θαλάσσιο ιταλικό τοπίο 1642 λάδι σε καμβά
97 × 131 cm
Βερολίνο, Πινακοθήκη
The Trojan Women Set Fire to their Flee.jpg Οι Τρωάδες πυρπολούν τον στόλο τους περί το 1643 λάδι σε καμβά
105,1 × 152,1 cm
Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
El vado, Claudio de Lorena.jpg Το πέρασμα περί το 1644 λάδι σε καμβά
68 × 99 cm
Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Ulysse remet Chryséis à son père by Gelée Louvre INV4718 n01.jpg Ο Οδυσσέας επιστρέφει την Χρυσηίδα στον πατέρα της περί το 1644 λάδι σε καμβά
119 × 150 cm
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Claude Lorrain 014.jpg Τοπίο με τον Απόλλωνα και τον Ερμή να κλέβει τα κοπάδια του Αδμήτου περί το 1645 λάδι σε καμβά
55 × 45 cm
Ρώμη, Galleria Doria Pamphilj
Claude Lorrain (1600 - 1682), The Judgment of Paris, 1645-1646, oil on canvas. National Gallery of Art, Washingto.jpg Η κρίσις του Πάριδος 1645-1646 λάδι σε καμβά
112,3 × 149,5 cm
Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Claude Lorrain - Landscape with Dancing Satyrs and Nymphs - Google Art Project.jpg Τοπίο με σατύρους και νύμφες που χορεύουν 1646 λάδι σε καμβά
98 × 125 cm
Τόκιο, National Museum of Western Art
Amanecer, 1646–47, Claude Lorrain.jpg Αυγή 1646-1647 λάδι σε καμβά
102,9 × 134 cm
Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Claude Lorrain - Landscape with Rest in Flight to Egypt - WGA05001.jpg Τοπίο με την ανάπαυση κατά την Φυγή στην Αίγυπτο 1647 λάδι σε μουσαμά
102,5 × 135 cm
Δρέσδη, Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων
Claude Lorrain - Landscape with Dancing Figures - WGA04998.jpg Ο γάμος του Ισαάκ και της Ρεβέκκας 1648 λάδι σε καμβά
152,3 × 200,6 cm
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Claude Lorrain - Côte vue avec Apollon et la Sibylle de Cumes.jpg Ακτή με τον Απόλλωνα και την Κυμαία Σίβυλλα μεταξύ 1645-1649 λάδι σε καμβά
99,5 × 127 cm
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Claude Lorrain 008.jpg Λιμάνι με την επιβίβαση της βασίλισσας του Σαββά 1648 λάδι σε καμβά
148 × 194 cm
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Worship of the Golden Calf - Claude Gellée, called Le Lorrain - Google Cultural Institute.jpg Η λατρεία του Χρυσού Μόσχου 1653 λάδι σε καμβά
248 x 147 cm
Καρλσρούη, Staatliche Kunsthalle
Claude Lorrain 001.jpg Άκις και Γαλάτεια 1657 λάδι σε καμβά
102,3 × 136 cm
Δρέσδη, Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων
Claude Lorrain - Juno Confiding Io to the Care of Argus, 1660.jpg Η Ήρα εμπιστεύεται την Ιώ στην φύλαξη του Άργου 1660 λάδι σε καμβά
60 × 75 cm
Δουβλίνο, National Gallery of Ireland
Claude Lorrain - Hagar und Ismael in der Wüste (1668).jpg Η Άγαρ και ο Ισμαήλ στην έρημο 1668 λάδι σε καμβά
106,4 × 140 cm
Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
Landscape with Dancing Figures (Lorrain).jpg Τοπίο με χορευτές 1669 λάδι σε καμβά
102 x 134 cm
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Claude Lorrain 005.jpg Η Ηγερία κλαίει για τον Νουμά 1669 λάδι σε καμβά
155 × 200 cm
Νάπολη, Εθνικό Μουσείο Καποντιμόντε
Claude Lorrain 002.jpg Τοπίο με τον Αινεία στην Δήλο 1671-1672 λάδι σε καμβά
100 × 134 cm
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Claude Lorrain Apollo Muses.jpg Ο Απόλλων και οι Μούσες στον Παρνασσό 1680 λάδι σε καμβά
98 × 135 cm
Βοστώνη, Museum of Fine Arts
Claude Lorrain - Landscape with Christ appearing to St. Mary Magdalene ("Noli me tangere") - Google Art Project.jpg Τοπίο με τον Χριστό και την Μαγδαληνή («Μη μου άπτου») 1681 84,9 x 141,1 cm Φραγκφούρτη, Μουσείο Σταίντελ