Κατάλογος έργων του Ζαν Ωγκύστ Ντομινίκ Ενγκρ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η σελίδα αυτή περιλαμβάνει εικονογραφημένο κατάλογο των έργων του Ζαν Ωγκύστ Ντομινίκ Ενγκρ, με χρονολογική σειρά.

Liste[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πίνακας Τίτλος Έτος Διαστάσεις (εκατ.) Σημειώσεις Χώρος
Ingres Scipion Antiochus 1800.jpg Απεσταλμένοι του Αντίοχου ζητούν τον γιο του από τον Σκιπίωνα 1800 καταστράφηκε το 1871
Ingres - estudo de nu - 1801.jpg Ανδρικός κορμός 1800 102 × 80 cm Παρίσι, école nationale supérieure des beaux-arts
Προσωπογραφία γυναικός η λεγόμενη Προσωπογραφία της Madame de Staël περί το 1800-1810 59,6 × 73,2 cm Κίνγκστον απόν Χαλ, Ferens Art Gallery
The Envoys of Agamemnon by Ingres.jpg Ο Αχιλλέας δέχεται τους απεσταλμένους του Αγαμέμνονα 1801 113 × 146 cm Παρίσι, école nationale supérieure des beaux-arts
Portrait Jean Marie Joseph Ingres 1804.jpg Joseph Ingres, ο πατέρας του καλλιτέχνη 1804 Μοντωμπάν, musée Ingres
Portrait homme boucle d'oreille Ingres 1804.jpg Άντρας με σκουλαρίκια 1804 Μοντωμπάν, musée Ingres
Ingres, Self-portrait.jpg Αυτοπροσωπογραφία στα 24 1804 77 × 64 cm Chantilly, Μουσείο Κοντέ
Ingres portrait de Jean-Francois Gilibert.jpg Jean-François Gilibert 1804-1805 Μοντωμπάν, musée Ingres
MonsieurRiviere.JPG Philibert Rivière 1804-1805 116 × 89 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Ingres, Madame Riviere.jpg Madame Rivière 1804-1805 117 × 82 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Προσωπογραφία νέου η λεγόμενη Ο ανεψιός του Ταλμά περί το 1805 46 × 37 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Ingres Desmarais (D 1952 1).jpg Frédéric Desmarais 1805 54,5 × 65 cm Τουλούζη, musée des Augustins
Ingres - Baron Joseph-Pierre Vialetès de Mortarieu - without frame.jpg Joseph-Pierre Vialètes de Mortarieu 1805-1806 61,2 × 50,2 cm Πασαντίνα (Καλιφόρνια), Norton Simon Museum
Ingres, Napoleon on his Imperial throne.jpg Ο Ναπολέων στον αυτοκρατορικό θρόνο 1806 260 × 163 cm Παρίσι, musée de l'Armée
Jean Auguste Dominique Ingres 014.jpg Caroline Rivière 1806 100 × 70 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Ingres, Belle Zelie.jpg Προσωπογραφία γυναικός η λεγόμενη La Belle Zélie 1806 Ρουέν, musée des Beaux-Arts
Ingres - portrait bartolini.jpg Lorenzo Bartolini 1806 Μοντωμπάν, musée Ingres
Ingres- madona after raphael.jpg Mackintosh Madonna
(κατά τον Ραφαήλ)
περί το 1806 Μοντωμπάν, musée Ingres
Jean Auguste Dominique Ingres 018.jpg François-Marius Granet 1807 75 × 53 cm Αιξ-αν-Προβάνς, musée Granet
Jean-Auguste-Dominique Ingres - Portrait de Madame Duvaucey - Google Art Project.jpg Madame Duvaucey 1807 76 × 59 cm Chantilly, Μουσείο Κοντέ
Jean Auguste Dominique Ingres - La Baigneuse.JPG Κορμός λουομένης 1807 Bayonne, musée Bonnat
Jean-Auguste-Dominique Ingres - La Baigneuse Valpinçon.jpg Η λουομένη Valpinçon ή Η Μεγάλη Λουομένη 1808 146 × 97 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
IngresOdipusAndSphinx.jpg Ο Οιδίπους λύνει το αίνιγμα της Σφίγγας 1808 189 × 144 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Ερμής
(κατά τον Ραφαήλ)
1809 245 × 212,5 cm Παρίσι, école nationale supérieure des beaux-arts
Ingres Marcotte d-Argenteuil.jpg Marcotte d'Argenteuil 1810 93,7 × 69,4 cm Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Joseph-Antoine Moltedo 1810 JAD Ingres.jpg Joseph-Antoine Moltédo περί το 1810 75,2 × 58,1 cm Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Η κοιμισμένη οδαλίσκη μεταξύ 1810-1830 29,8 × 47,6 cm Λονδίνο, Victoria and Albert Museum
Ο γλύπτης Paul Lemoyne περί το 1810-1811 47 × 36,5 cm Κάνσας Σίτυ (Μιζούρι), The Nelson-Atkins Museum of Art
Ingres Tu Marcellus eris.jpg Ο Βιργίλιος διαβάζει την "Αινειάδα" στον Αύγουστο και στην Λιβία (Tu Marcellus eris) 1811 326 × 307 cm Τουλούζη, musée des Augustins
Mme Panckoucke.jpg Madame Panckoucke 1811 93 × 68 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Júpiter y Tetis, por Dominique Ingres.jpg Ζευς και Θέτις 1811 327 × 260 cm Αιξ-αν-Προβάνς, musée Granet
Ingres portrait Edme Bochet.jpg Edme Bochet 1811 94 × 69 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Charles-Joseph-Laurent Cordier - Ingres.jpg Charles Cordier 1811 90 × 70 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Monsieur de Norvins.jpg Jacques Marquet de Montbreton de Norvins 1811-1812 97 × 78,7 cm Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Jean Auguste Dominique Ingres 019.jpg Ο Ρωμύλος, μετά την νίκη επί του Άκρωνα, φέρνει τα λάφυρα στο ναό του Διός 1812 276 × 530 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Jean-Auguste-Dominique Ingres, French - Portrait of the Countess of Tournon - Google Art Project.jpg Κόμισσα de Tournon 1812 92,4 × 73,2 cm Φιλαδέλφεια, Museum of Art
Jean Auguste Dominique Ingres 009.jpg Το όνειρο του Οσσιανού 1813 348 × 275 cm Μοντωμπάν, musée Ingres
Jean-Auguste-Dominique Ingres - The Betrothal of Raphael and the Niece of Cardinal Bibbiena - Google Art Project.jpg Οι αρραβώνες του Ραφαήλ με την ανεψιά του καρδιναλίου Μπιμπιένα 1813-1814 59,1 × 46,5 cm Βαλτιμόρη, The Walters Art Museum
Portrait of Madame de Senonnes.jpg Madame de Senonnes 1814 106 × 84 cm Νάντη, musée des Beaux-Arts
Ingre, Grande Odalisque.jpg Η μεγάλη οδαλίσκη 1814 91 × 162 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Jean auguste dominique ingres raphael and the fornarina.jpg Ο Ραφαήλ και η Φορναρίνα 1814 64,8 × 53,3 cm Κέιμπριτζ (Μασαχουσέτη), Fogg Art Museum
Ο Πίος Ζ΄ στην Καππέλλα Σιξτίνα 1814 74,5 × 92,7 cm Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
[1] Πάολο και Φραντσέσκα μεταξύ 1814-1820 35 × 28 cm Μπέρμιγχαμ, Barber Institute of Fine Arts
Jean-Pierre Cortot 1815 41 × 33 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
L'Arétin et l'envoyé de Charles Quint-Jean-Auguste-Dominique Ingres-MBA Lyon 2014.jpeg Ο Αρετίνο και ο απεσταλμένος του Καρόλου Κουίντου 1815 41,5 × 32,5 cm Λυών, musée des Beaux-Arts
Joseph-Antoine de Nogent 1815 47 × 33,4 cm Κέιμπριτζ (Μασαχουσέτη), Fogg Art Museum
Ingres - Portrait de l'abbé de Bonald.png Ο αββάς de Bonald 1816 12 × 9 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
[2] Ο Ερρίκος Δ΄ δέχεται τον πρεσβευτή της Ισπανίας 1817 39,5 × 50 cm Παρίσι, musée du Petit Palais
Ερρίκος Δ΄, ο δελφίνος και ο πρεσβευτής της Ισπανίας 1817 50,5 × 62,3 cm Λονδίνο, Victoria and Albert Museum
IngresDeathOfDaVinci.jpg Ο Φραγκίσκος Α΄ στις τελευταίες στιγμές του Λεονάρντο ντα Βίντσι 1818 40 × 50,5 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Κεφαλή του Ιωάννη του Ευαγγελιστή 1818-1820 39,4 × 27 cm Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Αγγελική (σχέδιο) περί το 1819 85 × 43 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Jean Auguste Dominique Ingres - Roger Delivering Angelica.jpg Ο Ρογήρος ελευθερώνει την Αγγελική 1819 147 × 190 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Ο Ρογήρος ελευθερώνει την Αγγελική 1819-1839 47,6 × 37,4 cm Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Ingres, Jean - Jesus Returning the Keys to St. Peter - 1820.jpg Ο Χριστός παραδίδει στον Πέτρο τα κλειδιά του Παραδείσου 1820 280 × 217 cm Μοντωμπάν, musée Ingres
[3] Ο δον Πέντρο ντε Τολέντο φιλά το σπαθί του Ερρίκου Δ΄ 1820 48,5 × 40,5 cm Άμπου Ντάμπι, Louvre Abou Dhabi
Ο Πίος Ζ΄ στην Καππέλλα Σιξτίνα 1820 70 × 55 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Lorenzo Bartolini.jpg Ο γλύπτης Lorenzo Bartolini 1820 108 × 86 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Κεφαλή του Αγίου Ματθαίου 1820 55 × 46 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Ingres Mademoiselle Jeanne Suzanne Catherine Gonin.jpg Mademoiselle Gonin 1821 Σινσινάτι, Taft Museum of Art
Jean Auguste Dominique Ingres 015.jpg Ο κόμης Nikolay Guryev 1821 107 × 86 cm Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Ξαπλωμένη Αφροδίτη
(κατά τον Τιτσιάνο)
1822 116 × 168 cm Βαλτιμόρη, The Walters Art Gallery
Jacques-Louis Leblanc 1823 121 × 95,6 cm Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Jean Auguste Dominique Ingres 010.jpg Madame Leblanc 1823 119,4 × 92,7 cm Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Ingres - O Voto de Luis XIII.jpg Το τάμα του Λουδοβίκου ΙΓ΄ 1823 421 × 262 cm Μοντωμπάν, cathédrale Notre-Dame
Amedee-David, the Comte de Pastoret, 1823-26 JAD Ingres.jpg Amédée-David, κόμης de Pastoret 1823-1826 103 × 83,5 cm Σικάγο, Art Institute
Ingres Martyre Saint-Symphorien.jpg Το μαρτύριο του Αγίου Συμφοριανού 1824-1834 Autun, cathédrale Saint-Lazare
Ingres Madame Marie Marcotte.jpg Madame Marcotte de Sainte-Marie 1826 93 × 74 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Οιδίπους και Σφίγγα (σχέδιο) περί το 1826 17,5 × 13,7 cm Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Σπουδή ποδιών για την "Αποθέωση του Ομήρου" 1826-1827 17 × 22 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Σπουδή χεριών για την "Αποθέωση του Ομήρου" 1826-1827 34 × 31 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Σπουδές για την "Αποθέωση του Ομήρου" 1826-1827 37 × 27 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Σπουδές για την "Αποθέωση του Ομήρου" 1826-1827 22 × 27,5 cm Μονπελιέ, musée Fabre
Κεφάλι του Οδυσσέα 1827 25,1 × 19,2 cm Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Κεφάλι του Φειδία 1827 32,4 × 35,6 cm Σαν Ντιέγκο, Museum of Art
Jean Auguste Dominique Ingres, Apotheosis of Homer, 1827.jpg Η αποθέωση του Ομήρου 1827 386 × 512 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Jean auguste dominique ingres - a virgem do véu azul 01.jpg Η Παρθένος 1827 80 × 66,5 cm Σάο Πάουλο, Museu de Arte
Η μικρή λουομένη, εσωτερικό του χαρεμιού 1828 35 × 27 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Madame Cavé μεταξύ 1831-1834 40,6 × 32,7 cm Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Louis-Francois Bertin.jpg Louis-François Bertin 1832 116 × 95 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Ο δον Πέντρο ντε Τολέντο φιλά το σπαθί του Ερρίκου Δ΄ 1832 36 × 28 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Jean auguste dominique ingres - cristo abençoador 01.jpg Χριστός ευλογών 1834 80 × 66 cm Σάο Πάουλο, Museu de Arte
Mathieu-Louis Molé.JPG Ο κόμης Mathieu-Louis Molé 1834 147 × 114 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
[4] Οδαλίσκη και σκλάβα 1839-1840 72 × 100 cm Κέιμπριτζ (Μασαχουσέτη), Fogg Art Museum
Jean-Auguste-Dominique Ingres - La maladie d'Antiochus, ou Antiochus et Stratonice - Google Art Project.jpg Η αρρώστια του Αντίοχου ή Αντίοχος και Στρατονίκη 1840 57 × 98 cm Chantilly, Μουσείο Κοντέ
Jean-Auguste-Dominique Ingres - Raphael and the Baker's Daughter (1840).jpg Ραφαήλ και Φορναρίνα 1840 Κολόμπους (Οχάιο), Museum of Art
Jean-Auguste-Dominique Ingres - Luigi Cherubini - Google Art Project.jpg Λουίτζι Κερουμπίνι 1841 83 × 71 cm Σινσινάτι, Art Museum
Ingres cherubini.JPG Ο Λουίτζι Κερουμπίνι και η Μούσα τηε λυρικής ποίησης 1842 105 × 94 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
[5] Φερδινάνδος Φίλιππος, δούκας της Ορλεάνης 1842 158 × 222 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Jean-Paul Flandrin - Odalisque with Slave - Walters 37887.jpg Οδαλίσκη και σκλάβα 1842 76 × 105 cm Βαλτιμόρη, The Walters Art Gallery
Δεκατέσσερις μορφές αγίων 1842 210 × 92 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Ferdinand-Philippe-Henri.jpg Φερδινάνδος Φίλιππος, δούκας της Ορλεάνης 1843 157 × 121,5 cm Βερσαλλίες, musée national du château
Οι τρεις θεολογικές αρετές 1843-1844 Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Οκτώ μορφές αγίων 1843-1844 210 × 92 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Edmond Cavé 1844 Ingres - NY Met Museum of Art.jpg Edmond Cavé 1844 40,6 × 32,7 cm Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Ferdinand-P.JPG Φερδινάνδος Φίλιππος, δούκας της Ορλεάνης 1844 218 × 131 cm Βερσαλλίες, musée national du château
Jean-Auguste-Dominique Ingres - Comtesse d'Haussonville - Google Art Project.jpg Κόμισσα d'Haussonville 1845 131,8 × 92,1 cm Νέα Υόρκη, The Frick Collection
Madame Frédéric de Reiset (Ingres).jpg Augustine-Modeste-Hortense Reiset 1846 62,2 × 49,5 cm Κέιμπριτζ (Μασαχουσέτη), Fogg Art Museum
Ο Αρετίνο στο εργαστήριο του Τιντορέττο 1848 Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Jean auguste dominique ingres baronne james de rothschild.jpg Betty de Rothschild 1848 141,9 × 101 cm ιδιωτική συλλογή
Moitessier (Ingres, 1851) NGA.jpg Η Madame Moitessier όρθια 1851 147 × 100 cm Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Δίας και Αντιόπη 1851 32,5 × 43,5 cm Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Jean auguste dominique ingres princesse albert de broglie.jpg Πριγκίπισσα de Broglie 1851-1853 121,3 × 90,8 cm Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Ingres coronation charles vii.jpg Η Ζαν ντ΄Αρκ στην στέψη του Καρόλου Ζ΄στην μητρόπολη της Ρενς 1851-1855 240 × 178 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
The Virgin Adoring the Host MET DP136074.jpg Η Παρθένος προσκυνά την όστια 1852 40,3 × 32,7 cm Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Ingres - madame gonse.jpg Caroline Gonse 1852 Μοντωμπάν, musée Ingres
Η Αφροδίτη στην Πάφο περί το 1852 91,5 × 70 cm Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Jean Auguste Dominique Ingres 002.jpg Η αποθέωση του Ναπολέοντα (σχέδιο) 1853 48,5 cm διάμετρος Παρίσι, musée du Petit Palais
Η Παρθένος προσκυνά την όστια 1854 113 cm διάμετρος Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Jean Auguste Dominique Ingres - The Spring - Google Art Project 2.jpg Η πηγή 1856 163 × 80 cm Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Dominique Ingres - Mme Moitessier.jpg Η Madame Moitessier καθιστή 1856 120 × 92 cm Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Ο Μολιέρος στο τραπέζι του Λουδοβίκου ΙΔ΄ 1857 49 × 67 cm Παρίσι, collections de la Comédie Française
Αυτοπροσωπογραφία 1859 65,4 × 53,7 cm Κέιμπριτζ (Μασαχουσέτη), Fogg Art Museum
Jean auguste dominique ingres - angélica acorrentada 01.jpg Αγγελική 1859 97 × 75 cm Σάο Πάουλο, Museu de Arte
Ingres. Portrait de Delphine Ingres-Ramel.jpg Delphine Ingres-Ramel 1859 53 × 65 cm Βίντερτουρ (Ελβετία), Sammlung Oskar Reinhart «Am Römerholz»
Ingres Turkish Bath.jpg Το Τουρκικό Λουτρό 1862 108 × 110 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
σχέδιο για τον πίνακα Ο Ιησούς δωδεκαετής στον Ναό 1862 34,2 × 47 cm Μονπελιέ, musée Fabre
Οιδίπους και Σφίγγα 1864 105,5 × 87 cm Βαλτιμόρη, The Walters Art Gallery
Το μαρτύριο του Αγίου Συμφοριανού 1865 36,7 × 31,6 cm Φιλαδέλφεια, Museum of Art
Οι Έλληνες τραγικοί 1866 37 × 44 cm Ανζέρ, musée des Beaux-Arts