Κατάλογος Συστημάτων Διαχείρισης Περιεχομένου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση


Το παρόν άρθρο απαριθμεί αξιοσημείωτα Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου.

Δωρεάν, ελεύθερο και λογισμικό ανοιχτού κώδικα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

ASP.NET[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία Πλατφόρμα Βάση δεδομένων Πρόσφατη σταθερή έκδοση Άδεια Ημ/νία τελευταίας έκδοσης
DotNetNuke Community Edition ASP.NET SQL Server 5.2.1 BSD 2009-12-15
mojoPortal ASP.NET SQL Server, MySQL, PostgreSQL, SQLite, Firebird 2.3.3.4.B CPL 2010-01-15
Umbraco ASP.NET SQL Server 4.0.3 MIT License 2009-12-04
N2 CMS ASP.NET MVC SQL Server 1.5.0 GNU LESSER GENERAL PUBLIC LICENSE 2009-06-28
MvcCms ASP.NET MVC SQL Server 1.0.0 Microsoft Reciprocal License (Ms-RL) 2009-10-07

Java[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία Πλατφόρμα RDBMS ORM-DBMS Other Database Πρόσφατη σταθερή έκδοση Άδεια Ημ/νία τελευταίας έκδοσης
jAPS Java
AGILE
MySQL, Oracle, HSQLDB PostgreSQL 2.0.6 GPL 2009-07-17
OpenCms Java HSQL, MySQL, Oracle, SQL Server, DB2 PostgreSQL 7.5.1 LGPL 2009-10-01
Liferay Java HSQLDB, MySQL, Oracle, SQL Server, DB2, Apache Derby, Informix, InterBase, JDataStore PostgreSQL SAP, Sybase 5.2.3 MIT 2009-5-20
DSpace Java Oracle PostgreSQL 1.5.2 BSD License 2009-04-01
Fedora Java MySQL, Oracle PostgreSQL Mulgara (MPTSTore RDF Semantic Triplestore) 3.1 Apache License
dotCMS Java MySQL, Oracle, MSSQL PostgreSQL 1.7 GNU GPL v2 2009-03-03
Nuxeo EP Java MySQL, Oracle, SQL Server, Ingres PostgreSQL 5.2 LGPL 2009-03-24
Alfresco Java MySQL, Oracle, SQL Server, Informix PostgreSQL 3.2r GPL & Commercial 2009-03-31
Magnolia Java JCR 4.1 GPL & Commercial 2009-06-15
Hippo Java JCR 7.0.1 Apache License 2009-01-26
Calenco Java JCR 1.0 AGPL 2009-03-15

Πακέτα Java (Packages/Bundle)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία Πλατφόρμα Βάση δεδομένων Πρόσφατη σταθερή έκδοση Άδεια Ημ/νία τελευταίας έκδοσης
Apache Lenya Java, XML, Apache Cocoon 2.0.2 Apache License
Daisy Java, XML, Apache Cocoon MySQL 2.3 Apache License 2009-06-09

Perl[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία Πλατφόρμα Βάση δεδομένων Πρόσφατη σταθερή έκδοση Άδεια Ημ/νία τελευταίας έκδοσης
blosxom Perl Flat-file database 2.0 MIT
Bricolage Perl MySQL, PostgreSQL 1.10.8 BSD 2009-11-15
MojoMojo Perl with either mod perl or FastCGI Any, via the DBIx::Class ORM 0.999029 Perl-style-license 2009-05-10
Movable Type Perl, mod perl, FastCGI MySQL, Microsoft SQL Server, Oracle, PostgreSQL, SQLite 5.01 GPL 2010-01-05
TWiki Perl Plain files (under version control) 4.3.2 GPL 2009-09-02
Scoop Perl on mod perl MySQL 1.1.8 GPL
Slash Perl on mod perl MySQL GPL
WebGUI Perl on mod perl MySQL 7.7.29 GPL 2009-12-22

PHP[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία Πλατφόρμα Βάση δεδομένων Πρόσφατη σταθερή έκδοση Άδεια Ημ/νία τελευταίας έκδοσης
AdaptCMS Lite PHP MySQL 1.5 GPL 2009-07-15
ATutor PHP MySQL 1.6.3 GPL 2009-07-23
b2evolution PHP MySQL 3.3.3 GPL 2009-12-15
BEdita PHP MySQL 3.0 RC AGPL 2009-06-17
BLOG:CMS PHP MySQL 4.2.1 GPL 2008-01-15
CivicSpace PHP MySQL 0.8.3 GPL 2005-05-01
CMS Made Simple PHP MySQL 1.6.6 GPL 2009-10-03
Concrete5 PHP MySQL 5.3.3.1 MIT 2009-10-08
Dotclear PHP MySQL, PostgreSQL 2.1.5 GPL 2009-02-05
Drupal PHP MySQL, PostgreSQL 6.15 GPL 2009-12-16
DynPG PHP MySQL 4.0.0 GPL 2009-10-13
eFront PHP MySQL 3.5.5 CPAL 2009-09-30
e107 PHP MySQL 0.716 CPAL 2009-09-05
Exponent CMS PHP MySQL 0.96.6 GA GPL 2009-02-13
eZ Publish PHP5 MySQL, PostgreSQL, Oracle, Microsoft SQL Server 4.2.0 GPL 2009-09-29
Frog CMS PHP5 MySQL, SQLite 0.9.5 GPL 2009-04-26
Gamboo Web Suite PHP5 MySQL 3.0 unknown 2009-08-10
GCMS PHP MySQL 1.2b GPL 2008-09
ImpressCMS PHP MySQL 1.1.3 GPL 2009-10-07
Jaws PHP PostgreSQL, MySQL, Oracle, Firebird, InterBase, Microsoft SQL Server, SQLite 0.8.9 LGPL, GPL 2009-01-30
Joomla! PHP MySQL 1.5.15 GPL 2009-11-04
Habari PHP MySQL, PostgreSQL (Currently not supported), SQLite 0.6.2 Apache License 2009-05-22
KnowledgeTree Document Management System PHP MySQL 3.6.1 GPL & Commercial 2009-10-06
Lyceum PHP MySQL 1.0.2 GPL 2008-06-04
Mambo PHP MySQL 4.6.5 GPL 2008-06-01
Merlintalk PHP MySQL 2.6 GPL 2008-06-26
MiaCMS PHP MySQL 4.6.5 GPL 2008-09-11
Midgard CMS PHP (Midgard framework) MySQL 8.09.7 LGPL 2010-01-06
MODx PHP MySQL 1.0.0 GPL 2009-07-31
MySource Matrix (Squiz) PHP PostgreSQL, MySQL, Oracle 3.20.1 GPL or warranted version from Squiz 2009-03-23
Nucleus CMS PHP MySQL 3.40 GPL 2009-02-15
Opus PHP MySQL 2.27 GPL 2008-07-06
PHP-Fusion PHP MySQL 7.00.06 AGPL 2009-12-07
PHP-Nuke PHP MySQL 8.1 GPL 2009-05-22
PHPSlash PHP 0.8.1.1 GPL 2006-01-15
phpWebSite PHP MySQL, PostgreSQL 1.6.3 LGPL 2009-06-17
Pixie (CMS) PHP MySQL 1.0.2 GPL 2009-03-24
RavenNuke CMS PHP MySQL 2.4.0 GPL 2009-10-12
SilverStripe PHP 5.2+ MySQL, PostgreSQL, Microsoft SQL Server, Oracle 2.3.4 BSD 2009-11-27
SPIP PHP MySQL, PostgreSQL, SQLite 2.0.3 GPL 2009-01-10
TangoCMS PHP MySQL 2.4.0 GNU/GPL 2 2009-12-14
Textpattern PHP MySQL 4.2.0 GPL 2009-08-28
TikiWiki CMS/Groupware PHP MySQL 4.1 LGPL 2009-12-15
Tribiq CMS PHP MySQL 5.0.9 GPL 2008-10-01
TYPO3 PHP MySQL, Oracle, PostgreSQL 4.3.0 GPL 2009-11-30
whCMS PHP MySQL 0.103 GPL 2008-08-10
WordPress PHP MySQL 3.1.2 GPL 2011-04-28
Website Baker PHP MySQL 2.8.0 GPL 2009-08-15
Xaraya PHP MySQL, PostgreSQL 1.1.5 GPL 2008-11-25
Zikula PHP MySQL, PostgreSQL, MSSQL, Oracle 1.2.1 GPL 2010-01-26

File / Flat file[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία Πλατφόρμα Βάση δεδομένων Πρόσφατη σταθερή έκδοση Άδεια Ημ/νία τελευταίας έκδοσης
CMSimple PHP Flat-file database 3.3 GPL 2009-12-31
Dokuwiki PHP Flat-file database 2009-12-25 GPL 2009-12-25
Lanius CMS PHP Flat-file database, MySQL, PostgreSQL κ.α. μέσω ADOdb 0.5.2 GPL 2009-10-22
phpWiki PHP Flat-file database, MySQL, PostgreSQL GPL 2007-07-14
pluck PHP Flat-file database 4.6.3 GPL 2009-06-06
PmWiki PHP Flat-file database, MySQL, SQLite 2.2.7 GPL 2009-11-07
Quick.Cms.Lite PHP Flat-file database 2.0 Creative Commons Attribution 2.5 2008-05-13
PivotX PHP Flat-file database

Python[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία Πλατφόρμα Βάση δεδομένων Πρόσφατη σταθερή έκδοση Άδεια Ημ/νία τελευταίας έκδοσης
Django-cms Python/Django PostgreSQL, MySQL, SQLite 3 and Oracle 2.0 BSD 2009-11-12
MoinMoin Python Flat-file database 1.8.5 GPL 2009-09-11
Nuxeo CPS Python/Zope ZODB 3.4.3 GPL
Plone Python/Zope MySQL, PostgreSQL, SQLite, Oracle, ZODB, via Zope 3.3.1 GPL 2009-09-09
PyLucid Python/Django MySQL, PostgreSQL, SQLite 0.8.7 GPL 2009-10-15

Ruby on Rails[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία Πλατφόρμα Βάση δεδομένων Πρόσφατη σταθερή έκδοση Άδεια Ημ/νία τελευταίας έκδοσης
Radiant Ruby on Rails MySQL, PostgreSQL, SQLite 0.8.1 MIT 2009-09-05
Typo Ruby on Rails MySQL, PostgreSQL, SQLite 5.3 MIT 2009-03-27
Refinery Ruby on Rails MySQL, PostgreSQL, SQLite 0.9.5.5 MIT 2009-11-08

Άλλα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία Πλατφόρμα Βάση δεδομένων Πρόσφατη σταθερή έκδοση Άδεια Ημ/νία τελευταίας έκδοσης
Xaraya PHP with XHTML/XML/XSLT MySQL, PostgreSQL, SQLite (ADOdb) and SQL Server (Creole) 1.1.5 GPL 2008-11-25
XOOPS PHP + Smarty MySQL 2.4.3 GPL 2009-12-31
Serendipity PHP + Smarty MySQL, PostgreSQL,MySQLi, SQLite 1.4.1 BSD 2009-01-16
Zikula PHP + Smarty MySQL, Oracle PostGres, SQL Server 1.0.2 LGPL 2008-08-10
OpenACS Tcl AOLserver PostgreSQL/Oracle 5.5.1 GPL 2009-09-15

Λογισμικό με εμπορικές άδειες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Java[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία Πλατφόρμα Βάση δεδομένων Πρόσφατη σταθερή έκδοση
Cascade Server Java Oracle, MySQL, SQL Server 6.4
Day Communiqué WCM Java no database required
supports Oracle, SQL Server , DB2,MySQL
uses JSR-170-compliant content repository
5.2.1
Traction TeamPage Java Built-in 4.1
Lotus WCM J2EE Oracle, SQL Server, DB2, Lotus Domino 6.1

Microsoft ASP.NET[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία Πλατφόρμα Βάση δεδομένων Πρόσφατη σταθερή έκδοση Άδεια Ημ/νία τελευταίας έκδοσης
DotNetNuke Professional Edition ASP.NET SQL Server 5.2.1 Proprietary software 2009-12-15
Jadu .NET SQL Server 1.8
Ingeniux CMS .NET Embedded XML 6 Proprietary software
Kentico CMS ASP.NET SQL Server 6.0 Proprietary software 2011-10-10
SharePoint Server (MOSS)
(service:WSS)
ASP.NET SQL Server (2000 or 2005), SQL Express 3.0 (12.0.0.6327) Proprietary software
Sitecore .NET SQL Server SQL Express, Oracle, My SQL, SQLite 6 (released in 2008)
Telligent Community ASP.NET SQL Server 5.0 2009-06-26
SiteFinity .NET SQL Server SQL Express 3.7 (SP2) Proprietary software

PHP[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία Πλατφόρμα Βάση δεδομένων Πλαίσια Ανάπτυξης Πρόσφατη σταθερή έκδοση Άδεια Ημ/νία τελευταίας έκδοσης Entry Level Pricing Επίσημη Ιστοσελίδα
ASCOOS CMS PHP MySQL Ascoos Framework, jQuery, Prototype 0.98.10 Ascoos General License 2010-03-31 ASCOOS CMS
Accrisoft Freedom PHP MySQL 6.2 Accrisoft Freedom
Jadu PHP MySQL or Microsoft SQL Server 1.8.1 Jadu
Webiny PHP MySQL 2.0b Webiny

SaaS (Software as a Service)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία
uCoz

Δείτε ακόμα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]