Καλλωπισμός

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο καλλωπισμός είναι η διαδικασία της βελτίωσης της εικόνας σε ένα πρόσωπο, τόπο ή κάτι άλλο. Όσον αφορά την πόλη, κωμόπολη ή αστική περιοχή, αυτό συχνά περιλαμβάνει τη φύτευση δέντρων, θάμνων και άλλης βλάστησης, αλλά συχνά περιλαμβάνει την προσθήκη διακοσμητικών ή ιστορικών φώτων δρόμου και άλλου φωτισμού ή την αντικατάσταση σπασμένων πεζοδρομίων συχνά με τούβλο ή άλλο φυσικό υλικό. Τα παλιομοδίτικα λιθόστρωτα πεζοδρόμια χρησιμοποιούνται μερικές φορές για διαβάσεις, καθώς παρέχουν το πρόσθετο πλεονέκτημα της επιβράδυνσης των αυτοκινητιστών.

Τα σχέδια καλλωπισμού χρησιμοποιούνται συχνά από τα δημοτικά συμβούλια για την ανακαίνιση των περιοχών του κέντρου της πόλης, προκειμένου να τονωθεί ο τουρισμός ή άλλες εμπορικές δραστηριότητες. Συχνά η αναγκαιότητα τέτοιων έργων προκαλείται από σπασμένα πεζοδρόμια, τα οποία αποτελούν κίνδυνο για τους πεζούς και δυνητικά ανυπέρβλητα εμπόδια για τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων. Τα έργα αυτά αποτελούν συχνά μέρος άλλων μεγάλων έργων.

Ο Σύνδεσμος Λόρελ Χιλ του Στόκμπριτζ στη Μασαχουσέτη ιδρύθηκε το 1853 και είναι η παλαιότερη ενσωματωμένη εταιρεία εξωραϊσμού χωριών στις Ηνωμένες Πολιτείες.[1]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Carr, Amy (8 January 2009). «Keeping the Town». Berkshire Eagle.