Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

To Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.)[1] είναι επιστημονικός φορέας στην Ελλάδα με σκοπό την επιστημονική μελέτη, την έρευνα και τη δημόσια προβολή θεμάτων εγκληματολογίας. Την επεξεργασία προτάσεων και η διατύπωση απόψεων για θέματα που σχετίζονται με την εγκληματολογία και την αντεγκληματική πολιτική.  Την παροχή επιστημονικής συνδρομής προς πολιτικούς, κοινωνικούς, πολιτιστικούς και επιστημονικούς φορείς της χώρας σε θέματα που ανάγονται στην εγκληματολογία. Την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από ζητήματα εγκληματολογικού ενδιαφέροντος.

Για την πραγματοποίηση του σκοπού το ΚΕ.Μ.Ε.διοργανώνει εκδηλώσεις όπως συνέδρια, ημερίδες, διαλέξεις, σεμινάρια, δημόσιες συζητήσεις κ.λπ. Προγραμματίζει, καταρτίζει και δημοσιεύει μελέτες ή δημοσιεύει με οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο τα πορίσματα των συνεδρίων, συζητήσεων και ερευνητικών μελετών του. Εκφράζει δημόσια τις θέσεις του για επίκαιρα ζητήματα που άπτονται του εγκληματικού φαινομένου. Συστήνει ειδικές ομάδες εργασίας, αποτελούμενες από μέλη της ή εξωτερικούς συνεργάτες. Διοργανώνει ή συμμετέχει σε εθνικά ή διεθνή συνέδρια, επικοινωνώντας ή συνεργαζόμενο με σωματεία ή Ενώσεις που επιδιώκουν τους αυτούς ή παρεμφερείς σκοπούς. Ενθαρρύνει και προωθεί τη συνεργασία στο πλαίσιο διεπιστημονικών προσεγγίσεων με άλλους φορείς, ή Κέντρα ή Ενώσεις.

Σύμφωνα με το καταστατικό του, το ΚΕ.Μ.Ε. διοικείται από εξαμελές Διοικητικό Συμβούλιο:[2]

Το Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος εκδίδει την ηλεκτρονική περιοδική επιθεώρηση εγκληματολογίας και ποινικής δικαιοσύνης CrimeTimes[3].

εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος». KE.M.E. (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 13 Μαρτίου 2018. 
  2. Διοικητικό Συμβούλιο ΚΕΜΕ
  3. ©, Crime Times. «Crime Times». Crime Times. Ανακτήθηκε στις 13 Μαρτίου 2018.