Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θεωρία συνωμοσίας του Μαύρου Ιππότη (δορυφόρος)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Η φωτογραφία από την NASA το 1998 που υποτίθεται ότι δείχνει τον Δορυφόρο Μαύρο Ιππότη

Η Θεωρία συνωμοσίας του δορυφόρου του Μαύρου Ιππότη (αγγλ.: Black Knight satellite conspiracy theory) ισχυρίζεται ότι υπάρχει ένα διαστημικό σκάφος σε κοντινή πολική τροχιά γύρω από την Γη που είναι εξωγήινης προέλευσης, και ότι η NASA έχει εμπλακεί σε μια προσπάθεια συγκάλυψης σχετικά με την ύπαρξη και την προέλευσή του. Αυτή η θεωρία συνωμοσίας συνδυάζει πολλές ιστορίες σε μία αφήγηση.[1]

Μια φωτογραφία της NASA του 1998 θεωρείται από μερικούς ότι είναι η απόδειξη για να δείξει την ύπαρξη του δορυφόρου Μαύρου Ιππότη, αλλά η NASA έχει δηλώσει ότι αυτό είναι πιθανόν ένα διαστημικό απόβλητο, και συγκεκριμένα μια θερμική κουβέρτα που χάθηκε κατά τη διάρκεια αποστολής EVA.[2]

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σύμφωνα με ορισμένες θεωρίες συνωμοσίας των Α.Τ.Ι.Α, ο Μαύρος Ιππότης είναι ένας τεχνητός δορυφόρος εξωγήινης προέλευσης που έχει μπει σε τροχιά γύρω από τη Γη περίπου πριν 13.000 χρόνια. Σύμφωνα με την υπεύθυνη εκπαιδευτικής υποστήριξης Μαρτίνα Ρεντπάθ του Πλανητάριου Αρμάγκ[3] στη Βόρεια Ιρλανδία: Ο Μαύρος Ιππότης είναι ένα συνονθύλευμα από εντελώς άσχετες ιστορίες. Από εκθέσεις των ασυνήθιστων παρατηρητών της επιστήμης, από συγγραφείς που προωθούν τις ιδέες τους και από την ταξινόμηση κατασκοπευτικών δορυφόρων και φωτογραφιών του διαστήματος. Η υπερβολική δόση αυτών των συστατικών που ανακατεύονται με διάφορα σχόλια στο διαδίκτυο μαζί με μια δόση του μύθου, γεννούν την θεωρία ενός εξωγήινου δορυφόρου, του Μαύρου Ιππότη.

Οι Εμφανίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η προέλευση του θρύλου του Μαύρου Ιππότη ξεκινά από το 1899, από επαναλαμβανόμενες πηγές σημάτων που υποτίθεται ότι ακούγονταν κατά τη διάρκεια των ραδιοφωνικών πειραμάτων του Νίκολα Τέσλα και μετά από καιρό η καθυστερημένη ηχώ ακούστηκε για πρώτη φορά από τον ερασιτέχνη χειριστή ασυρμάτου Γιόργκεν Χολς, στο Όσλο της Νορβηγίας, το 1928.

Η ιστορία του Μαύρου Ιππότη έκανε ντεμπούτο στα μέσα ενημέρωσης τη δεκαετία του 1950, όταν οι Αμερικάνικες εφημερίδες St. Louis Dispatch και San Francisco Examiner, έγραψαν για τον «Δορυφόρο” στις 14 Μάιου 1954. Το περιοδικό Time έγραψε επίσης γι' αυτό στις 7 Μαρτίου 1960.

Το 1963, ο Γκόρντον Κούπερ πήγε στο διάστημα με την αποστολή του Μερκιούρι 9. Στην τελική τροχιά του, ο ίδιος ανέφερε ότι είδε ένα λαμπερό πράσινο αντικείμενο μπροστά στην κάψουλα του σε απόσταση να κινείται προς το διαστημόπλοιο του.

Ο Σταθμός παρακολούθησης Muchea, στην Αυστραλία, στον οποίο ο Κούπερ ανέφερε το αντικείμενο, εντόπισε αυτό το Άγνωστο Αντικείμενο στο ραντάρ να ταξιδεύει προς τα Δυτικά.

Ήταν ο χειριστής του Χαμ Ράδιο που αποκωδικοποίησε προφανώς μια σειρά από σήματα που λήφθηκαν από τον Άγνωστο Δορυφόρο και ερμηνεύεται ως ένα διάγραμμα αστεριών με επίκεντρο το Σύστημα Αστέρων του Έψιλον του Βοώτη. Σύμφωνα με το αποκωδικοποιημένο μήνυμα, ο Μαύρος Ιππότης πιστεύεται ότι προέρχεται από αυτό το Σύστημα Αστέρων, και ήρθε στη Γη πριν από 13.000 χρόνια.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Η θεωρία του Μαύρου Ιππότη (δορυφόρος) στην express.co.uk (ENG) ανακτήθηκε 8 Αυγούστου 2018
  2. Ποιος είναι ο Μαύρος Ιππότης στο space.com (Αγγλικά) «Αρχειοθετημένο αντίγραφο». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 27 Οκτωβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 2019. CS1 maint: BOT: original-url status unknown (link)
  3. Το μυστήριο του δορυφόρου Μαύρου Ιππότη Αρχειοθετήθηκε 2017-02-09 στο Wayback Machine. στο armagh-planet.com (ENG) ανακτήθηκε 8 Αυγούστου 2018