Ε.Α.Κ. Βόλου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ε.Α.Κ. Βόλου
Πλήρες όνομαΕθνικό Αθλητικό Κέντρο Βόλου ή Δημοτικό (πρώην Εθνικό) Στάδιο Βόλου
ΙδιοκτήτηςΔήμος Βόλου
ΔιαχειριστήςΔήμος Βόλου
Είδοςστάδιο
Χωρητικότητα9.000 θεατές
ΕπιφάνειαΦυσικός χλοοτάπητας
Κατασκευή
Ολοκλήρωση1968
Εγκαίνια1968
Ανακαίνιση2004, 2005
Τοποθεσία
Map
ΔιεύθυνσηΒόλος
Ελλάδα
Φορείς εκμετάλλευσης
Ολυμπιακός Βόλου

Το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Βόλου είναι ένα συγκρότημα αθλητικών γηπέδων το οποίο βρίσκεται στη Νέα Δημητριάδα Βόλου. Κτίστηκε το 1968 και ανακαινίσεις έγιναν το 2004 και το 2005. Απετέλεσε Ολυμπιακό προπονητήριο, κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, και κατά τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Γυμναστικής, το 2007.

Αθλητικές εγκαταστάσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Γήπεδο ποδοσφαίρου: Εχει χωρητικότητα 9000 θεατών. Το ρεκόρ προσέλευσης που έχει σημειωθεί είναι 17.200 θεατές, ωστόσο η χωρητικότητά του μειώθηκε, με την προσθήκη πλαστικών θέσεων αλλά και λόγω ακαταλληλότητος του νοτίου πετάλου. Η πλήρης ανακατασκευή αυτού του σταδίου προγραμματίστηκε να αρχίσει το καλοκαίρι του 2014. Ωστόσο, λόγω των οικονομικών προβλημάτων του συλλόγου η ανακατασκευή δεν ξεκίνησε ποτέ, αλλά έχουν ήδη πραγματοποιηθεί κάποιες βελτιώσεις. Αποτελεί την έδρα του Ολυμπιακού Βόλου, ο οποίος αγωνίζεται στη Γ' Εθνική Κατηγορία. Επίσης το στάδιο περιέχει τα γραφεία της ομάδος, αίθουσα VIP, κυλικείο, καφετέρια, και διάφορες αίθουσες υπηρεσιών. Το στάδιο σήμερα χρησιμοποιείται για προπνήσεις ποδοσφαίρου και στίβου και όχι για αγώνες μέχρι την ανακατασκευή.
  • Κλειστό Γυμναστήριο: Εχει χωρητικότητα 1.200 θεατών και αποτελεί έδρα του Ολυμπιακού Βόλου και διαφόρων τοπικών ομάδων όπως η Ανάληψη Βόλου.
  • Ανοιχτό και κλειστό κολυμβητήριο, με χωρητικότητες 1000 και 300 θεατών αντίστοιχα. Αποτελεί έδρα των ναυταθλητικών σωματείων του Βόλου Ν.Ο.Β.Α., Ο.Υ.Κ.Β. και Ολυμπιακός Βόλου.
  • Γήπεδα Αντισφαίρισης
  • Σκοπευτήριο

Στο Ε.Α.Κ.Βόλου προβλεπόταν η πραγματοποίηση αρκετών αγωνισμάτων κατά τη διάρκεια των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, προτού, τελικώς, η διοργάνωση ανατεθεί στην Μερσίνη της Τουρκίας.