Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φοιτητών Φαρμακευτικής

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
European Pharmaceutical Students' Association
Φράση"Bringing Pharmacy, Knowledge and Students Together"
Ίδρυση1978
ΤύποςStudent association
ΈδραBrussels, Belgium
Επίσημες γλώσσεςEnglish
PresidentEva Shannon Schiffrer (Slovenia)
Ιστότοποςwww.epsa-online.org

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φοιτητών Φαρμακευτικής (αγγλ. European Pharmaceutical Students’ Association- EPSA), είναι μια μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική, μη πολιτική και μη θρησκευτική οργάνωση-ομπρέλα, αποτελούμενη από 45 Οργανώσεις Φοιτητών Φαρμακευτικής από 37 χώρες και εκπροσωπεί πάνω από 100.000 φοιτητές φαρμακευτικής στην Ευρώπη. Το μότο της EPSA “Bringing Pharmacy, Knowledge and Students together”, αντικατοπτρίζει την κινητήριο δύναμη του οργανισμού, που είναι να προάγει τις ιδέες και τις απόψεις όλων των φοιτητών φαρμακευτικής της Ευρώπης, με τελικό στόχο τη βελτίωση της Εκπαίδευσης, του Φαρμακευτικού Επαγγέλματος και τις επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα της Φαρμακευτικής. Η EPSA έχει τα κεντρικά της, στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο, στα γραφεία της PGEU.

Δομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γενική Συνέλευση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η γενική συνέλευση (General Assembly) της EPSA, είναι η ανώτατη αρχή και το σώμα που παίρνει τις αποφάσεις για τον οργανισμό. Η γενική συνέλευση αποτελείται από εκπροσώπους όλων των Ordinary και Associate μελών της EPSA, που μιλούν εκ μέρους των οργανισμών τους. Πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο - μία κατά τη διάρκεια του Eτήσιου Συνεδρίου (Annual Congress) της EPSA και μία κατά τη διάρκεια του Φθινοπωρινού Συνεδρίου (Autumn Assembly) της EPSA.

Διοικητικό Συμβούλιο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το διοικητικό συμβούλιο της EPSA εκλέγεται από τη γενική συνέλευση κάθε χρόνο στο ετήσιο συνέδριό της. Του διοικητικού συμβουλίου ηγούνται τα Ανώτατα Στελέχη (Εxecutive), και συνολικά το διοικητικό συμβούλιο συνεργάζεται όλο το χρόνο με τις ομάδες-μέλη της EPSA, για να επιτύχουν τους στόχους του οργανισμού.

Ανώτατα Στελέχη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα Ανώτατα Στελέχη του διοικητικού συμβουλίου είναι υπεύθυνα για τις σχέσεις του οργανισμού και ηγούνται όλων των εργασιών που γίνονται στο όνομα του οργανισμού σε διάφορους τομείς. Τα Ανώτατα Στελέχη αποτελούνται από 8 εκλεγμένα μέλη και από τον πρόεδρο του αμέσως προηγούμενου έτους.

Πρόεδρος (president@epsa-online.org) – η κύρια αρμοδιότητά του είναι να συντονίζει όλες τις δραστηριότητες του Οργανισμού.

Αντιπρόεδρος για τις Εσωτερικές Υποθέσεις (vp.ia@epsa-online.org) – είναι υπεύθυνος για τη διατήρηση της επικοινωνίας στο εσωτερικό του Οργανισμού κα είναι ο κύριος κρίκος επικοινωνίας με τους Liaison Secretaries.

Γενικός Γραμματέας (secgen@epsa-online.org) — είναι υπεύθυνος για την αρχειοθέτηση και συντήρηση των αρχείων του οργανισμού.

Γενικός Ταμίας (treasurer@epsa-online.org) — η κύρια αρμοδιότητά του είναι να φροντίζει τα οικονομικά του Οργανισμού.

Αντιπρόεδρος για τα Εκπαιδευτικά Ζητήματα (vp.education@epsa-online.org) – είναι υπεύθυνος για οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με εκπαιδευτικά ζητήματα γίνεται εντός του Οργανισμού και είναι ο κύριος σύνδεσμος με τις Επιτροπές Υποδοχής των συνεδρίων, σχετικά με το θέμα του συνεδρίου και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Vice President of Public Relations (vp.pr@epsa-online.org) – his primary task is to coordinate all the activities in EPSA related to the image and promotion of the Association.

Vice President of External Relations (vp.er@epsa-online.org) – his primary duty is to strengthen the relations between European pharmaceutical students and practicing professionals, as well as other student organisations with similar aims.

Vice President of European Affairs (vp.ea@epsa-online.org) – he is based in Brussels throughout the period of the mandate and is working as intern in the PGEU Office (Pharmaceutical Group of the European Union) full time for EPSA and for the PGEU.

Immediate Past President (ipp@epsa-online.org) – The Immediate Past President is in the EPSA Executive in an advisory role.

Η ομάδα της EPSA αποτελείται από 30 μέλη που χωρίζονται σε τμήματα: το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Ζητημάτων, το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, το Τμήμα Εξωτερικών Σχέσεων και το Τμήμα Ευρωπαϊκών Ζητημάτων. Τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις του κάθε τμήματος μπορούν να βρεθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού.

Liaison Secretaries[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι Liaison Secretaries της EPSA εκλέγονται από τους οργανισμούς-μέλη και η κύρια αρμοδιότητά τους είναι να εξασφαλίσουν την ένταξη των δραστηριοτήτων και των διαφόρων προγραμμάτων της ΕPSA σε τοπικό επίπεδο και να ενισχύσουν την επικοινωνία και τη σύνδεση μεταξύ του διοικητικού συμβουλίου του Oργανισμού και του εκάστοτε Εθνικού Οργανισμού- μέλους.

Επιτροπή συντονισμού του Individual Mobility Project (IMP)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αρμοδιότητα της επιτροπής αυτής είναι η ανάπτυξη  και η προώθηση του Individual Mobility Project της ΕPSA.

Πλατφόρμα Εκπαιδευτικών και Επαγγελματικών Ζητημάτων (EduProf)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στόχος της πλατφόρμας αυτής είναι να αυξηθεί το επίπεδο υπεράσπισης στην EPSA, έτσι ώστε να υποστηρίζει και να εξυπηρετεί τους σκοπούς των χωρών-μελών της. Ο μεγαλύτερος στόχος είναι η έκδοση και δημοσίευση πολιτικών εγγράφων που θα υπερασπίζονται τις απόψεις των μελών της Οργάνωσης. Κάθε χώρα-μέλος της Οργάνωσης μπορεί να αντιπροσωπεύεται στην πλατφόρμα αυτή με το πολύ δύο αντιπροσώπους που εκλέγονται από την εκάστοτε χώρα- μέλος.

Αυτόνομα Μέλη, Φίλοι της Οργάνωσης και Παρατηρητές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Φοιτητές φαρμακευτικής και πρόσφατοι απόφοιτοι μεχρι 2 χρόνια μετά την αποφοίτηση και από χώρες που είναι μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, μπορούν να γίνουν Αυτόνομα Μέλη, με την προϋπόθεση να μην εκπροσωπούνται οι ίδιοι ήδη στην EPSA από κάποια Οργάνωση-Μέλος.

Μεμονωμένα άτομα, οργανώσεις, εταιρείες και άλλες ομάδες που θέλουν να υποστηρίξουν την ΕPSA και να συμμετέχουν στις δράσεις της, μπορούν να κάνουν αίτηση για Φίλοι της Οργάνωσης.

Εθνικοί Οργανισμοί των Χωρών-Μελών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τακτικά και απλά μέλη της ΕPSA είναι εθνικοί και τοπικοί οργανισμοί φοιτητών φαρμακευτικής από χώρες που γεωγραφικά ανήκουν στην Ευρώπη και αναγνωρίζονται από το Συμβούλιο της Ευρώπης ως ανεξάρτητες χώρες. Η EPSA αυτή τη στιγμή αντιπροσωπεύει 45 τοπικές και εθνικές οργανώσεις.

Board of Trustees[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Aπαρτίζεται από καταξιωμένους επαγγελματίες από διαφορετικούς φαρμακευτικούς κλάδους που βοηθούν το διοικητικό συμβούλιο της Οργάνωσης με τις γνώσεις και τις επαφές τους.

Επίτιμα Μέλη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο τίτλος δίνεται ειδικά σε άτομα, με αξιοσημείωτη συνεισφορά στον Οργανισμό.

Υποεπιτροπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι ενεργές υποεπιτροπές αυτή τη στιγμή είναι το Συμβουλευτικό Δίκτυο των Αποφοίτων και η Υποεπιτροπή Δημοσίων Σχέσεων. Το πρώτο αποτελείται από πρώην μέλη της ομάδας της EPSΑ που συμβουλεύουν την τρέχουσα ομάδα, ενώ το δεύτερο αποτελείται από μέλη της EPSA που βοηθούν το τμήμα Δημοσίων σχέσεων με την επιμέλεια των κειμένων, τον σχεδιασμό και άλλες εργασίες.

Συνέδρια και Συμβάντα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ετήσιο Συνέδριο (Annual Congress)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Ετήσιο Συνέδριο είναι το μεγαλύτερο συμβάν στο ημερολόγιo της EPSA, και δίνει δυνατότητα σε όλα τα μέλη της οργάνωσης να συναντηθούν και να συζητήσουν τόσο για την οργάνωση όσο και για το φαρμακευτικό επάγγελμα γενικότερα. Συμβαίνει συνήθως τον Απρίλιο. Αποτελείται από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα (workshops και trainings), από κοινωνικό πρόγραμμα και από το General Assembly. Το επόμενο Ετήσιο Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Λυών της Γαλλίας το 2020.

Φθινοπωρινό Συνέδριο (Autumn Assembly)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Φθινοπωρινό Συνέδριο είναι το δεύτερο σημαντικότερο συμβάν και συμβαίνει συνήθως τον Οκτώβριο. το συνέδριο αυτό έχει ως στόχο να δώσει την ευκαιρία στα μέλη της Οργάνωσης να κάνουν μια ανασκόπηση και μια κριτική της δουλειάς που έχει γίνει από τον Οργανισμό μέχρι τα μισά του χρόνου και την ίδια στιγμή να ανανεώσει το κίνητρο και τη δέσμευση των μελών. Το επόμενο φθινοπωρινό συνέδριο θα γίνει στο Poreč της Κροατίας τον Οκτώβριο του 2019.

Καλοκαιρινό Camp (Summer University)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το τρίτο σημαντικότερο συμβάν του χρόνου συμβαίνει συνήθως στα τέλη Ιουλίου. Το 21ο καλοκαιρινό camp θα πραγματοποιηθεί στο Portorož της Σλοβενίας τον Ιούλιο του 2019.

Annual Reception[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το ΑR οργανώνεται κάθε χρόνο συνήθως το Φεβρουάριο στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο, όπου βρίσκονται και τα κεντρικά της ΕPSA. Στόχος είναι η ομάδα της ΕPSA να παρουσιάσει τη δουλειά και τις δραστηριότητες του Oργανισμού στους έμπιστους επαγγελματίες, σε συνεργάτες και οποιονδήποτε φορέα μπορεί να ενδιαφέρεται για το έργο της EPSA.

Δημόσιες Σχέσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

EPSA Newsletter.

Newsletter[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το ενημερωτικό δελτίο είναι το επίσημο έντυπο της EPSA, και περιέχει άρθρα από τους επίσημους εκπροσώπους του Οργανισμού, από μέλη και από επαγγελματίες και αποσκοπεί στη διάδοση των τελευταίων εξελίξεων της EPSA όσον αφορά τα έργα της και στην ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών μεταξύ τους. Δημοσιεύεται τρεις φορές το χρόνο.

Μonthly Dose[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στοχεύει να ενημερώσει σχετικά με την EPSA, άτομα που δεν είναι πολύ εξοικειωμένα με τον Οργανισμό. Δημοσιεύεται κάθε μήνα από τον Συντονιστή Εκδόσεων της EPSA και περιέχει πληροφορίες σχετικά με συναφή έργα της EPSA και των οργανισμών-μελών, επερχόμενες εκδηλώσεις και πρόσφατα άρθρα και δημοσιεύσεις.

ESSP (EPSA Students 'Science Publication)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το ESSP συλλέγει και δημοσιεύει περιλήψεις του επιστημονικού έργου μελών της EPSA. Όλες οι περιλήψεις εξετάζονται από την EUFEPS (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Επιστημών) ώστε οι φοιτητές να λαμβάνουν επαγγελματικά σχόλια και κριτικές. Δημοσιεύεται τρεις φορές το χρόνο.

Εγχειρίδιο Δραστηριοτήτων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δημοσιεύεται μία φορά το χρόνο και περιέχει πληροφορίες σχετικά με τα επιτεύγματα και τις δραστηριότητες του παρελθόντος ημερολογιακού έτους.

Εducational Outcomes[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η EPSA συλλέγει και δημοσιεύει τα συμπεράσματα σχετικά με το εκπαιδευτικό περιεχόμενο των εκδηλώσεων της EPSA και των δραστηριοτήτων μέσω διαδικτύου, όπως τα διαδικτυακά σεμινάρια.

EPSA Blog[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Συνδεδεμένο με τον ιστότοπο της EPSA, είναι το Blog της EPSA. Εδώ δημοσιεύονται τακτικά άρθρα σχετικά με τις δραστηριότητες της EPSA, δραστηριότητες μελών της, και άρθρα από εξωτερικούς φορείς.

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η EPSA χρησιμοποιεί επίσης καθημερινά διάφορα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook, το Twitter, το Instagram και το Blog EPSA, για να προσεγγίσει τους φοιτητές και να τους παράσχει πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητές της.

Ιστοσελίδα της EPSA[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η επίσημη πηγή πληροφοριών για το EPSA είναι η ιστοσελίδα της EPSA, όπου υπάρχουν πληροφορίες για όλες τις δράσεις και τις δραστηριότητες, καθώς και όλες οι εκδόσεις της Οργάνωσης.

Δραστηριότητες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Διαδικτυακό σεμινάριο για το Έργο και τις Δραστηριότητες της EPSA[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Για να έρθει η EPSA πιο κοντά στα μέλη της, διοργανώνεται ένα διαδικτυακό σεμινάριο για τα Έργα και τις Δράσεις της EPSA δύο φορές ανά θητεία.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων και Δραστηριοτήτων της EPSA[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Ημερολόγιο Εκδηλώσεων και Δραστηριοτήτων της EPSA είναι ένα ημερολόγιο εκπαιδευτικών ευκαιριών προσβάσιμων σε Ευρωπαίους φοιτητές φαρμακευτικής και πρόσφατους αποφοίτους, που οργανώνεται από επαγγελματίες ή μέλη της EPSA. Είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο της EPSA και στο LLeaP.

Δίκτυο αποφοίτων της EPSA[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το πρόγραμμα EPSA για τους αποφοίτους στοχεύει στη σύνδεση της σημερινής ομάδας της EPSA και των μελών με τα παλαιά μέλη, προκειμένου η EPSA να εξελιχθεί με τις συμβουλές, την εμπειρία και την καθοδήγηση αυτών των ανθρώπων. Μέρος του Προγράμματος Αποφοίτων είναι επίσης το Σαββατοκύριακο Αποφοίτων (AW), το οποίο διοργανώνεται κατά τη διάρκεια των Συνεδρίων της EPSA και το Συμβουλευτικό Δίκτυο Αποφοίτων (AAB), το οποίο έχει συσταθεί για να παρέχει συμβουλές και υποστήριξη στη σημερινή ομάδα της EPSA.

Συζητήσεις Επόμενης Γενιάς και Εκπαίδευση Επόμενης Γενιάς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σκοπός των δραστηριοτήτων αυτών είναι να παρουσιαστούν οι εργασίες της ομάδας της EPSA στα ενδιαφερόμενα μέλη της. Οι συζητήσεις γίνονται διαδικτυακα περίπου ένα μήνα πριν από το Ετήσιο Συνέδριο, ενώ η Εκπαίδευση πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο πριν από το Ετήσιο Συνέδριο.

Εκπαιδευτική Πλατφόρμα διά βίου μάθησης (LLeaP)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η πλατφόρμα αυτή παρέχει σε φοιτητές φαρμακευτικών επιστημών που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά και συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, την ευκαιρία να κερδίσουν απτή πίστωση για αυτές τις δραστηριότητες. Εισάγει επίσης, σε πρώιμο στάδιο της ανάπτυξης αυτών των μελλοντικών επαγγελματιών υγείας, τις σημαντικές αρχές της διά βίου μάθησης, ενώ παράλληλα καθιερώνει τη σημασία της καταγραφής των επαγγελματικών δραστηριοτήτων και της προώθησής τους μεταξύ φοιτητών και αποφοίτων μέσω μιας πλατφόρμας.

Βιβλίο Μεθοδολογίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Βιβλίο Μεθοδολογίας είναι μια συλλογή των απόψεων των Ευρωπαίων  Φοιτητών φαρμακευτικής για την φαρμακευτική εκπαίδευση στην Ευρώπη. Το βιβλίο μεθοδολογίας ενημερώνεται ανά πενταετία και συμπληρωματικές δραστηριότητες, τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό / τοπικό επίπεδο οργανώνονται καθ 'όλη τη διάρκεια της θητείας.

Δημόσια Υγεία και Κοινωνικές Υπηρεσίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι εκστρατείες δημόσιας υγείας εκτελούνται μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και σε τοπικό / εθνικό επίπεδο από τις ενώσεις-μέλη της EPSA. Διαφορετικές δραστηριότητες κοινωνικών υπηρεσιών, όπως οι αγώνες δρόμου με φιλανθρωπικό χαρακτήρα και η συλλογή ρούχων, οργανώνονται κατά τη διάρκεια της θητείας, στα συνέδρια της EPSA και online.

Ημέρα Επιστήμης EPSA[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ημέρα της Επιστήμης λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια του Ετήσιου Συνεδρίου της EPSA. Ο κύριος στόχος είναι να παρουσιαστεί σε όλους τους συμμετέχοντες το ερευνητικό έργο που έχει αναπτυχθεί από τους συμφοιτητές και συναδέλφους τους που έχουν πραγματοποιήσει ερευνητικές εργασίες στις σχολές τους ή κάνοντας ένα MSc / PhD. Η παρουσίαση γίνεται με poster ή/και προφορική παρουσίαση.

EPSA Science! Μonthly[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το EPSA Science! Monthly οργανώνεται γύρω από ένα συγκεκριμένο θέμα κάθε μήνα. Έξι διαφορετικά επιστημονικά άρθρα φαρμακευτικής παρουσιάζονται μια φορά το μήνα  στην ιστοσελίδα της EPSA και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της EPSA.

Επιστημονικές επισκέψεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι επιστημονικές επισκέψεις επιτρέπουν σε φοιτητές που ενδιαφέρονται για την επιστήμη να έρθουν σε επαφή με τον επαγγελματικό κόσμο. Οργανώνονται κατά τη διάρκεια των συνεδρίων και σε τοπικό επίπεδο από τις ομάδες- μέλη της EPSA.

Science Blog[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

To Science Blog είναι μια διαδραστική πλατφόρμα που στόχο έχει να φέρει την επιστήμη πιο κοντά στα μέλη της EPSA. Εκεί δημοσιεύονται άρθρα πάνω σε διάφορα θέματα καθώς και διάφορες διαδραστικές δραστηριότητες.

EPSA Training Project[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα training είναι μια μέθοδος μη τυπικής εκπαίδευσης. Οι συμμετέχοντες διασκεδάζουν, ενώ πειραματίζονται μέσω μιας μαθησιακής δραστηριότητας που ενθαρρύνει την καλή στάση απέναντι στη δια βίου μάθηση και την αυτο-ανάπτυξη. Τα trainings μπορεί να πραγματοποιηθούν σε εκδηλώσεις της EPSA, αλλά υπάρχει και η δυνατότητα να προσκαλέσετε εκπαιδευτές της EPSA στην πόλη σας!

Διαγωνισμοί Μέσων Κοινωνικής Δικτυωσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων διοργανώνει διάφορους διαγωνισμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθ'όλη τη διάρκεια του έτους και όλα τα μέλη της EPSA μπορούν να λάβουν μέρος σε αυτούς.

Πρόγραμμα Ατομικής Κινητικότητας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Πρόγραμμα Ατομικής Κινητικότητας (IMP) είναι ένα πρόγραμμα που δίνει την ευκαιρία σε σπουδαστές φαρμακευτικής, ειδικά σε εκείνους που βρίσκονται στα τελευταία έτη των σπουδών τους, καθώς και στους πρόσφατους πτυχιούχους φαρμακευτικής από όλους τους οργανισμούς-μέλη της EPSA, να αποκτήσουν επιπρόσθετη εργασιακή εμπειρία σε πραγματικό χρόνο, κυρίως στους τομείς της έρευνας και της βιομηχανίας.

TWINNET[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το TWINNET είναι ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των Ενώσεων-μελών της EPSA.

Οδηγός Σπουδαστών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Οδηγός Σπουδαστών είναι μια πλατφόρμα που προσφέρει πληροφορίες σχετικά με τις ευκαιρίες Erasmus για φοιτητές φαρμακευτικών επιστημών, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τις σπουδές και τις συνθήκες διαβίωσης σε διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις.

EPSA Humanitarian Mobility Project[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το πρόγραμμα αυτό της EPSA έχει ως στόχο να συνδυάσει την κινητικότητα και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. Τα μέλη της EPSA που θα επιλεχθούν, ταξιδεύουν σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία και βοηθούν όσους έχουν ανάγκη μέσω διάφορων δραστηριοτήτων

EPSA Mentoring Project[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο να φέρει σε επικοινωνία τους επαγγελματίες με τους φοιτητές, προκειμένου να τους παράσχουν καθοδήγηση και μια διεθνή προοπτική ανάπτυξης.

Σελίδα καριέρας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η σελίδα καριέρας παρέχει πληροφορίες σχετικά με τους πιθανούς τομείς απασχόλησης των φαρμακοποιών. Διατίθεται στον ιστότοπο της EPSA και στο LLeaP.

Συνομιλία με επαγγελματίες (Chats with Professionals-CwP)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Chats with Professionals είναι μια δραστηριότητα που επιτρέπει την επαφή μεταξύ σπουδαστών/ πρόσφατων πτυχιούχων και επαγγελματιών. Διοργανώνεται  ηλεκτρονικά και ζωντανά στις εκδηλώσεις της EPSA.

Έκθεση καριέρας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εκθέσεις καριέρας διοργανώνονται σε εκδηλώσεις της EPSA. Οι συνέταιροι της EPSA και της οργανωτικής επιτροπής συμμετέχουν με περίπτερα και σύντομες παρουσιάσεις. Οργανώνονται επίσης και άλλες διαδραστικές δραστηριότητες.