Ευρωπαϊκή Ατομική Επιχείρηση

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

H Ευρωπαϊκή Ιδιωτική Εταιρία (λατινικά: Societas Privata Europaea, SPE) είναι νομική μορφή για εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, που προς το παρόν προτείνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να συσταθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συνίσταται από μία Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ), παρόμοια με την αγγλική limited company, την Αυστριακή ή Γερμανική GmbH, την Ολλανδική BV, ή την Γαλλική SARL. Ο σκοπός της πρότασης είναι να απομακρυνθεί η τρέχουσα ανάγκη για τις εταιρίες περιορισμένης ευθύνης να επανασυστήσουν τον εαυτό τους σε αντίστοιχη νομική μορφή σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ στα οποία θέλουν να δραστηριοποιηθούν, η ανάγκη αυτή προς το παρόν αντιπροσωπεύει σημαντική διοικητική εργασία για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. [1] Προτάθηκε η μορφή επιχείρησης SPE να συσταθεί στην ΕΕ και στον ΕΟΧ από τον Ιούλιο του 2010.

Η SPE τελικά φαίνεται να έρχεται αυτό το έτος (2011) και καθυστερείται από τους Γερμανούς (CDU), ώστε να επιτρέψουν πρώτα στις δικές τους εθνικές εναλλακτικές (τις mini-GmbH) να μεγαλώσουν. Η SPE θα μπορούσε να διευκολύνει την έναρξη νέων επιχειρήσεων και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και έτσι θα βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες, λόγω των διαχειρίσιμων κεφαλαιακών απαιτήσεων, που δεν έχουν μεγάλη διαφορά με την νομική μορφή British Limited (Ltd).

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]