Ευδοκία Κορρέ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ευδοκία Κορρέ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση31  Οκτωβρίου 1938
Αθήνα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
ΣπουδέςΗ΄ Γυμνάσιο Αθηνών
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητακαλαθοσφαιρίστρια

Η Ευδοκία Κορρέ Σκιαδά, γεννημένη στην Αθήνα στις 31 Οκτωβρίου 1938[1], είναι πρώην διεθνής πρωταθλήτρια της καλαθοσφαίρισης. Διέπρεψε σαν αθλήτρια του Τρίτωνα Αθηνών στην θέση του σέντερ από το 1954 έως το 1961[1].

Αποφοίτησε από το Η΄γυμνάσιο Αθηνών και το 1979 παίρνει το πτυχίο της και ασκεί το επάγγελμα της καθηγήτριας φυσικής αγωγής[1]. Παντρεύτηκε τον Γεώργιο Σκιαδά επίσης εκπαιδευτικό[1]. Σαν αθλήτρια του Τρίτωνα συμμετείχε στο πρωτάθλημα Αθηνών-Πειραιώς, δεν υπήρχε πανελλήνιο πρωτάθλημα τότε, και σε διάφορα διεθνεί τουρνουά[1]. Χρημάτισε έφορος της εθνικής γυναικών[1].

Με την Εθνική Ελλάδος αγωνίστηκε στον πρώτο επίσημο αγώνα στην ιστορία της, στις 15 Απριλίου 1958, στην νίκη επί του Λιβάνου με 68-32 όπου δεν σημείωσε πόντους[2][3]. Συμμετείχε την επόμενη ημέρα στον αγώνα Μεικτή Αθηνών - Μεικτή Βηρυτού, μπήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, που στην ουσία ήταν οι ίδιες ομάδες με τον αγώνα των Εθνικών ομάδων όπου δεν σημείωσε πάλι πόντους[4][5].

Έχει τιμηθεί για την προσφορά της από την Ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης, τον Δήμο Αθηναίων, τον Σ.Ε.Π.Κ. και τον Δήμο Άνω Λιοσίων[1].

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]