Επιτροπή Αντιμαφίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η Ιταλική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Καταπολέμησης της Μαφίας (ιταλικά: Commissione parlamentare antimafia), γνωστή και ως "Επιτροπή Αντιμαφίας" είναι μια μεικτή επιτροπή του ιταλικού κοινοβουλίου, η οποία αποτελείται από μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας. Η πρώτη επιτροπή, που σχηματίστηκε το 1963, ιδρύθηκε ως ένα σώμα έρευνας με αντικείμενο την διερεύνηση του "φαινομένου της Σικελικής μαφίας". Οι επακόλουθες επιτροπές επέκτειναν το πεδίο δράσης τους για να ερευνήσουν το σύνολο του «οργανωμένου εγκλήματος τύπου μαφίας», το οποίο περιελάμβανε και άλλες μεγάλες εγκληματικές οργανώσεις στην Ιταλία όπως η Καμόρα, η Ντραγκέτα και η Σάκρα Κορόνα Ουνιτά.

Ο στόχος της Επιτροπής είναι να μελετήσει το φαινόμενο του οργανωμένου εγκλήματος σε όλες τις μορφές του και να μετρήσει την επάρκεια των υφιστάμενων νομοθετικών και διοικητικών μέτρων κατά των εγκλημάτων, ανάλογα με τα αποτελέσματά τους.[1]

Κατάλογος μελών της Επιτροπής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Ανακοινώσεις της Επιτροπής Αντιμαφίας του Ιταλικού Κοινοβουλίου». La Republica. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 10 Οκτωβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 13 Νοεμβρίου 2019.  (Αγγλικά)

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]