Μίσθωση: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ Ρομπότ: Αφαιρώ 33 σύνδεσμους interwiki, που τώρα παρέχονται από τα Wikidata στο d:Q157171
κάποια από νοίκι
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{πηγές|4|3|2017}}
'''Μίσθωση''' ονομάζεται η σύμβαση με την οποία ο ένας των συμβαλλομένων (εκμισθωτής) αναλαμβάνει την υποχρέωση αντί ορισμένου τιμήματος να παράσχει στον έτερο (μισθωτή) την χρήση πράγματος (μισθίου) ή εργασία, ο δε έτερος υποχρεούται να καταβάλει το συμφωνηθέν τίμημα (μίσθωμα). Στην καθομιλουμένη η μίσθωση ονομάζεται '''ενοικίαση''' και ο μισθωτής '''ενοικιαστής'''.
'''Μίσθωση''' ονομάζεται η σύμβαση με την οποία ο ένας των συμβαλλομένων (εκμισθωτής) αναλαμβάνει την υποχρέωση αντί ορισμένου τιμήματος να παράσχει στον έτερο (μισθωτή) την χρήση πράγματος (μισθίου) ή εργασία, ο δε έτερος υποχρεούται να καταβάλει το συμφωνηθέν τίμημα (μίσθωμα).


Στην καθομιλουμένη η μίσθωση ονομάζεται ''ενοικίαση'' και ο μισθωτής ''ενοικιαστής''. Το τίμημα ονομάζεται ''ενοίκιο'' ή ''νοίκι''. Εάν ο ενοικιαστής δεν πληρώνει το ενοίκιο, ο ιδιοκτήτης έχει το δικαίωμα υποχρεωμένος να του κάνει [[έξωση]].
Η μίσθωση διακρίνεται σε:<br>

Η μίσθωση διακρίνεται σε:
* α) [[Μίσθωση πράγματος|Σύμβαση μίσθωσης πράγματος]], όπου ο εκμισθωτής παρέχει χρήση πράγματος.
* α) [[Μίσθωση πράγματος|Σύμβαση μίσθωσης πράγματος]], όπου ο εκμισθωτής παρέχει χρήση πράγματος.
* β) Σύμβαση μίσθωσης εργασίας
* β) Σύμβαση μίσθωσης εργασίας

Έκδοση από την 19:50, 4 Μαρτίου 2017

Μίσθωση ονομάζεται η σύμβαση με την οποία ο ένας των συμβαλλομένων (εκμισθωτής) αναλαμβάνει την υποχρέωση αντί ορισμένου τιμήματος να παράσχει στον έτερο (μισθωτή) την χρήση πράγματος (μισθίου) ή εργασία, ο δε έτερος υποχρεούται να καταβάλει το συμφωνηθέν τίμημα (μίσθωμα).

Στην καθομιλουμένη η μίσθωση ονομάζεται ενοικίαση και ο μισθωτής ενοικιαστής. Το τίμημα ονομάζεται ενοίκιο ή νοίκι. Εάν ο ενοικιαστής δεν πληρώνει το ενοίκιο, ο ιδιοκτήτης έχει το δικαίωμα υποχρεωμένος να του κάνει έξωση.

Η μίσθωση διακρίνεται σε: