Μιχαήλ Σαϊτάνογλου Καντακουζηνός: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Ο '''Μιχαήλ Σαϊτάνογλου Καντακουζηνός''' ήταν ισχυρός και πολύ πλούσιος άρχοντας στην [[Βλαχία]] με ελληνική καταγωγή και ήταν φίλος του μεγάλου βεζίρη Σόκολη. Είχε γεννηθή στην [[Κωνσταντινούπολη]] και οι τούρκοι τον αποκαλούσαν ''Σαιτάνογλου'' δηλαδή ''γιό του διαβόλου'' , είχε πολύ μεγαλη εξουσία και επιρροή και έλενχε την οικονομία τηςλαχίας και της Μολδαβίας. Η περιουσία του ήταν τεράστια και την απέκτησε κατά τη βασιλεία του Μουράτ Γ' για αυτόν τον λόγο προκάλεσε τον φθόνο ισχυρών Οθωμανών πασάδων και απαγχονίστηκε, κατά διαταγή του Μουράτ Γ', μπροστά στη θύρα του υπερπολυτελούς μεγάρου του στην Αγχίαλο το 1578.
Ο '''Μιχαήλ Σαϊτάνογλου Καντακουζηνός''' ήταν ισχυρός και πολύ πλούσιος άρχοντας στην [[Βλαχία]] με ελληνική καταγωγή και ήταν φίλος του μεγάλου βεζίρη Σόκολη. Είχε γεννηθή στην [[Κωνσταντινούπολη]] και οι τούρκοι τον αποκαλούσαν ''Σαιτάνογλου'' δηλαδή ''γιό του διαβόλου'' , είχε πολύ μεγάλη εξουσία και επιρροή και έλεγχε την οικονομία της Βλαχίας και της Μολδαβίας. Η περιουσία του ήταν τεράστια και την απέκτησε κατά τη βασιλεία του Μουράτ Γ' για αυτόν τον λόγο προκάλεσε τον φθόνο ισχυρών Οθωμανών πασάδων και απαγχονίστηκε, κατά διαταγή του Μουράτ Γ', μπροστά στη θύρα του υπερπολυτελούς μεγάρου του στην Αγχίαλο το 1578.





Έκδοση από την 07:59, 23 Ιουλίου 2007

Ο Μιχαήλ Σαϊτάνογλου Καντακουζηνός ήταν ισχυρός και πολύ πλούσιος άρχοντας στην Βλαχία με ελληνική καταγωγή και ήταν φίλος του μεγάλου βεζίρη Σόκολη. Είχε γεννηθή στην Κωνσταντινούπολη και οι τούρκοι τον αποκαλούσαν Σαιτάνογλου δηλαδή γιό του διαβόλου , είχε πολύ μεγάλη εξουσία και επιρροή και έλεγχε την οικονομία της Βλαχίας και της Μολδαβίας. Η περιουσία του ήταν τεράστια και την απέκτησε κατά τη βασιλεία του Μουράτ Γ' για αυτόν τον λόγο προκάλεσε τον φθόνο ισχυρών Οθωμανών πασάδων και απαγχονίστηκε, κατά διαταγή του Μουράτ Γ', μπροστά στη θύρα του υπερπολυτελούς μεγάρου του στην Αγχίαλο το 1578.